Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické vrstvení podle Asiatek

Kosmetické vrstvení podle Asiatek

Kosmetické vrstvení podle Asiatek

20. května 2018 od Simona Kohoutková

20. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Co je známkou krásy u žen v Asii? Dokonalá pleť bez jediné chybičky. Tajemstvím jejich péče je totiž vrstvení, při kterém použijí i desítky produktů! Funguje to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
My Evropanky se sice své pleti také věnujeme, ale když existuje dobrý korektor a make-up, tak určité nedokonalosti neřešíme a prostě je zakryjeme. Asiatky to dělají jinak. I když jsou bez make-upu, jejich pleť vždy vypadá jako z alabastru. Je hladká, sjednocená, zářivá – prostě dokonalá. Jenže jejich denní pečující rutina vypadá jinak než u nás. Vždy si na sebe udělají čas a ten berou jako určitou relaxaci a terapii. Nespěchají.      
 

Alchymie vrstvení

Evropankám stačí na péči většinou sérum a krém, večer k tomu přidají ještě odlíčení. Ne tak Asiatky. Jejich metodou péče je vrstvení. Používají velké množství produktů tak, aby se na sebe navazovaly a doplňovaly se. Tady je jejich rutina krok za krokem:
 

Přípravná čisticí fáze 

Asiatky vědí, že jen čistá pleť může dobře přijímat následnou péči. Na čistění používají mléka i mycí přípravky, ale často také čisticí pudry, které obsahují např. výtažky z rýže. Ty působí do hloubky, zároveň dokážou pleť rozjasnit a účinně omlazují. Velmi oblíbené jsou také houbičky konjac, jež umí obličej vyčistit a zjemnit jen s použitím vody. Jsou napuštěné různými látkami – např. rostlinným uhlím nebo zeleným čajem, takže při mytí o pleť zároveň pečují.
krémy

Fáze 0: Lotion

Lotiony jsou speciální přípravky, které změkčí kůži a připraví ji na následnou péči, která pak i působí více v hloubce pleti. Lotiony vypadají jako pleťová voda s gelovější texturou, jsou však plné hydratačních, regeneračních a rozjasňujících látek. Nanáší se tak, že se nalijí do dlaně, promnou se v nich a jemně se prsty do očištěné pleti vklepávají.
 

Fáze 1: Face mist neboli obličejová mlha

Po lotionu následuje hydratace v podobě hydratačního rozjasňujícího spreje, což je obličejová mlha, která pleť zvlhčí před nanesením hydratační péče a rozjasní ji.
 

Fáze 2: Sérum 

Ještě na vlhkou pleť se nanese sérum, které dodá pleti všechny potřebné látky – regenerační i omlazující v koncentrované, silné podobě. Po aplikaci na vlhkou pleť se sérum lépe vstřebá a pleť bude připravena na další krok.

sérum

Fáze 3: Péče 

Asiatky vědí, že tajemství krásné pleti tkví hlavně v hydrataci, proto milují lehké hydratační krémy. Nebojí se v nich mít zajímavé ingredience – například šnečí sliz, aktivní uhlí, perlové výtažky i třeba zázvor. Když pleť obsahuje dostatek vody, vypadá svěže, je zářivá a jsou vyhlazené i drobné vrásky. 
 

Fáze 4: Báze pod make-up

Pak nechají přípravky do pleti několik minut vstřebávat a teprve pak začínají s líčením. Před nanesením make-upu vyhladí povrch pleti a zakryjí póry bází pod make-up. Lépe se pak bude nanášet a déle bez chybičky na ní vydrží.
 

Fáze 5: Make-up nebo BB krém 

Tím, že Asiatky mají velmi pěstěnou pleť, nemusejí používat hutné, krycí make-upy. Velmi oblíbené jsou multifunkční krémy, které zvládnou několik věcí najednou – hydratovat, sjednotit, rozjasnit i chránit. Jejich benefitem je, že splynou s pletí, a asijské krasavice pak vypadají, jako by nalíčené ani nebyly. Přirozeně a přitom krásně.


Fáze 6: Ochrana proti slunci

Co způsobuje předčasné stárnutí a pigmentové skvrny? UV záření. Proto Asiatky každý den v roce použijí ochranný faktor. Buď jako obličejovou mlhu přes nalíčení, nebo ho vždy mají ve svém krému či make-upu. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít