Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetická zpověď: Klára Issová

Kosmetická zpověď: Klára Issová

Kosmetická zpověď: Klára Issová

20. ledna 2020 od Lucie Ulmanová

20. ledna 2020 0 minut čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Herečka Klára Issová (40) patří mezi nejobsazovanější české herečky. V kinech aktuálně běží film Pražské orgie, kde hraje roli afektované herečky Evy. Protože pleť Kláry Issové dostává kvůli její profesi herečky zabrat, musí se o ni pečlivě starat. A jaké jsou její kosmetické fígle?

Herečka Klára Issová se narodila české matce a syrskému otci, její sestřenicí je Martha Issová. Vystudovala Pražskou konzervatoř a svou první filmovou příležitost získala v 16 letech, kdy ji režisér Saša Gedeon obsadil do filmu Indiánské léto. Na svém kontě má mnoho filmových a televizních rolí, mezi nimi například pohádku Anděl Páně, film Grandhotel nebo Medvídek.


Máte moc hezkou pleť. Hraje v tom roli genetika, nebo správná péče?

Děkuji za kompliment (směje se). Myslím, že oboje, ale pravdou je, že se o svou plet’ snažím dobře starat. Mnoho let chodím na kosmetiku a na obličej si vybírám kvalitní přírodní kosmetiku. Taky se chráním před sluníčkem a s opalováním to nepřeháním. Důležitá je i večerní očista pleti
Ale do péče počítám i to, že se snažím být pozitivně naladěná, pravidelně cvičím jógu a jím celkem zdravě. Říká se: Jak uvnitř, tak vně. Obličej a plet’ je takový náš ukazatel.

 

Někdo investuje do drahých krémů, někdo sází na přírodní kosmetiku. Jaký je váš recept na péči o tělo?

Preferuji spíše přírodní kosmetiku na každodenní používání, ale občas sáhnu i po lékařské kosmetice, když mám plet’ hodně zatíženou po natáčení. A když moje kosmetička Zuzanka zavelí, tak si ráda nechám poradit. Nejsem úplně radikální.
Moje oblíbená značka je Honua - přírodní kosmetika z Havaje a také PHB kosmetika. Líbí se mi, že to jsou rodinné firmy, které jsou čistě přírodní, etické a ze svého zisku podporují charitu. Výdělek používají na podporu dalších aktivit. To je mi moc sympatické.

Máte nějaké kosmetické fígle?

Líčení moc neřeším, ale plet’ přes den chráním i tím, že si dám lehký make-up, a tak vytvořím ochrannou vrstvu. Mně stačí BB krém, tvářenka a zabarvený balzám na rty. Když mám chuť ,přidám řasenku. A vždy se odličuji tak, že odličovací krém nanesu na obličej, kroužím, masíruji plet’ a pak očistím navlhčenými tamponky. Nesnažím se z obličeje sedřít make-up ani řasenku nějak drasticky (směje se). Vodou a mýdlem plet’ dočistím, nanesu pleťovou vodu/tonikum. Mám ráda růži či levanduli od Purity Vision. Nakonec nanesu krém či olejíček.


Co jste na sobě dříve řešila, a teď vám to přijde malicherné?

Mnoho lidí se diví, když řeknu, že jsem se sama sobě dřív nelíbila, hodně se kritizovala, a to nejen za vzhled, ale celkově za to, jaká jsem. I dnes jako první vidím nedostatky, než že bych začala vyjmenovávat, za co se mohu pochválit. Jsem na sebe někdy přísná, ale už zdravě a s přijetím toho, že jsem, jaká jsem. A ty nedostatky komentuji víc s humorem a nadsázkou. Už vše neberu tak tragicky a osobně. To je úleva, ale hlavně, vše se pak vyřeší snadněji. Vyzkoušejte! (směje se).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít