Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetika s kaviárem: Luxusní lahůdka pro vaši pleť

Kosmetika s kaviárem: Luxusní lahůdka pro vaši pleť

Kosmetika s kaviárem: Luxusní lahůdka pro vaši pleť

24. listopadu 2017 od Karolína Hornová

24. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Kaviár máme zažitý jako luxusní surovinu. Neobjevuje se však jen na rautech, ale i na policích drogerií a obchodů s kosmetikou. Jde jen o marketingový trik, nebo je kosmetika s kaviárem opravdu elixírem mládí?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Luxusní krém či sérum s výtažkem z kaviáru může být krásným dárkem, ale i účinnou zbraní proti stárnutí pleti. Zapátrali jsme v biologických zdrojích a zeptali se odbornice. A našli jsme fakta, která vysvětlují, co to vlastně kaviár je, jaké složky obsahuje a jak může působit na naši pleť.

Pravý kaviár má černou barvu a jde o jikry jeseterovitých ryb (ten nejdražší a nejkvalitnější konkrétně z jiker vyzy velké). Existují ale i další, jinak barevné druhy kaviáru, které se získávají z dalších druhů ryb – třeba lososa, ale i kapra nebo candáta. Ty by se v kosmetice používat neměly.

jeseter


Kuličky plné živin

Pravý (černý) kaviár je nejen ceněnou pochoutkou, ale i ingrediencí v kosmetice. Zjistilo se totiž, že kaviár obsahuje obrovské množství výživných látek. Slouží totiž nejen jako pohlavní buňky ryb, ale ten neoplodněný i jako výživa pro jeseteří mláďata. Jde tedy vlastně o něco na způsob mateřského mléka. Plusem je, že ryby nejsou při získávání jiker zabíjeny – vypouští je do vody, odkud se sbírají a používají buď k dalšímu rozmnožení ryb, nebo do potravinářství, případně právě k výrobě extraktu pro kosmetický průmysl.

Jelikož jde o komplexní výživu pro malé rybičky, obsahuje kaviár esenciální látky jako proteiny, aminokyseliny, spoustu minerálů, třeba hořčík, draslík a fosfor, a vitaminy D a A, které mají silný regenerační účinek a podporují obnovu buněk. Kuličky kaviáru jsou přímo nabité přírodními omega-3 mastnými kyselinami, které účinně působí proti vráskám a zabraňují úniku vody z kožních buněk. Zmíněné aminokyseliny mají zase pozitivní vliv na buněčné stěny a správný vývoj buněk.

kaviár


Kosmetiku s kaviárem proslavily celebrity

„Luxusní kosmetikou s kaviárem se proslavila švýcarská značka La Prairie nebo kosmetika Ingrid Millet, jejichž produkty se cenově pohybují v řádech tisíců i desetitisíců korun. Používají je hvězdy jako Angelina Jolie nebo Madonna,“ uvádí kosmetička Julie Bauer Šnoblová. Sama připouští, že síle kaviáru věří. „Podle vědců v oboru je kaviár snad nejvýživnější ingrediencí, jakou můžeme do kosmetiky dostat,“ říká.

Kaviár dokáže urychlovat enzymatické reakce v pleti, takže je pleť regenerovaná mnohem dříve než při použití běžného regeneračního krému. „Výtažek z kaviáru navíc aktivně stimuluje tvorbu kolagenu a nutí pleť, jednoduše řečeno, pracovat a nezlenivět,“ dodává odbornice. Touto reakcí kožních buněk se zpomaluje proces stárnutí pleti a tvorby vrásek.

miska s kaviárem


Hlídejte si kvalitu

Ne všechny druhy kosmetiky s kaviárem jsou ale stejně účinné. „Pozor si dejte hlavně na „zázračné“ produkty z internetu od neznámých značek, které jsou sice o dost levnější než třeba La Prairie, ale zároveň o dost dražší než kaviárová kosmetika z drogerie. Kvalitního kaviáru mohou ale obsahovat jen zlomek množství a pro vás to budou vyhozené peníze,“ varuje Julie Bauer.

Kaviár, jenž se používá pro výrobu luxusní kosmetiky, je také znám pod názvem beluga. Najdeme ho ale i v kosmetice, která nás nemusí přivést na mizinu. Třeba v drogeriích běžně dostupná značka Dermacol nabízí hned několik kaviárových „lahůdek“, jež jsou vhodné nejen pro regeneraci pleti, ale i jako luxusní dárek.

Jejich profesionální make-up Caviar Long Stay ocenila i Česká asociace vizážistů a stylistů. Součástí balení je i korektor, který ve spojení s make-upem vykouzlí dokonalou pleť, jež je zároveň po celou dobu nošení vyživována. Krém Gold Elixir Caviar od stejné značky, který obnovuje strukturu buněk, se vyrábí v denní i noční variantě a je vhodný především pro pleť se známkami stárnutí. Kaviár můžete dopřát i svým unaveným rukám: v podobě krému Gold Elixir Rejuvenating Hand Creme.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít