Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení a sport: Nepodceňte výbavu a zůstaňte svá

Líčení a sport: Nepodceňte výbavu a zůstaňte svá

Líčení a sport: Nepodceňte výbavu a zůstaňte svá

17. května 2019 od Karolína Hornová

17. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Outdoorové sporty jsou stále oblíbenější. A stále častěji při nich ženy chtějí nejen podat dobrý výkon a strávit příjemný den, ale i dobře vypadat. Líčení dokáže podpořit vaše sebevědomí a ochránit vás před sluncem. Proč se ho tedy vzdávat jen proto, že vyrážíte na túru?
Ať už jde o „obyčejné“ chození po horách, horskou cyklistiku, nebo třeba horolezectví, chce nejedna žena vypadat dobře i během aktivity. Bývá to i proto, že je outdoor často součástí společenské události, provozuje se s partou přátel a po „výšlapu“ se jde třeba do restaurace nebo kavárny na něco dobrého „za odměnu“. Kromě toho pro mnohé ženy je líčení součástí osobnosti – chtějí tedy pak zůstat samy sebou i při sportu.

Kromě pěkného, funkčního a zároveň elegantního oblečení je právě líčení tím, co spojuje sportovní a společenský náboj outdoorové aktivity. Být při sportu nalíčená už dávno neznamená, že jste městské holky, které neujdou ani pět kilometrů. Naopak. A slavné sportovkyně, jež se líčí i na závody, tento trend jen potvrzují. Jak to ale udělat, aby líčení působilo přirozeně a vydrželo náročný zápřah?
kosmetická taštička

Nepodceňte přípravu

Stejně jako si připravujete pití, svačinu nebo výstroj, i „šminky“ na vysokohorskou túru není radno podcenit. Make-up by totiž neměl být jen pěkný, ale i funkční. Počítejte se změnami počasí a hlavně se sluníčkem, které se může vynořit z mraků kdykoli. Pokud používáte make-up, zvolte určitě ten ochranným faktorem. Nebo zkuste lehčí tónovací krém, třeba Dermacol BB Hydratační tónovací krém 8 v 1 s OF 15.

Aby se pleť vlivem větru či slunečních paprsků, ale i působením potu nevysušovala, zvolte jako základ kvalitní hydratační krém – klidně také s ochranným slunečním faktorem. Samotný make-up volte lehčí, s jemnější strukturou, který splyne s pletí a odolá potu. Pokud make-up nepoužíváte, nezapomeňte se namazat krémem s ochranným faktorem a přibalit ho i s sebou do batohu.
opalovací krém

Vyrazte nalehko

Zatímco váš batoh by měl obsahovat všechno potřebné a rozhodně neuškodí, když si vezmete něco navíc, v líčení platí pravý opak – méně někdy znamená více. Silně nalíčená byste se mohla cítit nekomfortně – především v případě, když se spustí déšť nebo se hodně zpotíte. Líčení pro sport má svoje specifika. Pokud vám to nevadí, klidně vyrazte bez make-upu a nechte pleť odpočinout. Vyhněte se rtěnce, která by mohla vaše rty zbytečně vysušit. Zvolte raději hydratační balzám s ochranným faktorem, třeba Labello Sun Protect Balzám na rty OF 30, který lze v případě nouze použít místo opalovacího krému třeba na nos. Oční linku nechte také odpočívat – mohla by se vám zbytečně rozmazat vlivem potu nebo slzících očí z větru.

S sebou: Hlavně dobrou náladu!

Naopak se soustřeďte na detaily a na líčidla, která jsou odolná – vhodné jsou tuhé oční stíny v jemných odstínech, gel nebo tužka na obočí a také tvářenka (pokud nechcete využít pouze té „přírodní“ – sluníčka a čerstvého větru, jež vám dodají barvu). To jsou líčidla, u kterých nehrozí rozpití nebo rozmazání. Řasenky se nebojte, ale určitě raději sáhněte po té voděodolné – třeba Maybelline Lash Voděodolná řasenka Sensational Black.

Velmi žádoucí je naopak lak na nehty. A nenechte si od nikoho namluvit, že do hor se s nalakovanými nehty nechodí. Lak nehet zpevní a ochrání. Pokud chcete být rafinovaná, můžete jej sladit třeba s barvou outdoorové bundy a zvolit dva odstíny, vyladěné k outfitu. Uvidíte, že i škarohlídi si této vtipné kombinace všimnou!

Doufáme, že hloupé poznámky typu „hlavně, že se na tu túru namalovala“, už jsou minulostí. Kdyby přece jen ne, neberte si je osobně a zachovejte si nadhled. Někdy stačí „chápavý“ úsměv, jindy pohotová odpověď, kterou dáte najevo, že si ze sebe umíte udělat legraci. Co když se v horách ztratíte a nenamalovanou by vás podle popisu nepoznali?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít