Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické tipy televizních moderátorek

Kosmetické tipy televizních moderátorek

Kosmetické tipy televizních moderátorek

5. října 2016 od MaB

5. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a MaB

Určitě si občas říkáte, jak to hvězdy televizních obrazovek dělají, že vždy vypadají dokonale. Ženy i muži, které denně vídáte na televizních obrazovkách, mají vždy bezchybný make-up, zářivé a lesklé vlasy a pleť, která vypadá svěží a odpočatá, jako by vlastně ani žádné líčení nikdy nepotřebovala.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Zeptali jsme se tedy místo vás známých moderátorek na jejich tipy na krásu. Existuje zaručený recept, jak vypadat skvěle? Drží se slavné dámy nějakých osvědčených tipů na krásu? Nebo u nich vedou babské rady jako třeba kopřivový odvar pro lesklé vlasy a pytlíky od černého čaje na zamaskování kruhů pod očima?

Základem je odlíčení!

Říká se, že základem zdravé, krásné a zářivé pleti je především dokonalé odlíčení. Tedy každodenní rituál, na který se občas zapomíná. Ale rozhodně byste odlíčení ráno i večer neměly podceňovat, protože pravdivost tohoto tvrzení potvrzují i ženy, které jsme oslovili. “Zásadní kosmetický rituál mého dne je kvalitní odlíčeni, odličuji se ráno i večer, i když na ranní odlíčení se často zapomíná. Moje péče je stejná ráno i večer, používám čistici gel, tonikum a krém,” tvrdí Patricie Strouhalová a dodává, že večer vždy používá kvalitní noční krém a ráno i lehký make-up.

Stejně to má i moderátorka hlavní zpravodajské relace České televize Daniela Písařovicová: “Moje ranní i večerní kosmetické minimum je čištění pleti, stejně tak i krémuju. A ještě si dopřávám speciální sérum, které by mělo působit proti zubu času.” Každodenní péči nepodceňuje ani moderátorka Jolana Voldánová: “Kosmetická péče je moje relaxace. Po ránu je to sice jen rychlovka, ale vždycky je tam alespoň minimální péče, týkající se obličeje - nějaký účinný zmizík na kruhy pod očima a denní péče. Můj tajný tip je použít sérum místo krému. Mám klasickou smíšenou pleť a dobré sérum udělá po ránu lepší službu než hutný krém. Nemusím čekat, až se vstřebá, sérum funguje dobře i jako podkladová báze pod make-up. Navíc pleť vyživí a funguje lépe a déle než běžný denní krém.”

Večerní péče jako rituál

Asi stejně jako většina žen i Jolana má víc času na péči o sebe samu večer. Své večerní kosmetické minimum nám také popsala: “Večerní rituál si užívám podstatně víc. Používám sérum, které nechám důkladně vstřebat, a teprve po nějaké době přidávám oční a noční krém. Miluju svůj čas v koupelně, horká sprcha, po ní vonné tělové krémy a zvláštní péče o obličej. Čistím si u toho hlavu, přemýšlím, co se mi během dne povedlo nebo nepovedlo, a dělám alespoň v myšlenkách plány na další den. Moje nejlepší nápady ostatně obvykle vznikají právě v koupelně.” A jak na tom jsou slavné dámy s profesionální péčí o svou plet? “Jednou za měsíc až dva chodím ke kosmetičce. Víc nezvládám,” dodává Daniela Písařovicová. Nepoužívá častěji ani žádné pleťové masky, ty jsou u ní v kategorii „aaaa, dlouho jsem si nic navíc nedopřála, šup sem s tím“.  A hned po této radosti si prý slíbí, že si je bude dopřávat častěji. Ale vzpomene si opět za dva měsíce… Taky to tak máte? Ale říká se, že když se o pleť staráte pravidelně a hlavně správně každý den, kosmetičku opravdu stačí navštívit jednou měsíčně. S normální pletí není třeba přílišná speciální péče, ale vše závisí na stavu pleti a případných problémech, které doma vyřešit nelze. 

Nezapomínejte na vlasy

Samozřejmě nás zajímalo, jak se starat o vlasy. Existují zaručené tipy, jak si kadeře udržet zdravé a lesklé? Jak o své vlasy pečuje Daniela Písařovicová? Podepisuje se na nich, že denně musí procházet náročným procesem žehlení a úprav do často komplikovaných účesů? “Vlasy jen myju, žádné speciální masky nebo kúry nepoužívám. Od přírody je mám (při rozhovoru klepe na dřevo) pořád krásně zdravé, proto asi ani žádné takové produkty nevyhledávám. A navíc mám tak skvělého kadeřníka, že mi vlasy vydrží ve výborné formě i čtyři měsíce.” Jak pečovat o jemné vlasy, nám poradila Jolana, která ty své bere jako celoživotní boj: “Vlasy jsou můj neuralgický bod. Mám je velmi jemné, takže strašně rychle ztrácejí na objemu, a pokud to přeženu s péčí, byť s tou nejlepší a nejdražší, je to tragédie. Pak už nejdou učesat do nějakého objemu a smysluplného tvaru vůbec. S nadsázkou říkám, že moje vlasy jsou v nejlepší kondici v létě, na slunci a u moře, kdy jsou přírodně zpevněné a svědčí jim to lehké prosolení a vlastně i poškození. Někdo šílí, já si libuju.”

TIP REDAKCE:

Na objem výborně funguje i takzvaný suchý šampon nebo vlasový pudr. Ten vašim jemným kadeřím dodá objem a budete mít pocit, že vlasy trochu víc a déle drží tvar. Ale nezapomeňte, že nic se nesmí přehánět.

Kvalita předčí kvantitu

Ani jedna z oslovených moderátorek nepolévá své vlasy odvarem z kopřivy ani neaplikují masky z vaječných žloutků. Znamená to tedy, že rady našich babiček nefungují? To samozřejmě potvrdit nemůžeme, ale stejně jako hvězdy televizních obrazovek vám spíše doporučíme kvalitní přípravky přesně pro váš typ vlasů. A jak babské rady hodnotí Daniela? Vyzkoušela někdy nějaké? “Vylouhované pytlíky s čajem na kruhy pod očima nijak nezafungovaly, olej na vlasy taky ne, ale rozhodně budu zkoušet dál.”

Tajemství ukryté v kabelce

A jaké kosmetické vychytávky nesmí chybět v kabelkách známých žen? “Většinou chybí úplně všechno. Lesk na rty, korektor pod oči, tvářenka, řasenka… Ale vzhledem k tomu, že bývám – kvůli práci – poměrně silně nalíčená víc než polovinu měsíce, užívám si dnů svobody, kdy se jinak než krémem nezatěžuju,” říká Daniela Písařovicová. To Patricie Strouhalová je na obsah svého kosmetického minima náročnější: “V mé kabelce nikdy nesmí chybět korektor, make-up, bezpodmínečně řasenka, kvalitní krém na ruce a pevný parfém.” A Patricie přidává i dvě babské rady, které se jí osvědčily, aby vypadala i se cítila krásnější: “Babská rada číslo jedna je tělová tužka do oka, oko vypadá dobře, i když je unavené. A babská rada od moderní babky je mikropigmentace long time liner na obočí.” Že jste o něčem podobném nikdy neslyšely? Jedná se o bezrizikovou metodu permanentního make-upu. Hlavním rozdílem oproti klasickému permanentnímu make-upu je to, že pigment (barvivo) je bezbolestně aplikován do vrchní vrstvy pokožky. Tak vidíte, moderní babky už nevěří jen na bylinky. A má nějakou zaručenou babskou radu i Jolana Voldánová? “Není to přímo babská rada, ale je to taková moje mantra: v životě jsem ani jednou nešla spát, aniž bych se důkladně odlíčila. To je absolutní základ. Miluju ten pocit čistoty a vůně svých oblíbených krémů i parfémů. Možná i díky tomu je moje pleť bez větších problémů.”

Dopřejte si i relax

Často se jako součást péče o sebe samu berou i různé welness procedury, speciální koupele, kosmetická ošetření nebo masáže. Daniela ani Patricie se pravidelně nehýčkají, návštěvu kosmetiky i masáž berou jako velmi příležitostné zpestření, které si dopřávají pouze několikrát za rok. Jolana Voldánová to má jinak: “Masáže, kosmetika, manikúra, pedikúra - říkám tomu sanitární den jednou za měsíc. Můj "hýčkací den", kdy navíc dokonale čistím hlavu. Přemýšlím, že ho zavedu dvakrát do měsíce. Zatím ale není čas. A představa wellness, prodlouženého víkendu s tím vším, je pro mě představa nirvány.” Určitě je dobré si takový hýčkací den minimálně jednou měsíčně dopřát. Protože jak říká Jolana a potvrzují to i odborníci, je to skvělý relax nejen pro tělo, ale i pro hlavu.

Existuje tedy nějaký zázračný recept na krásu? Podle odpovědí námi oslovených dam už asi víte. Základem je každodenní péče o pleť, dokonalé čištění a odličování. Kvalitní péče přesně podle vašeho typu pleti a sem tam nějaká ta rozmazlovací procedura navíc. Protože udělat si občas sama na sebe čas rozhodně není hřích.

Zdroj foto: archiv J. Voldánové, archiv P. Strouhalové a foto D. Písařovicové Alena Málková, Jaro Management

Připravil/a pro vás MaB

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít