Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak rozzářit pleť i pokožku: TOP zábaly a masky

Jak rozzářit pleť i pokožku: TOP zábaly a masky

Jak rozzářit pleť i pokožku: TOP zábaly a masky

27. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

27. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Dodejte své pleti opět jas a vitalitu! Jak? Pomocí tradičních a generacemi prověřených pleťových zábalů a masek ze surovin, které máte doma po ruce. Budete se divit, jak zabírá jablko, mandlový olej, estragon či obilné klíčky. Stačí si vybrat!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pár rad, než začnete:

  • Obklady na zábaly: připravte si je dopředu spolu s ingrediencemi, měly by být z přírodního, velmi měkkého a hebkého materiálu bez plastického vzorku a bez barviva, které by pouštělo.
  • Pro krásné oči: spolu s maskou nebo zábalem je ideální přiložit na oči dva kousky vaty, namočené ve výluhu z heřmánku, chrpy nebo růžových lístků, případně na ně dejte kolečka okurky či plátky brambor - oči si odpočinou a zmenší se vám kruhy pod očima.
  • Měkká voda: na přípravu všech masek či zábalů nepoužívejte tvrdou vodu, ale vezměte si raději pramenitou nebo měkkou.
  • Odstranění masky či zábalu: místo vody z kohoutku použijte na opláchnutí raději rostlinnou pleťovou vodu nebo bylinný odvar.

ZÁBALY

Regenerační zábal pro dehydrovanou, suchou a unavenou pleť

1 malá oloupaná a rozmixovaná broskev
1 polévková lžíce medu
1 vrchovatá kávová lžička plnotučné sladké smetany
1 kávová lžička pšeničných klíčků
1 kávová lžička oleje z broskvových či meruňkových pecek
obklady

Všechny přísady důkladně smíchejte a naneste na obličej a krk. Přiložte obklady a nechte působit 20 minut. Nakonec smyjte žínkou navlhčenou pleťovou vodou.

revitalizační zábal

Revitalizační zábal pro normální, suchou nebo unavenou pleť

1 bio jablko
1 kávová lžička citronové šťávy
1 polévková lžíce olivového oleje
obklady

Omyté jablko zbavte jádřince a pak ho i se slupkou najemno nastrouhejte. Přidejte citronovou šťávu a olej. Směs naneste na pleť obličeje a krku. Přiložte obklady a nechte působit 20 minut. Pak smyjte žínkou namočenou v odvaru z bazalky či v rostlinné pleťové vodě.

Tip redakce:
Nemáte čas nebo chuť míchat si vlastní masku? Obdobného rozjasnění dosáhnete i s rozjasňující maskou pro mdlou, nesjednocenou pleť Garnier Juicy Peel Mask.
garnier maska na obličej

 

Hydratační maska na suchou pleť

1 čerstvý žloutek
2 polévkové lžíce mandlového oleje
1 kávová lžička obilných klíčků
obklady

Smíchejte všechny přísady a směs naneste na obličej a krk. Přiložte obklady a nechte působit 20 minut. Opláchněte vlažnou vodou a naneste své obvyklé tonikum.

Tip redakce:
Pokud nemáte čas si masku vyrábět a dodržet potřebný postup, pořiďte si noční krém s intenzitou masky L’Oréal Paris Extraordinary Nutri-Gold. Bude působit jako maska přes noc, pokud dodržíte následující postup: pleť důkladně očistěte, aplikujte tenkou vrstvu krému, kterou pečlivě rozmasírujte krouživými pohyby do pleti obličeje a krku. Nakonec naneste silnější vrstvu krému a jděte spát. Ráno setřete zbytky krému a věnujte se běžné ranní péči o pleť.
maska noční

MASKY

Maska na zdravou barvu pleti pro mastnou pleť

1 velká hrst estragonu
200 ml vody
2 polévkové lžíce zeleného nebo žlutého jílu
1 kávová lžička medu

Vodu přiveďte k varu a pak do ní ponořte snítky estragonu. Mimo oheň nechte luhovat 30 minut. Do misky dejte jíl a med a důkladně je smíchejte. Přilijte trochu odvaru z estragonu, aby se vytvořila hladká směs. Naneste na čistou pleť a nechte 20 minut působit. Pak opláchněte vlažnou vodou a naneste zbytek odvaru z estragonu. Pleť bude pak nádherně oživená s přirozenou barvou.

Tip redakce:
Tuto masku lze adaptovat i pro ostatní typy pleti, jen vyměňte jíl za sušené granulované droždí. Oživíte tím barvu mdlé, nevitální pleti.

estragon

Jablečná maska pro zralou pleť

1 bio jablko
1 velká sklenice mléka

Jablko povařte v mléce, pak oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Tuto hmotu aplikujte na obličej a krk. Relaxujte a nechte 20 minut působit. Pak opláchněte vlažnou vodou.

maska s jablky

Omlazující královská maska

1 cibulka lilie
1 miska mléka
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce husté sladké smetany

Cibulku lilie povařte v mléku. Pak ji rozmačkejte najemno a přidejte med. Do vychladlé směsi přilijte sladkou smetanu a smíchejte. Aplikujte na pleť obličeje a krku a nechte působit 30 minut. Pak smyjte pomocí žínky namočené do pleťové vody.


Rozzařte si pokožku celého těla!

Pokud toužíte nejen rozzářit si tvář, ale i celé tělo, připravte si vyživující a regenerační olej, jímž tělo po sprše celé natřete. Můžete si udělat i zábal, kdy se po aplikaci oleje na tělo zabalíte do folie nebo prostěradla a 30 minut budete odpočívat. Nevsáknutý olej odstraníte pomocí papírové utěrky, ale vysušená pokožka jej jistě vstřebá celý.

královská maska

Vyživující a regenerační tělový olej

3 polévkové lžíce brutnákového oleje
8 polévkových lžic oleje z meruňkových jader
1 polévková lžíce tekutého medu
20 kapek esenciálního muškátového oleje
5 kapek esenciálního růžového oleje

Všechny přísady nalijte do vysterilizované lahve a pořádně protřepejte, aby se smíchaly. Tento olej božsky voní, pleť úžasně zjemní a hydratuje a lze jej uchovávat několik měsíců při pokojové teplotě, ale mimo zdroje tepla.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít