Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak vnést barvu do bledého prokřehlého obličeje

Jak vnést barvu do bledého prokřehlého obličeje

Jak vnést barvu do bledého prokřehlého obličeje

10. ledna 2017 od MNo

10. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Veronika Kempná

Jediná barva, která se kromě bílé na tváři v zimě objeví, je červená. A to ve chvíli, kdy hodinu mrznete na studeném větru a vaše tváře jsou pěkně ošlehané. Takto zčervenalá líčka však vydrží sotva hodinu. Pokud chcete i v zimě vrátit tvářím lesk a barvu, nezbyde vám, než vsadit na vhodný make-up nebo samoopalovací produkty.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Tmavý make-up je spíše na škodu

Důležité je si hned na začátku uvědomit, že určité vyblednutí je v zimě přirozené, a to u všech žen, ale i mužů bez výjimky. Sluníčko zkrátka nesvítí, a tak naše obličeje barvu přirozeně ztrácí. Kdo nechce vypadat úplně jako bledule, může tvářím trochu pomoci. Musí ale vědět, že cesta dát obličeji stejnou barvu, jakou má v létě, je cestou špatnou. „Nesmí se to přehánět. Je jasné, že nikdo nechce být úplně bílý, ale když si tónujeme obličej, tak si musíme uvědomit, že stejně vykouknou občas bílé ruce či dekolt a celé dohromady to pak působí barevně hodně nevyrovnaně,“ upozorňuje vizážistka Veronika Kempná. Je dost pravděpodobné, že v zimě budete potřebovat jiný odstín make-upu než v létě.


Contouring není na denní líčení

Raději to zkuste trochu jinak. Zvýrazněte pouze tváře nebo o pár odstínů ztmavte určitá místa v obličeji - například spánky a horní část čela, popřípadě vnější strany nosu. „Narůžovělé tváře dávají obličeji hned o něco zdravější vzhled. Volte odstíny tvářenky klidně i barevnější, do růžova, do lehkých odstínů naoranžovělých,“ dodává vizážistka.

Podobně funguje také používání bronzerů. Ale i zde se vyplatí opatrnost a pořekadlo "všeho s mírou". Bronzery totiž nejsou určeny pro celý obličej, aplikují se jen tam, kde žena potřebuje něco potlačit. Od bronzerů je již jen krůček ke kompletnímu contouringu obličeje.  Je ale dost časově náročný, žena totiž musí obličej v podstatě „vykreslit“. „Žádná z nás nechce být v koupelně ráno hodinu, proto je contouring vhodný spíše před večírky a slavnostními událostmi,“ říká vizážistka Veronika Kempná.

Vyzbrojte se samoopalovacími krémy

Účinná metoda v boji proti bledosti je také používání samoopalovacích krémů. Dnes už se naštěstí nemusíme bát ani skvrn, ani oranžového nádechu, který dodávaly starší přípravky.
I tak je ale na místě opatrnost. Jednou z možností je používat krémy klasické a do nich přimíchávat ty tónovací. „Míchání samoopalovacích krémů a těch klasických na obličej je možnost, ale ne vždy se vydaří na jedničku,“ upozorňuje Veronika Kempná. Výsledná barva krémů, a tím pádem i obličeje pak nemusí být stejnoměrná.
 
Vizážistka místo toho doporučuje zkusit samoopalovací krémy, které jsou určeny přímo na obličej. Pokud máte zdravou a mladou pleť, možná si s nimi během zimy vystačíte i místo make-upu. V případě zralejší pleti, která již může trpět pigmentovými skvrnami, buďte opatrné a se samoopalovacím krémem šetřete. Působí postupně, takže pleť vypadá přirozeně. Navíc se vám při sportu na rozdíl od make-upu neroztečou. „Při používání samoopalovacích přípravků na obličej nezapomeňte i na ruce, krk, dekolt a další viditelná místa na těle, jen tak bude výsledek vypadat přirozeně,“ dodává vizážistka.

I tak je třeba tyto přípravky používat s opatrností. Nanášejte je ráno místo denního krému, ideálně o víkendu, popř. v den, kdy nikam nespěcháte, a make-up vynechejte. Nezapomeňte "samoopalovák" zapracovat až ke kořínkům vlasů. První aplikace dodá obličeji jen nádech zabarvení, další používání pak postupně pleť ztmavuje. Berte to v potaz i při volbě make-upu, který budete muset novému zabarvení pleti přizpůsobit.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Veronika Kempná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Kempná
Vizážistka, kadeřnice, Salon krásy Těšnov 15
20
"Nedělám z ženy někoho, kým není."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít