Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak sladit dress code a líčení? Poradíme vám!

Jak sladit dress code a líčení? Poradíme vám!

Jak sladit dress code a líčení? Poradíme vám!

28. listopadu 2018 od Helena Hladíková

28. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Sezona večírků začíná, a tak i vy nejspíš dostanete pozvánku na akci, kde je vyžadovaný dress code. Možná přesně víte, co si vzít na sebe, ale umíte se k tomu i vhodně nalíčit? Pokud ne, tady je náš malý manuál, abyste nemusely zažívat žádná nepříjemná faux pas.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejprve je třeba připomenout, že samotná příprava na akci by měla začít již několik dní předem. Nejen proto, abyste v den D nemusela pospíchat, ale i z toho důvodu, že například z čerstvě umytých a ošetřených vlasů se hůře tvoří účesy nebo že během aplikace masky byste měla zcela nerušeně relaxovat. Pokud se chcete cítit dobře a zazářit, pár dní dopředu si naplánujte následující činnosti:
  • dopřejte si pleťovou masku a masku na vlasy,
  • upravte si obočí,
  • pokožku těla i pleť obličeje vyhlaďte pomocí peelingu,
  • klidně si zajděte na manikúru a/nebo pedikúru,
  • zbavte se účinně nežádoucích chloupků,
  • svěřte se do péče profesionální kosmetičky.
 
V den konání akce se pak především dobře vyspěte a pokožku co nejvíce hydratujte, a to jak zevnitř dostatečným pitným režimem, tak zvnějšku pomocí hydratačních tělových mlék apod.

Tip redakce:
Pokud vám na dané události skutečně záleží, raději si účes i líčení vyzkoušejte dopředu nebo se svěřte do rukou profesionálů.


White tie

Tento velice formální styl je vyžadován zejména u velmi významných, prestižních událostí.

Black tie

Co si obléct:

Vyžaduje velkou večerní toaletu v délce až na zem, se živůtkem bez ramínek nebo s velkým výstřihem. Lze si obléct i dlouhé rukavice, které se však během večera nesundávají.


Jak se nalíčit:

Precizní, slavnostní, ale zároveň decentní make-up s dlouhotrvajícím efektem a perfektním zakrytím nedostatků je naprostý základ, proto si na něm dejte velmi záležet. Slavnostní look dodají zlatavé, měděné či stříbrné oční stíny, zejména pokud máte ve stejné barvě i šaty. Jestliže běžně nenosíte kouřové líčení, při této příležitosti ho určitě vyzkoušejte. Hodí se i tehdy, pokud úplně nechcete sladit líčení s oblečením, je totiž univerzální. Ještě hlubší pohled dodá výrazná oční linka.

Naopak na příliš barevné a třpytivé líčení raději zapomeňte, jemnější výraz bude daleko vhodnější. Skvělého efektu dosáhnete použitím matné rtěnky, zejména pokud chcete nanést trochu lesku na oči nebo tváře. Dejte si záležet i na úpravě nehtů a zvolte francouzskou manikúru nebo nějaký decentní nail art.

Skvělý look bez jediné chybičky vykouzlíte pomocí extrémně krycího make-upu Dermacol Make-up Cover, jehož receptura byla vyvinuta ve Filmovém studiu Barrandov v Praze a záhy prodána do Hollywoodu.


Black tie

Vhodné pro méně významné večerní příležitosti, jako jsou gala večery, plesy či formální svatby.

Black tie

Co si obléct:

Obvyklá je večerní toaleta v délce ke kotníkům nebo koktejlky v černé, ale i tmavě modré, vínové či jiné tmavší barvě.


Jak se nalíčit:

Make-up nemusí být tak precizní jako u white tie, ale rozhodně je třeba si s ním trochu pohrát, stejně jako s účesem. Nebojte se vyzkoušet nalepovací řasy nebo jemný lesk a třpyt v oblasti odhaleného dekoltu a ramen, naopak. Zejména na plesy jsou třpytky naprosto ideální. Lesk můžete využít i na oční víčka, rty nebo lícní kosti. Barva očních stínů by měla korespondovat s barvou rtěnky, vždy však platí pravidlo, že zvýraznit se mají buď oči, nebo rty, ale ne obojí najednou.

Pakliže se rozhodnete zvýraznit svoje rty, vyzkoušejte rtěnku v tužce Gabrielle Salvete Chubby Lips. Má unikátní máslovou konzistenci a „shiny“ efekt lesku bez pocitu slepených rtů.


Semi-formal

Toto je nejvíce matoucí dress code, záleží na době konání akce; typickou událostí je např. svatba.

Semi

Co si obléct:

Vezměte si elegantní kostýmek či pouzdrové šaty (pokud se akce koná v dopoledních hodinách), případně malé černé nebo ne příliš vyzývavé koktejlky (pokud se akce koná večer).


Jak se nalíčit:

Pro dopolední události zvolte spíše elegantní, přirozené líčení podobné tomu, jak se běžně líčíte do práce. Opět nic nezkazíte kouřovým líčením, do něhož můžete přidat třeba tekutou oční linku se třpytkami. Váš pohled se tak decentně a zároveň krásně rozjasní. Na večer se určitě můžete trochu odvázat a přidat na větší výraznosti i barevnosti vašeho líčení. Záleží však samozřejmě na typu akce a stylu, v němž se koná.

Abyste se nemusely bát, že se vám v nevhodný okamžik rozpije make-up, stačí ho zafixovat pomocí fixačního spreje na make-up essence Glow to go. Kromě ochrany líčení také rozzáří váš look a vyrovná drobné nerovnosti pleti.


Coctail

Zahrnuje různé společenské události, kde je obecně vhodné elegantní oblečení.

Coctail

Co si obléct:

Ideální jsou koktejlky s délkou ke kolenům, elegantní lodičky a psaníčko. Povolená je i kombinace sukně a halenky, společenských kalhot či overalu.


Jak se nalíčit:

Výraznější, ale rozhodně ne příliš křiklavé líčení. Bát se nemusíte například kouřových stínů se třpytkami, výrazné rtěnky s perletí ani odvážnějších barev očních stínů, zejména když je sladíte s barvou oblečení. Stejně jako vždy však platí – všeho s mírou a rozhodně ne vše naráz.

Váš look by nebyl perfektní bez dobře upraveného obočí. S tím vám pomůže třeba automatická tužka na obočí Bourjois Brow Reveal, která se snadno používá díky zkosenému konci a kartáčku. 

Tip redakce:
Při každém líčení vždy zohledněte také barvu svých šatů, aby vše dohromady pěkně ladilo. Ke světlejším volte lehké, až neutrální odstíny, v případě tmavých barev se nebojte použít stejnou barvu i na oči.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít