Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení špičatého obličeje: Využijte jeho štíhlého vzhledu

Líčení špičatého obličeje: Využijte jeho štíhlého vzhledu

Líčení špičatého obličeje: Využijte jeho štíhlého vzhledu

16. září 2017 od Karolína Hornová

16. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Nejste spokojená se svým tvarem obličeje nebo chcete zvýraznit jeho zajímavé rysy? Stačí pár tahů štětcem, trocha bronzeru a tvářenky. Kosmetická poradkyně Lenka Peške radí, jak na líčení podle tvaru obličeje. A není to opravdu žádná věda.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Špičatý obličej je poměrně vzácný. K pomyslnému „ideálu“ v podobě oválu má daleko, ale to rozhodně neznamená, že by se jeho majitelky měly zaleknout. Obličej trojúhelníkového nebo srdcového tvaru má velmi zajímavé rysy a působí štíhle, což jeho majitelky oceňují. Vyznačuje se širokým, výrazným čelem a od oblasti lícních kostí se rovnoměrně zužuje k bradě. Ta je menší nebo téměř špičatá. Dodat tomuto typu obličeje více symetrie není žádný problém – stačí jen vědět, která místa vystínovat.


Stínujte partie, které vyčnívají

„Obecně platí, že při konturování upozaďujeme ty partie, které by přesahovaly, kdybychom na obličej nakreslili tvar oválu,“ vysvětluje kosmetická poradkyně Lenka Peške a pokračuje: „V případě špičatého obličeje jsou to postranní partie čela, spánky, případně u některých typů oblast před ušima a případně brada.“ To jsou místa, která je třeba stínovat.

K práci vám postačí tři štětce, troška cviku a pár minut. Konturování nemusí být zdaleka taková věda, navzdory tomu, jak se o něm všude mluví. Nepotřebujete žádné speciální produkty. „Postačí tři štětce – na make-up v barvě pleti, který nanášíme rovnoměrně po celém obličeji jako první. Pak následuje samotné tvarování obličeje pomocí štětce na bronzer – sešikmený štětec používaný i na tvářenku – a bronzeru. V případě, že máme světlou pleť, můžeme místo něj použít pouze tmavší odstín pudru,“ vysvětluje Lenka Peške. Křivky obličeje pak můžete doladit ještě rozjasňovačem a nakonec vše zafixovat pudrem v barvě pleti, který celek krásně sjednotí.


Jak na konturování špičatého obličeje

Základem je přesně určit partie, které chcete upozadit, a na ně aplikovat zmíněný bronzer nebo tmavší pudr. „V případě špičatého obličeje konturujeme strany čela až do oblasti nad obočí – zhruba od jeho vnějšího konce do třetiny délky. Pokračujeme užším stínem na spáncích a dále již do ztracena. (2) Na spodní část obličeje už nemusíme dávat nic nebo jen lehce vystínovat spodní hranu brady,“ radí Lenka Peške.

Líčení špičatého obličeje: využijte jeho štíhlého vzhledu

Bradu pomůže opticky rozšířit rozjasňovač – aplikujte ho na plošku brady a rozetřete do stran. (1) Širší tváře špičatého obličeje pomůže opticky zúžit i tvářenka: naneste ji na „jablíčka“ tváří (správné místo určíte tak, že se na sebe usmějete do zrcadla, čímž líčka z obličeje doslova vystoupnou a můžete je začít líčit). V případě špičatého obličeje tvářenku naneste spíše na střední a vnitřní partii líček – na úroveň panenky oka. (3) Tváře se tak opticky zúží a čelist bude naopak vypadat širší.


Bronzer, nebo tónovací krém?

Nezapomínejte, že konturu je třeba vždy nanášet rovnoměrně a její okraje vystínovat do ztracena. Jen tak bude efekt přirozený. Bronzer nebo tmavší pudr aplikujte až po nanesení a zaschnutí vrstvy podkladového make-upu, aby se nevytvořily nevzhledné skvrnky, které se pak už těžko opravují.

Pokud už jste v líčení zběhlejší nebo chcete zkusit něco nového, vsaďte na tónovací krém. „S tónovacím krémem se dobře pracuje, krásně se roztírá a dodá pleti svěží vzhled,“ říká Lenka Peške. Stačí si jen předkreslit kontury špičkou štětce na make-up a pak je rozetřít do ztracena, stejně jako bronzer.

Líčení špičatého obličeje: využijte jeho štíhlého vzhledu

„Odstínu tónovacího krému věnujte pozornost – měl by být o pár odstínů tmavší než váš make-up, ale oba produkty by měly respektovat podtón vaší pleti,“ upozorňuje vizážistka. Někdo má totiž pleť více do růžova, jiný spíše pískovou nebo s olivovými podtóny. V případě bronzeru nemusíte tyto nuance tolik řešit – většinou mívá v zásadě jeden odstín, který se liší spíše v závislosti na značce. I tady platí, že pokud máte světlejší pleť, vyberte světlejší bronzer a naopak – rozdíly by neměly být příliš výrazné. Jen tak bude stínování vypadat přirozeně.  
 

Zdroj foto: Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít