Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak zazářit na přijímacím pohovoru?

Jak zazářit na přijímacím pohovoru?

Jak zazářit na přijímacím pohovoru?

28. února 2017 od Lucie Kubíková

28. února 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Chystáte se ucházet se o novou práci? Pak nezapomeňte na to, že u žen daleko více než u mužů kladou personalisté důraz i na vzhled a upravenost. Věnujte tedy líčení a makeupu na přijímací pohovor dostatek času i pozornosti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V tomto je to na světě zařízeno trošku nespravedlivě. Zatímco mužům obvykle stačí oslnit inteligencí,  kompetencemi a příjemný vzhled je tak trochu navíc, u žen jsou většinou personalisté přísnější. Účes, make-up, oblečení – zkrátka, celkový styling hraje u přijímacích pohovorů velkou roli.
Je samozřejmě rozdíl, jestli se hlásíte na pozici grafika v malé reklamní agentuře, nebo na post ve velké bance, kde se budete denně setkávat s důležitými klienty. Když chcete pracovat jako barmanka v klubu, můžete dorazit ve svém nejoriginálnějším a nejveselejším outfitu a doprovodit to třeba fialovou rtěnkou. Jestli ale hodláte rozjet seriózní kariéru, dávejte dobrý pozor, jak se prezentujete.


Klíč ukrytý v detailu

Co se týče oblečení, nic nepokazíte decentní kombinací saka, halenky a kalhot nebo sukně těsně nad kolena. Zapomeňte na hluboké výstřihy a sukně o rozměrech širšího pásku, tím nikoho nepřesvědčíte o svých profesních kvalitách. Lacině také působí boty na vysokých podpatcích, zejména pokud na nich neumíte chodit s grácií a naprostou jistotou.

Personalisté jsou vycvičeni, aby si všímali. Den před pohovorem si určitě nezapomeňte umýt vlasy. Zvolte uhlazený účes, který vám nezakrývá tvář a v němž se budete cítit přirozeně a pohodlně. Pokud vás budou vlasy znervózňovat, budete mít tendenci si s nimi všelijak hrát. Vzbudíte tím dojem, že si nevěříte. Další věc, na kterou se personalisté soustředí, jsou nehty. Nikdo nečeká, že přijdete s perfektní francouzskou manikúrou, ale špinavé půlměsíčky a olámané nehty vám neudělají dobrou vizitku. Pokud jsou vaše nehty křehké a lámavé, raději je zastřihněte nakrátko a zapilujte. Bezbarvý nebo perleťový lak úplně stačí.

pohovor


Vsaďte na přirozenost a jemné líčení

Když už jste si vybraly slušivé a elegantní oblečení, učesaly jste se a upravily si nehty, je čas pustit se do líčení. Kouřové oči a rudé rtěnky si nechte na oslavu, až vás na vysněné místo přijmou. O práci jděte raději žádat jen decentně nalíčené.  „Na většinu pozic neuděláte chybu, když zvolíte lehké, takzvané nude neboli přirozené líčení,“ radí vizážistka Naďa Krucká. „Jeho podstatou je, že k sobě nepřitahuje pozornost, pouze zdůrazní přirozenou krásu a eleganci každé ženy.“

Nude líčení ale rozhodně neznamená "vezmu pudr, řasenku a jdu". Naopak, jde téměř o mistrovskou disciplínu.  „Základem je sjednocená, dokonalá, zdravě a mladistvě vyhlížející pleť,“ vysvětluje Naďa Krucká. Ještě před samotným líčením pleť důkladně hydratujte krémem. Pak naneste podkladovou bázi, která pleť vypne, vyhladí a prodlouží trvanlivost make-upu. Následuje make-up. „Vhodně zvolený make-up do značné míry rozhoduje o tom, jak vaše líčení dopadne. Za prvé je třeba zvolit přesně odstín, jaký má vaše pleť. Za druhé si dejte práci s nanášením.  Make-up patří nejen na tvář, ale i k uším a pod bradu, kde ho rozetřete do ztracena. Následně aplikujte pod oči korektor a celý obličej sjednoťte pudrem. Stačí jedna vrstva,“ radí Naďa Krucká.


pohovor


Oči a tváře prozradí vaši energii

Na pracovní pohovor není nutné ani vhodné nějak zásadně čarovat se stíny – stačí jeden či dva světlé stíny, které vám rozzáří oči. Oči zvýrazněte jemnými stíny buď do hněda s béžovými odstíny, nebo naopak do tmavě šedé. Opět si dejte záležet na nanášení a jemných přechodech tak, aby výsledný efekt působil přirozeně. Nezapomeňte na kvalitní řasenku, kterou si raději vezměte i s sebou a ještě před pohovorem si jednou či dvakrát řasy přetřete. Upravené obočí je základem, který snad není nutné zmiňovat. „Když jdete žádat o práci, chcete vypadat zdravě a energicky. Určitě tedy nezapomeňte na tvářenku, třeba v něžném broskvovém odstínu. Budete vypadat svěže a odpočatě, a to se na pohovoru neztratí,“ uzavírá vizážistka Naďa Krucká.

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít