Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kontaktní čočky a líčení

Kontaktní čočky a líčení

Kontaktní čočky a líčení

12. března 2017 od Eva Suchomelová

12. března 2017 10 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Jak se namalovat, když nosíte kontaktní čočky? Vyzkoušejte osvědčené rady, postupy a tipy, čím se nalíčit a čemu se naopak vyhnout, které máme přímo od známé vizážistky Renaty Zelinkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Komu se zhorší zrak, může se rozhodnout mezi brýlemi nebo kontaktními čočkami. Začít nosit brýle znamená velkou proměnu vzhledu, a kdo na ně není zvyklý od dětství, sáhne raději po čočkách. My ženy navíc řešíme otázku nalíčení. Do brýlí je totiž potřeba se líčit úplně jinak, než když je nenosíte, protože dioptrická skla zkreslují.

Pokud tedy nechcete radikálně měnit styl make-upu, na jaký jste zvyklá, pak jsou kontaktní čočky jasnou volbou. Jak tedy postupovat? „Čočky si nasadíme jako první, to znamená před tím, než se začneme líčit,“ říká Renata Zelinková. „Před odlíčením je zase prvním krokem jejich vyjmutí z oka.“ Pak se teprve můžeme věnovat samotnému zkrášlovacímu procesu.

Při líčení je třeba dbát na to, abychom oko s čočkou nepodráždily. „Dejte přednost mastným líčidlům, která nepráší a lze je nanášet prstem,“ doporučuje vizážistka. Tekutý make-up, krémová tvářenka a tekuté nebo mastné oční stíny jsou v tomto případě trefou do černého. „Pokud přece jen musíte z nějakého důvodu použít pudrové líčidlo, naneste ho raději aplikátorem, a ne štětcem, aby méně prášilo,“ radí Renata Zelinková. Má to své důvody – stačí malá částečka líčidla, která skončí v oku, a ostrá bolest ukončí jakékoli snahy o vytvoření půvabného zevnějšku.

Buďte vybíravá i při volbě linek. Podle Zelinkové jsou vhodné gelové linky nebo ty ve fixu. „Při nanášení namalujte linku jen nad řasy a vyhněte se vnitřní části očního víčka,“ přibližuje zkušená vizážistka postup.

Posledním krokem při líčení očí je řasenka. „Vyhněte se prodlužujícím řasenkám,“ varuje Zelinková. „Obsahují částečky, které by mohly spadnout do oka a podráždit je.“ Je třeba řasenku nanášet velmi opatrně, aby se nedostala do vnitřní části víčka.

Zdroj foto: Fotolia, archiv značky Maybelline, produktové foto: archiv jednotlivých značek

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít