Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Malé oči a krátké řasy: Víme, jak je nalíčit, aby byly dokonalé

Malé oči a krátké řasy: Víme, jak je nalíčit, aby byly dokonalé

Malé oči a krátké řasy: Víme, jak je nalíčit, aby byly dokonalé

1. září 2020 od Eva Šarfová

1. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Každé z nás nebyly dány do vínku oči laně s nekonečnými řasami. Jsou tu ale skvělá dekorativní kosmetika a chytré tipy vizážistů. Díky nim se k ideálu krásy přiblížíme a naše oči budou svůdné a okouzlující.
I malé a zapadlé oči s krátkými řasami mohou být opticky větší a mnohem více zářit. Bude to chtít ale něco víc než jen černou tužku. Nic proti ní, určitě ji budete potřebovat, ale naučte se ji správně používat. Pokud jí jen orámujete oči kolem dokola, líčení zakončíte maximálně řasenkou a budete očekávat zázrak, nedočkáte se.

Zakrývejte a rozjasňujte 

V první řadě se zaměřte na dokonalé oční okolí. Stopy únavy, jako jsou otoky nebo tmavé kruhy, zakryjte korektorem a make-upem a v každém případě vezměte do ruky rozjasňovač.  Naneste ho pod spodní hranu obočí. Dobře se vám bude pracovat například s krémovou texturou rozjasňovače Gabriella Salvete Miracle Cream (koupit v e-shopu).

Kouzla s bílou

Pokud máte malé oči posazené blízko u sebe, vsaďte na prověřený trik vizážistů – bílou tužku, například Dermacol Automatickou tužku na oči 16H Matic Eyeliner (koupit v e-shopu). Nanáší se dovnitř oka, na vnitřní sliznici víček. Díky ní se oko krásně „otevře“ a opticky zvětší. Přispěje k tomu i světlý oční stín, který naneste malým plochým štětečkem do okolí vnitřních koutků očí. Chcete-li pak stínování dotáhnout k dokonalosti, aplikujte na vnější část horního pohyblivého víčka tmavší barvu, třeba šedou nebo tmavě hnědou. 

TIP: Výběr dekorativní kosmetiky pro líčení očí najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Černé linky, na scénu!

Po projasnění a vystínování očí konečně přichází chvíle zvýraznit je ještě černými očními linkami. Nakreslete je pouze v tenké linii nad horní řasy a trochu je protáhněte do stran. Snadno to zvládnete s ostrou kajalovou tužkou, ale zkusit můžete i tekuté linky nebo fixu. Skvělá je například Maybelline Oční linka Hyper Precise Liner Matte Black (koupit v e-shopu). V případě malých očí zapomeňte na tvrdé černé linky na dolním víčku.

Řasenka chybět nesmí

Pokud máte malé oči a krátké řasy, platí to dvojnásob. Vyberte takovou řasenku, která řasy zahustí a prodlouží a dodá vašemu pohledu hloubku. Ideální je kartáček se silikonovými štětinkami. Ten má například Dermacol Ultra Tech prodlužující řasenka pro objem a vykreslené řasy (koupit v e-shopu). Dokonalého líčení očí dosáhnete, když před řasenkou použijete ještě podkladovou bázi na řasy.  
Tip redakce:
Máte-li krátké řasy, určitě se vyplatí naučit se pracovat také s kleštičkami. Ačkoli nemusí na první pohled vzbuzovat důvěru, jejich použití je jednoduché, bezpečné a efekt velký. Řasy totiž natočí a opticky prodlouží. Stačí je jen přiložit ke kořínkům řas a na pár vteřin stisknout. Vyzkoušejte třeba
Diva & Nice Kleště na řasy (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít