Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny

Lesk na rty

Lesk na rty

17. října 2016 od MNo

17. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Helena Tomanová

Ať už sáhneme do jakékoli kabelky, vždycky se tam nějaký najde. V domácnosti jich máme zkrátka několik. Mohou být nenápadné, ale i pořádně výrazné. Navíc je většina z nás používá takřka kdykoli a kdekoli. Ano, máme na mysli lesky na rty. Výhodu mají celkem zásadní – na rozdíl od rtěnek se jich nebojí ani ty stydlivější z nás.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Aby nám ale z lesků nezůstávaly na popraskaných rtech celé žmolky, napřed je třeba se o rty trochu postarat. Podle vizážistky Heleny Tomanové je důležité o ně pečovat hlavně teď, v chladnějších obdobích. Vybírat byste si měly především mastné balzámy nebo tyčinky bez minerálních olejů. „Velmi dobře se vstřebávají tuky rostlinného původu s včelím voskem či lanolínem. Jsou-li již rty popraskané, nejdříve naneseme výživný krém a teprve potom balzám, aby se lépe vstřebal. Podklad pod rtěnku či lesk neslouží jako péče, pouze zamezuje rozpíjení barvy přes hranu rtů,“ dodává vizážistka.


Nahé líčení přes den

Současným trendem je používat lesky hlavně k takzvanému nahému líčení přes den. To znamená takový make-up, který upřednostňuje přirozenost. „Doporučovala bych přírodní svěží odstíny od béžových po růžové, až jemně jahodové.“


Noc ve znamení smyslných barev

Naopak večerní líčení dává podle make-up artistky zelenou hlavně sytým barvám, plným a výrazným rtům. Červená je zkrátka trend. Podle Heleny Tomanové tak právě na večer mají ženy použít spíše rtěnky, ty, které ale nechtějí být tak odvážné, mohou zůstat věrné lesku. „Obecně lesky nevydrží tak dlouho jako rtěnka, ale čím víc silikonu, tím větší přilnavost a výdrž. Na večer bych určitě raději zvolila rtěnku. Pokud lesk, pak tedy takový bez perleti a třpytek,“ doporučuje.


3D a více nebo velké množství XXL

3D efekt vládne nejen filmu. Dostává se i na naše rty. A někdy ani 3D nestačí. Některé lesky to sice nemají ani v názvu, i tak ale tohoto efektu lze dosáhnout – stačí nanést více vrstev a rty budou vypadat plnější. Podobný dojem pak dokážou vytvořit i lesky, oplývající v názvu hned několika X. Objem rtů se pak může zdát x-násobný.


Mat, nebo lesk?

Jak už naznačovala vizážistka Helena Tomanová, módní letos není se na večerních nebo nočních akcích příliš lesknout. I tak se ale nemusíme lesku vzdát. Hned několik výrobců totiž současné trendy velmi rychle pochopilo, a na pultech drogerií se tak začínají objevovat obě varianty. Vybrat si tak můžete mezi třpytem a matným vzhledem vašich rtů. Důležité ale je, aby měly lesky co nejsytější barvy – od růžové až po červenou.


Neupravujte své rty co půl hodinu

Každá žena to dobře zná. Věčné kontrolování, jestli jsou rty dostatečně nalíčené, jestli jsme si kus lesku nesnědly, jestli jen nezůstává na hranách rtů. Právě pro ty, které to neustále znervózňuje a nutí odbíhat neustále k zrcadlu, jsou tu dlouhotrvající lesky. Některé by měly vydržet třeba až osm hodin. I tak je ale vhodné si je po pití nebo jídle raději dojít zkontrolovat.


Balzámy a jiné „pochutiny“

Existuje i verze, která pomůže ženám začátečnicím – tedy těm, které se doteď styděly si na rty nanášet něco o trochu víc výraznějšího než jelení lůj. Vypadají jako balzámy, jsou to v podstatě balzámy, ale mají lehký barevný odstín.
A jednu výhodu mají téměř všechny lesky – jejich příchutě většinou zachutnají opravdu každému. Na rtech si tak můžete smlsnout na různém ovoci, ale třeba i příchuti žvýkaček.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Helena Tomanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Helena Tomanová
Vizážistka a stylistka
1322
"Pouze vizáž v souvislostech má smysl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít