Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení hranatého obličeje: Dolaďte jeho vznešené rysy

Líčení hranatého obličeje: Dolaďte jeho vznešené rysy

Líčení hranatého obličeje: Dolaďte jeho vznešené rysy

14. září 2017 od Karolína Hornová

14. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Hranatý obličej je – podobně jako ten špičatý - poměrně vzácný. Jeho ostré rysy působí někdy trochu přísně, ale na druhou stranu i velmi souměrně a až aristokraticky vznešeně. Vezměte do ruky štětec a tónovací krém či bronzer a dolaďte svůj hranatý obličej k dokonalosti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jak se líčit pro běžný den tak, abyste byly maximálně spokojené, ale nezabralo vám to hodinu drahocenného ranního času? Vizážistka a kosmetická poradkyně Lenka Peške ví, jak na to. Nejen, že ženy líčí, ale především je učí, jak se o svou vizáž jednoduše starat každý den. Spoustu užitečných triků má i v případě konturování. „Líčení podle tvaru obličeje, kdy jeho přirozený tvar konturujeme tak, abychom ho co nejvíce přiblížily ideálu, je teď velmi oblíbené,“ přisvědčuje. Zároveň ale ujišťuje, že nemusí jít o tolik populární a časově náročný contouring, ke kterému (kromě opravdu dobře vybraných odstínů tónovacích krémů) potřebujete i notnou dávku zručnosti.


Stínování vytvaruje hranatý obličej k dokonalosti

„Základní výbavou pro konturování při běžném denním líčení jsou tři štětce a k nim příslušné produkty: štětec na make-up a make-up, štětec na tvářenku a tvářenka a samozřejmě štětec na pudr a pudr, kterým nakonec vše zafixujeme,“ říká Lenka Peške. Samotné konturování (nebo chcete-li stínování) je snadné – stačí si vštípit jeho základní princip. „Vycházíme z předpokladu, že ideální tvar obličeje je oválný,“ vysvětluje vizážistka, „a svůj obličej se pak snažíme tomuto tvaru co nejvíce přizpůsobit pomocí stínování – tedy jednoduše řečeno: vystínujeme, a tedy opticky upozadíme vše, co tento oválný tvar přesahuje.“

Líčení hranatého obličeje: dolaďte jeho vznešené rysy

V případě hranatého obličeje jsou to především čelisti a oblast spánků a koutů v linii vlasů nad čelem. (2) Na rozdíl od ostatních tvarů nemusíte nanášet bronzer v linii kolem uší. Stínujte tak, že na již suchou vrstvu podkladového make-upu nanesete příslušným štětcem bronzer. Při jeho výběru dbejte na odstín své pleti. Většina značek vyrábí jen jeden nebo dva odstíny bronzeru, takže pokud máme velmi světlou kůži, je podle Lenky Peške lepší sáhnout po o dva odstíny tmavším pudru, který nevytvoří nepřirozené šmouhy, ale naopak jemné, nenápadné stínování.


Rozjasňovač a tvářenka dodají barvu i tvar

„Mně osobně se hrataný obličej na ženách velmi líbí,“ říká vizážistka. Vystínováním mu ale dodáme jemnější rysy, což je někdy žádoucí,“ dodává. Bronzer lze aplikovat (opět jemně a doztracena) i na oblast čelistních kloubů. (2) Pokud je váš hranatý obličej kratší, máte nízké čelo nebo malý nos, můžete nanést rozjasňovač (1) na střed obličeje – vklepejte ho do oblasti středu čela, podélně na hranu nosu a trošku na bradu. Obličej tím opticky prodloužíte a jeho střed vystoupí do popředí. Nakonec nanášejte tvářenku (3): soustřeďte se na menší plochu v oblasti lící (v linii pod středem očí). Tím se obličej také opticky zúží. Tvářenka navíc dodá vašemu obličeji přirozenou, zdravou barvu. Vybírejte ji v závislosti na odstínu a tónu své pleti.

Líčení hranatého obličeje: dolaďte jeho vznešené rysy


Stínování vytvaruje obličej i ubere na váze

Na závěr dodává Lenka Peške pár tipů, které můžete při konturování použít, pokud máte pár minut navíc. Lehké stínování pomocí bronzeru nebo tmavšího pudru zvládnete s trochou cviku za pět minut. Pokročilejší mohou vyzkoušet stínování pomocí tónovacího krému. „Vybírejte ho asi o dva odstíny tmavší než svou pleť,“ radí Lenka Peške s tím, že tón krému by měl korespondovat s tónem pleti – někdo ji má více do olivova, jiná pleť má zase oranžový nebo růžový podtón. „Tónovací krém naneste špičkou štětce na make-up, a to v linii, kde chcete stínovat, a pak rozetřete do ztracena,“ radí vizážistka. S tónovacím krémem se dobře pracuje, protože se rovnoměrně spojuje s podkladovou vrstvou make-upu a tvoří přirozené stínování.

Pokud je váš hranatý obličej širší i v oblasti podél uší nebo působí dojmem, že máte pár kilo navíc, určitě vyzkoušejte „hubnoucí“ trik z bronzerem: podkreslete jím své lícní kosti, a vytvořte tak podlouhlý stín, díky kterému tváře opticky trochu propadnou a obličej bude působit štíhleji. „Takový stín dělá divy – já vždycky říkám, že opticky ubere až pět kilo váhy. A která žena by to nechtěla?“ uzavírá Lenka Peške.
 

Zdroj foto: Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít