Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení vs. plastika: Zkrásněte bez skalpelu

Líčení vs. plastika: Zkrásněte bez skalpelu

Líčení vs. plastika: Zkrásněte bez skalpelu

31. října 2017 od Eva Suchomelová

31. října 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Asi málokterá žena je spokojena s tím, co jí příroda nadělila. Někdo se rozhodne pro plastickou operaci, pro jiné je to nad finanční možnosti nebo odmítají invazivní kosmetické zákroky. Zjistili jsme pro vás od zkušené vizážistky triky, jak líčením zkorigovat nedokonalosti obličeje se stejným efektem, který poskytne plastika.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Líčení vždycky plnilo dva úkoly: podtrhávalo a upozorňovalo na to krásné, co v obličeji je, a korigovalo nebo maskovalo to, co nebylo bráno jako hezké. Využijte tedy všech možností, které vám líčení nabízí, a při nejbližší příležitosti ze sebe udělejte perfektní krásku. „Všeobecně pro korekci make-upem v obličeji platí, že tmavá matná barva opticky zmenšuje, upozaďuje a zkracuje. Naopak světlá rozjasňující barva zvýrazňuje, upozorňuje a zvětšuje. Navíc světlá barva s perletí nebo s pigmenty odrážejícími světlo tento efekt ještě zvyšuje,“ vysvětluje základní principy Renáta Zelinková, oficiální vizážistka značky L´Oréal Makeup Designer Paris.


Nejčastější korekce v obličeji


1. Zvětšení rtů

Při dermokosmetickém zákroku se rty většinou vyplňují kyselinou hyaluronovou či vlastním tukem, případně se plastikou změní celý tvar rtů. Pomocí líčení ale lze rty „přifouknout“ bezbolestně a navíc při troše šikovnosti zajistit, aby výsledek vypadal přirozeně. „Rty se dají opticky zvětšit pomocí lesklé a světlé barvy rtěnky. Nad horní ret naneste do středu rozjasňující korektor a vklepejte prstem. Pokud chcete rty vykonturovat, použijte velmi světlou konturovací tužku a linii rtů můžete tak zvětšit, ale jen velmi jemně a citlivě, aby rty vypadaly přirozeně,“ radí zkušená vizážistka. Vyzkoušejte například tužku Color Rich Lip Liner a rtěnky Color Riche od značky L´Oréal Paris.
zvětšení rtů líčením

2. Modelace nosu

Plastická operace nosu bývá velmi žádaná mezi celebritami, ale je to velký zásah jak do organismu, tak do celkové vizáže člověka. Někdo tak řeší nespokojenost se svým orlím, příliš dlouhým či zakřiveným nosem, ale jde to i jinak. Pomocí contouringu či novějšího non-touringu můžete nepřehlédnutelnou část svého obličeje velmi příznivě vytvarovat.

„Orlí nos a jeho optické narovnání pomocí líčidel vyžaduje již velký cit,“ upozorňuje expertka na krásný vzhled. „Tmavším make-upem nebo pudrem lze nos na špičce zkrátit a na hrbolku orlího nosu zjemnit. Stejně je to s křivým nosem - tmavý make up nebo pudr naneste na tu část, která uhýbá mimo osu nosu. Použijte k lepší a přesnější aplikaci menší štětec. Kombinací se světlým rozjasňovačem lze efekty ještě zesílit. Pokud nanesete tuto barvu na hřbet nosu a ukončíte dříve, než je reálný konec a špička nosu, pak se nos bude zdát kratší.“


3. Povislé tváře

Facelifting považují i sami dermatologové za náročný zákrok. Alternativou je napnutí kůže pomocí vláken. Ovšem nejprve zkuste zkorigovat své líce pomocí kouzlení se světlem a stínem při líčení. „Povislé tváře ztmavte make-upem nebo pudrem pomocí štětce. To, co opticky "padá" a přebývá, ztmavte a zároveň zmatněte pudrem. Nezapomeňte na jemnost mezi přechody barev make-upu a pudru,“ doporučuje Renáta Zelinková. Výborně se na to hodí například make-up L´Oréal Paris Infallible Matte.

líčení vs. plastika


4. Pokleslá víčka

Ani kvůli nim nemusíte trpět pod skalpelem a ruinovat rodinné úspory. „Pokleslá víčka trápí mnoho žen a při líčení je nejdůležitější kontrolovat make-up přímým pohledem rovně do zrcadla ve výšce očí,“ zdůrazňuje odbornice.

„Oči zvýrazňujte na spodním víčku kolem řas a také u vnějšího koutku oka. Dodržujte směr líčení v úhlu směrem nahoru. Otevřené oči zastiňují pohyblivé víčko a také přirozený ohyb oka. Ten napodobte pomocí matného stínu a obloučkem vytvořte opticky nový ohyb. Oči se tak přirozeně otevřou. Používejte k tomu matné odstíny hnědé, šedé nebo jemně růžové. Pečlivě natočte a naličte řasy nahoře i dole a nezapomeňte na dokonalé obočí,“ popisuje detailní postup expertka.


5. Jemné mimické vrásky

I když třeba pečujete o svou pleť pečlivě, i třeba kvůli genetickým dispozicím se mimickým vráskám úplně nevyhnete. Zvláště, pokud jste dynamická osobnost a dáváte své emoce najevo častými grimasami.

„Jemné mimické vrásky se dají pomocí líčidel také decentně korigovat,“ ujišťuje Renáta Zelinková a nabízí návod: „Pleť před samotným líčením pečlivě ošetřete pleťovým sérem a krémem vhodným pro váš typ pleti a nechte pár minut vstřebat. Pak naneste tzv. bázi. Ta přirozeně zaplní jemné vrásky na čele a v okolí očí. Pak aplikujte oblíbený make-up a pudrem zafixujte, ale jen velmi jemně. Pudr má tendenci vrásky zvýraznit. Naopak lehké projasnění pleti je zneviditelní.“ Vybírejte třeba z odstínů pudru L´Oréal Paris True Match.

štětec na pudr


6. Hlubší vrásky

Říká se, že vrásky kolem očí jsou od smíchu, na čele od přemýšlení a od nosu ke rtům od hořkosti. Ale i věčné optimistky se mohou potýkat s výraznějšími vráskami, přesto nechtějí sahat hned po invazivním kosmetickém zákroku.

korektor na vrásky

„Pro hlubší vrásky, jako je nosortová rýha, se hodí prosvětlení korektorem přímo v lince do vrásky. Pro přesnost ji naneste jemným štětcem a pak vklepejte prstem. Pleť oživte růžovým nebo broskvovým zdravíčkem, a odpoutejte tak pozornost od vrásek. Zkuste třeba tvářenku L´Oréal Paris Infallible Blush,“ uzavírá expertka.
 

Zdroj foto: Fotolia a archiv značky L´Oréal Paris

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít