Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Moc tmavý make-up? Jak to rychle napravit!

Moc tmavý make-up? Jak to rychle napravit!

Moc tmavý make-up? Jak to rychle napravit!

14. ledna 2020 od Lucie Ulmanová

14. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Vybrat si dobře padnoucí odstín make-upu není jen tak. Tmavý odstín vás hned prozradí, ve světlém budete zase moc bledá. A co dělat, když jste až doma zjistila, že jste v obchodě sáhla po špatném odstínu?

Dobrá zpráva pro začátek: určitě make-up nemusíte hned vyhazovat do koše nebo ho schovávat až na dno kosmetického šuplíku. Vše se dá ještě zachránit.  Poradíme vám několik triků.

Jak vybírat make-up?

Pro příště si pamatujte, že je dobré si před samotnou koupí vybraný make-up vyzkoušet. Nejlepší bude, když si pak vzoreček krému odnesete domů a v klidu ho otestujete. Odstín make-upu si pak také kupujte podle daného období v roce. Během roku se budete totiž pohybovat mezi dvěma až třemi odstíny. V zimě vybírejte make-up světlejší, v létě naopak tmavší.

dívka a lahvičky make-upů

Tip redakce:
Správnou barvu make-upu zjistíte tak, že ho za denního světla nanesete na hranu čelisti, aby odstín splynul s krkem. Pravidlo zkoušet make-up na hřbetu ruky je dávno pasé.

2 triky, jak se vypořádat se špatným odstínem

1. Krém + make-up

Jedna z možností, jak tmavý make-up zesvětlit, je, že ho smícháte s vaším hydratačním krémem. Výhodou tohoto triku je, že hydratační krém vlastní každá žena a postup je velice snadný.

A jak na to?

  • Připravte si malý kelímek.
  • Smíchejte půl na půl tmavý make-up a krém, ideální množství je 1:1.
  • Doporučujeme vše udělat těsně před aplikací.
  • Dejte si oba produkty na hřbet ruky a nařeďte potřebné množství.
  • Pokud není nutné make-up hodně zesvětlit, přidejte méně krému.

Výsledek:
Vznikne vám hydratační tónovací krém. Tato metoda má také jedno menší minus, po naředění nebude mít make-up tak velkou krycí funkci jako původně. Na druhou stranu se ale bude dobře roztírat a zároveň hydratovat.

2. Světlý + tmavší odstín

Máte-li doma tmavší odstín, existuje ještě další možnost, jak ho zesvětlit. Smíchejte ho dohromady s make-upem, který je o několik odstínů světlejší. Doporučujeme opět naředit těsně před aplikací, nebo zamíchejte a uchovejte v čistém kelímku.

Výsledek:
Make-up neztrácí svou krycí schopnost ani funkci. Je trochu finančně náročnější ve chvíli, kdy nemáte po ruce světlejší make-up.

Pokud vám ani jedna z variant nevyhovuje, schovejte si tmavší make-up na letní měsíce, určitě se vám bude hodit, až bude mít vaše pleť opět opálený vzhled.

Tip redakce:
Pro normální až smíšenou pleť zkuste například
Maybelline Tekutý make-up Fit Me! (koupit v e-shopu). Jakékoliv barevné nedokonalosti překryjete Gabriella Salvete Středně krycím make-upem Perfect Skin (koupit v e-shopu).  

zkouška make-up

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít