Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Královnou i po večírku: zamaskujte únavu kosmetickými triky

Královnou i po večírku: zamaskujte únavu kosmetickými triky

Královnou i po večírku: zamaskujte únavu kosmetickými triky

9. prosince 2016 od Karolína Hornová

9. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Vánoce se blíží a s nimi čas bujarých večírků. Jak na to, abyste byla (nebo alespoň vypadala) svěží i následující den, jsme se zeptali vizážistky Kateřiny Krobové. Pomohou „babské rady“, ale i speciální kosmetika a svědomitá péče o pleť.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Čas před vánoci má specifickou atmosféru. Každý je trochu ve stresu z toho, aby stihl práci i nakoupit všechny dárky, zároveň se ale těší na svátky, schází se s přáteli a na stole mu přistane nejedna pozvánka na vánoční večírek. Konečně možnost, jak poznat své kolegy neformálně a zároveň nenuceně a třeba se také ukázat v trochu jiném světle. Těšíte se a už několik dnů přemýšlíte, co si vezmete na sebe a jak se nalíčíte, abyste byly královnou večírku. Přípravy tentokrát necháme stranou a soustředíme se na to, jak být neodolatelná i druhý den. I královna totiž může zaškobrtnout – zároveň si ale musí umět upravit korunu a pokračovat dál.


Když předsevzetí selžou, pomůže správná péče o pleť

Nepřehánějte to s alkoholem, pijte hodně vody, jděte co nejdříve spát, nemíchejte koktejly (a když, tak jen ty s vodkou), nekuřte (a když, tak jen trochu). Rad od kamarádek i našeho svědomí je bezpočet, ale dostát jim chce někdy opravdu silnou vůli. Když se nezadaří, zkuste se držet alespoň pár zásad. Druhý den za ně budete vděčná.

Opravdu se snažte pít. Myslíme samozřejmě vodu. Alkohol dehydruje a nedostatek vody zpomaluje regeneraci organismu. Pokud už na večírku pozapomenete, dožeňte to doma. Vypijte aspoň dvě sklenice a nezapomeňte si jednu donést i na noční stolek. „Po probdělé noci, dávce alkoholu a pobytu v zakouřeném prostředí bychom měly svému tělu dopřát kompletní hydrataci. Kromě dostatečného pitného režimu i dostatečnou dávku výživného krému,“ radí vizážistka Kateřina Krobová. Po příchodu domů se nikdy nezapomeňte důkladně odlíčit a nanést hydratační krém. Je to deset minut navíc, které udělají divy.


„Babské rady“ i osvědčená kosmetika na unavené oči

Pohled do zrcadla po „flámu“ často nebývá zrovna povzbudivý. Ale všechno se dá napravit. Zaměřte se především na oční okolí, jehož jemná pokožka dostává nejvíce zabrat. Opuchlé červené oči a kruhy pod očima nejsou výjimkou. V každé lékárně dostanete speciální kapky na červené oči, které si pořiďte už před večírkem – opravdu fungují a navíc zvlhčují suché oči. Zmírnit otoky kolem očí pomůže obklad z použitých a následně vychlazených čajových sáčků nebo plátky čerstvé okurky, která příjemně chladí a zároveň hydratuje. Kruhy pod očima zase zmírní obklady z odličovacích tampónků, namočených v mléce. Jsou to „babské rady“, které fungují. Navíc je máme k dispozici i tehdy, když jsme se zapomněly „vyzbrojit“ dopředu.

„Já sama tyto babské rady nesčetněkrát využila a nepochybuji o jejich účinnosti,“ potvrzuje Kateřina Krobová, ale zároveň upozorňuje, že nic není zadarmo: „Výsledek je ale potřeba ještě umocnit pomocí správných kosmetických pomocníčků. Velké zázraky s otoky kolem očí umí v první řadě oční gely (hlavně ty s aplikátorem roll-on), které můžete nachladit v ledničce a pak s nimi oči masírovat, čímž otoky ustoupí bleskovou rychlostí. Výborné jsou také oční gelové masky.“ Zkuste třeba osvědčený Kofeinový oční roll-on a korektor 2v1 od Garnier nebo gelovou masku Hyaluron Therapy 3D od značky Dermacol, která hloubkově hydratuje oční okolí.


Probuďte pleť a nechce ji odpočinout

„Příznaky“ probdělé noci, které nezachráníte výše uvedenými postupy, můžete zamaskovat. „Při líčení unavených očí budete především potřebovat vhodný korektor v barvě vaší pleti. Dobrým pomocníkem může být i lososový nebo fialový korektor, které redukují tmavé kruhy kolem očí. Především zapomeňte na fámu, že světlejší korektor lépe zakryje projevy únavy, jelikož opak je pravdou. Světlejší barva přitáhne pozornost a zvýrazní kruhy kolem očí,“ radí vizážistka.

Co se týče samotného líčení, je podle Kateřiny Krobové na místě dopřát pleti spíše oddych a zbytečně ji nezatěžovat, pokud to není výslovně nutné. „Vyhněte se hutným a matujícím make-upům, které pleť zatěžují a mají tendenci ucpávat póry. Sáhněte raději po rozjasňujícím make-upu, dodá vaší pleti potřebnou jiskru. Dále bych se určitě vyhnula pudru, který na dehydratované a unavené pleti udělá spíše medvědí službu a udělá z vás voskovou pannu,“ radí odbornice. Zkuste třeba Wake & Make-up od značky Dermacol – jeho lehká textura vaši pleť nezatíží, ale rozjasní a doslova probudí. Jeho složení vaši pleť hloubkově hydratuje a zamaskuje známky únavy.


Zvolte decentní a mladistvé líčení

S líčením to nijak nepřehánějte – i když jste ráno pleť dostatečně hydratovaly, může během dne ještě „vyschnout“. Nános líčidel by přispěl k nepříjemnému pocitu stažené pleti. Zapomeňte na příliš tmavé a výrazné líčení nebo třeba kouřové stíny, které by vám mohly opticky přidat roky navíc. „V líčení se vyhněte sladkým nebo výrazným barvám, které vaši únavu ještě umocní. Zvolte raději neutrální zemité, ne však příliš tmavé barvy. Ideální mohou být zlaté nebo bronzové stíny, které oči rozzáří,“ doporučuje Kateřina Krobová. Zároveň radí zaměřit při líčení pozornost na rty a na obočí. Výraznější obočí vám opticky otevře unavené a přivřené oči. Na rty použijte hydratační tónovací balzám nebo lesk, který jim dodá zdravou barvu a zároveň opticky i plnost. Pomůže také jemně narůžovělá tvářenka, která váš obličej opticky ozdraví a omladí.

Pokud po večírku vyrážíte ven a budete se před odchodem řídit našimi radami, máte zaručeno, že na vás únavu nikdo nepozná, a i vy se ve svém lepším (i když možná trošku namaskovaném) já budete cítit lépe. Po večírku totiž více než kdy jindy platí pravidlo: čím hůř se cítím, tím lépe chci vypadat. Nezapomínejte ale ani na své unavené tělo, moc se nenamáhejte a dopřejte mu další hydrataci a regeneraci v podobě dostatečného pitného režimu, ale třeba také ovoce a zeleniny. A také tím, že půjdete večer brzy spát.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít