Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení ZRALÉ PLETI: Marta (52)

Líčení ZRALÉ PLETI: Marta (52)

Líčení ZRALÉ PLETI: Marta (52)

12. srpna 2021 od Teta drogerie

12. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Marta je zdravotní sestra, líčí se v pracovní dny a líčení věnuje maximálně 15 minut. Do proměny šla s tím, že se chce naučit správné denní líčení pro její typ pleti a zjistit jaké tóny a barvy zvolit, obzvlášť u líčení rtů a zvýrazňování obočí. Nebyla si také jistá, jak vlastně správně používat samotný make-up.

Typ pleti a obličeje

Marta má zralou, sušší, ale krásnou bezproblémovou pleť a kulatý obličej. Má méně výrazné tenké obočí. Předností je přirozeně lehce opálená pleť.

Navrhované líčení

Z důvodu kulatého obličeje kontury zvýrazňujeme pod lícními kostmi tmavším make-upem nebo v tomto případě bronzerem. Tenké obočí, bylo potřeba lehce dokreslit pro zvýraznění. Díky lehce opálené pleti jsme zvolili kombinaci make-upu a krému. Make-up se tak stává transparentnějším při snědší pleti. Zároveň pleť ještě více hydratuje, což je pro sušší zralou pleť ideální.

Rychlé líčení nejen do práce 1

1.  Hydratace a pečující make-up

Před nanesením make-upu se ujistěte, že je pleť dostatečně hydratovaná a použijte hydratační krém. Paní Marta měla sušší pleť, proto jsme zvolili pečující make-up  ĽOréal Paris True Match v odstínu 4N. Oční okolí jsme prosvětlili pečujícím korektorem ĽOréal Paris True Match Eye Cream in Concealer v odstínu 1RC, který o pleť zároveň pečuje a zároveň pomáhá přirozeně lehce projasnit oční okolí. Korektor aplikujeme velmi jemnými tahy.

2. Zvýraznění obočí

Obočí jsme se snažili opticky rozšířit, ale stále s přirozeným efektem pomocí tužky na obočí ĽOréal Paris Brow Artist Skinny Definer v odstínu 101 Blonde. Tužku na obočí jsme aplikovali velmi jemnými tahy směrem nahoru a poté jsme lehce vykreslili kartáčkem na druhé straně produktu. Pro jemný přirozený efekt je důležité na tužku vůbec netlačit.

Rychlé líčení nejen do práce 1

3. Rozjasnění očí 

Pro rozjasnění oční víčka jsme celé víčko pokryli světlým očním stínem ĽOréal Paris Color Queen odstín č. 20. Oční stín jsme aplikovali těsně podél horních řas. U vnějšího koutku jsme oko vystínovali směrem nahoru do oblouku podle tvaru oka.

Líčení zralé pleti 2

4. Oční linka

Pro lehké zvýraznění očí jsme sáhli po klasické černé tužce na oči  ĽOréal Paris Le Khol, kterou jsme aplikovali do vnitřního víčka nahoru i dolu, což nám pomohlo vytvořit hlubší pohled a opticky prodloužilo řasy

5. Nanesení řasenky

Před aplikací řasenky použijte kleštičky na řasy a poté aplikujte pečující řasenku ĽOréal Paris Volume Million Lashes Balm Noir, která řasy perfektně rozdělí a dodá jim maximální objem. Řasenku jsme aplikovali lehce i na spodní řasy.

6. Fixace pudrem

Pro fixaci make-upu jsme aplikovali ĽOréal Paris True Match pudr 3W, ale pouze kolem nosu a na lehce mastnější místa, která se lesknou. S aplikací pudru to ale není potřeba nijak přehánět, aby pleť zůstala projasněná, a nebyla mdlá.

7. Lehké zvýraznění rtů

Pro lehké zvýraznění rtů jsme se rozhodli zkombinovat dva nude odstíny rtěnky ĽOréal Paris Color Riche z řady tělových odstínů Les Nus. U vnějších koutků aplikovat tmavší odstín  nude rtěnky (č. 177),  na vnitřní část naopak světlejší odstín (č. 173). Na konci můžete lehce přetáhnout přirozenou horní konturu rtů špičkou světlé rtěnky pro opticky větší objem rtů.

Další tip od vizážistky

  • Pokud máte zralou pleť, aplikujte před aplikací make-upu vždy hydratační krém.

Připravil/a pro vás Teta drogerie ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít