Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Lesk, nebo rtěnka? Víme, co je pro vás lepší!

Lesk, nebo rtěnka? Víme, co je pro vás lepší!

Lesk, nebo rtěnka? Víme, co je pro vás lepší!

24. června 2019 od Simona Kohoutková

24. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Jedno mají tato líčidla společné – dělají krásnější, výraznější a svůdnější rty. Každý však umí něco jiného. Skvěle působí každý zvlášť, ale také dohromady. Zkuste to!

Co všechno dokáže rtěnka?

Nemusíte být ani nalíčená, když však zvýrazníte svoje rty, obličej se nádherně rozjasní a budete vypadat svěže a zdravě. Rtěnka v sobě spojuje dvě základní složky – mastnou, tedy pečující složku a také barevné pigmenty, které dodají rtům barvu. Podle složení a kombinace složek jsou různé druhy rtěnek – transparentní s leskem, krémové, sametové nebo velmi oblíbené a in jsou ty s matnou texturou, které mají sametový finiš. Čím více má rtěnka v sobě pečujících a mastných složek, tím více vyživuje rty, ale také méně vydrží. Matné rtěnky můžou rty sice vysušovat, ale barva je odolnější. Pokud je textura rtěnky příliš „suchá“, zvláčněte rty před použitím rtěnky balzámem, například balzámem na rty v kostce Ellie Cupcake.
líčení

Triky s rtěnkou

Pokud chcete, aby vám tedy rtěnka co nejdéle vydržela a nemusela jste se líčit každou chvíli, stačí znát pár rtěnkových triků. Vybírejte si rtěnky nebo barvy na rty s dlouhotrvajícím účinkem. Speciální složky přilnou ke rtům a vydrží opravdu dlouhé hodiny - i když jíte, pijete, sportujete nebo se líbáte. Taková je například Dermacol 16h Lipcolour  nebo Rimmel London Provocalips, které v sobě kombinují dlouhotrvající barvu na rty a na druhém konci mají vyživující lesk. Vše můžete použít samostatně, ale také dohromady.

Co dělat, aby vydržela?

Klasická rtěnka vydrží, pokud s ní použijete také konturovací tužku. Ta by měla být co nejpodobnější odstínu rtěnky. Nejprve s ní vymalujte obrys rtů a pak také celou její plochu, jako byste se malovala rtěnkou. Pak štětečkem na rty vymalujte rtěnkou rty. Štěteček slouží k preciznímu nanesení barvy a k vykreslení tvaru rtů. Poté rty obtiskněte do papírového kapesníčku a zapudrujte je klasickým pudrem na obličej. Nakonec zase rty vymalujte štětečkem a rtěnkou. Tak barva lépe vydrží a nezůstanou vám nehezké ostré kontury po tužce na rty.
líčení

Co umí lesk?

Lesk, jak už název napovídá, si hraje se světlem. Má většinou tekutější a více pečující texturu a nanáší se aplikátorem. Jelikož nevysušuje, není potřeba rty vyživovat balzámem na rty ani používat podkladové báze. Lesků je několik druhů. Oblíbené jsou bezbarvé, ale krásné jsou také barevné, které dodají rtům zářivou, šťavnatou barvu, jako například Dermacol Třpytivý lesk na rty. Lesky na rty jsou skvělé v tom, že opticky modelují rty a dodávají jim plnější objem. Díky složení ale většina lesků na rtech vydrží jen krátce a je potřeba je často znovu nanášet. 
lesk na rty

Jak je používat dohromady?

Rtěnka i lesk se doplňují a je několik způsobů, jak je používat společně:


Způsob č. 1:

Naneste na rty matnou rtěnku spolu s konturovací tužkou. Lesk jen jemně aplikujte do středu rtů. Bude vidět kontrast mezi matem a leskem a přitom rty budou vypadat plněji a svůdněji.


Způsob č. 2:

Rty vymalujte rtěnkou a lesk (bezbarvý) použijte také na celou plochu rtů. Docílíte tak vinylového a velmi lesklého efektu. Tento styl kombinujte s ostatním nude neboli „nahým“ líčením nebo jen s tenkou černou linkou na horním víčku.


Způsob č. 3:

Velmi in jsou nyní glittry – neboli třpytky. Krásně vypadají na rtech a právě lesk poslouží u sypkých jako lepidlo. Můžete je použít samostatně nebo opět kombinovat s rtěnkou. Například holografické třpytky vždy změní podkladovou barvu rtěnky – bude působit kovově a světleji.


Způsob č. 4:

Nebojte se rtěnku a lesk použít také mimo rty. Rtěnka poslouží také místo očních stínů a jako tvářenka, lesk na rty můžete aplikovat na líčka jako rozjasňovač a efektně vypadá také na víčkách, kterým dodá vysoký lesk.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít