Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jaký odstín tvářenky vám bude nejvíc slušet?

Jaký odstín tvářenky vám bude nejvíc slušet?

Jaký odstín tvářenky vám bude nejvíc slušet?

9. srpna 2021 od Karolína Valová

9. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Tvářenka je absolutní nezbytností pro denní i večerní líčení. Existuje však mnoho odstínů. Poradíme vám, jak vybrat takovou, která bude ladit s vaší pletí i vlasy a dokonale díky tomu podtrhne vaši krásu.
Základem úspěchu je vědět, jaký jste barevný typ. Proto vám přinášíme základní charakteristiku studeného a teplého typu. Primárním znakem jsou podtón pleti a způsob, jakým se vaše kůže opaluje. To, jaká tvářenka vám bude nejvíce slušet, však může výrazně ovlivnit i barva očí či vlasů.
Studený typ:
Narůžovělá pigmentace kůže, která je po pobytu na slunci začervenalá, studený podtón vlasů a oči v chladném tónu šedé, světle modré či světle zelené.
Teplý typ:
Žlutý podtón pleti, která se většinou dobře opaluje, vlasy se zlatavými nebo červenými odlesky a duhovky ozvláštněné hnědými či jantarovými skvrnkami.
Neutrální typ:
Zašedlá pokožka, která nemá růžový ani žlutý podtón.
Nyní, když znáte svůj barevný typ, můžete přejít ke konkrétním radám. Jdeme na to!

Světle růžové a fialkové odstíny

Jemné barvy se studeným nádechem skvěle sednou světlým studeným typům. Tyto barvy rozhodně vyzkoušejte také v případě, že máte vlasy s popelavým nádechem nebo velmi světlé oční duhovky. L’Oréal Paris True Match Le Blush 165 (koupit v e-shopu) je ideální variantou – jemná chladná růžová a dokonale kompaktní balení se zrcátkem i štětečkem, to je sen!

Broskvová barva

Velmi světlé broskvové tvářenky jsou další variantou pro ženy se světlou pletí. Například Miss Sporty tvářenka Really Me 101 (koupit v e-shopu) nenápadně vyváží narůžovělý podtón, a tím vytvoří prostor pro kreativnější volbu očních stínů nebo rtěnky. Sytější odstín v podobě Maybelline Fit Me tvářenky 40 Peach (koupit v e-shopu) je jako na míru stvořený pro ženy, které balancují mezi studeným a teplým barevným typem.

Syté růžové odstíny

Výrazné růžové by se měly úplně vyhnout studené typy. Pokud máte teplý oranžový podtón kůže, olivovou nebo velmi tmavou pleť, doporučujeme tvářenky vždy vyzkoušet. Není totiž růžová jako růžová. Pokud bychom se bavili o růžové připomínající vodní meloun, jako je například Dermacol Blush & Glow krémová rozjasňující tvářenka 03 (koupit v e-shopu), bez váhání bychom ji přisoudili neutrální pleti. Naopak fuchsiová velmi sluší tmavé pokožce.

Korálová barva

Zde zůstaneme u tmavší opálené pleti. Tato nádherná barva, speciálně v krémovém provedení Max Factor tvářenky Miracle Sheer 004 (koupit v e-shopu), je velmi výrazná a při velkém kontrastu kůže s tvářenkou by k sobě strhávala veškerou pozornost okolí. Pokud se pro ni rozhodnete v případě, že máte světlejší pokožku, vyzkoušejte ji během léta. Na zimu se nehodí.

Zlatá a hnědá

Všechny zemité odstíny se hodí pro snědší typy. S paletkou Rimmel London Mini power palette 002 (koupit v e-shopu) snadno sladíte líčení očí, rtů i líček. Bez obav však místo tvářenky můžete na oblast tváří použít bronzer, který má většinou zlatavý nádech.

TIP: Pokud si nevíte rady, jednoduše slaďte tvářenku se svým nejoblíbenějším odstínem rtěnky, který jistě najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít