Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na líčení velkých očí? Poradíme vám!

Jak na líčení velkých očí? Poradíme vám!

Jak na líčení velkých očí? Poradíme vám!

6. června 2019 od Helena Hladíková

6. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Nadělila vám příroda velké oči? Gratulujeme! Možná si říkáte, proč byste je tedy měla ještě líčit? Přece aby jejich krása ještě více vynikla! Tipy a rady má pro vás expertka na krásu Markéta Karvaiová.

Začněte primerem

Chcete-li mít skutečně dokonale a nadlouho nalíčené oči – a to platí nejen o velkých, ale o všech typech očí – rozhodně použijte primer neboli podkladovou bázi na oční stíny. „Ten zajistí, že se oční stíny nebudou rozmazávat a slévat do záhybů, a líčení tak nebude působit ušmudlaně,“ radí expertka. Vyzkoušet můžete Dermacol Dlouhotrvající bázi pod oční stíny s lehkou silikonovou texturou, která oční víčko vyhladí, zjemní jeho pleť a vyrovná případné vrásky. Zároveň zvýší barevnost očních stínů, které budou jasnější a výraznější.
oční linky

Tmavé barvy pomohou zmenšit

Velké oči jsou oproti těm malým, které musí při líčení sledovat více pravidel, považovány za výhodu, ale ani majitelky velkých očí to nemají úplně snadné. I drobné chybky v líčení jsou na nich hned víc vidět a jejich oči často působí příliš vykuleně. Co s tím? Pokud chcete své velké oči opravdu cíleně zmenšit, zejména oblast očního víčka, a opticky ubrat i na velikosti oční bulvy, existuje několik triků, jak toho dosáhnout. Skvěle pomohou hlavně tmavší barvy, ať už se jedná o oční stíny, nebo linku,“ vysvětluje odbornice a nabízí pár jednoduchých triků:
  1. Milujete černé oční linky? Dobrá zpráva – ženy s velkýma očima si je mohou dovolit! Černá barva linek totiž velké oči opticky zmenšuje. Podobně působí i vnitřní linka, která je pro velké oči jako pro jeden z mála typů očí vhodná. Rovněž zmenšuje a zároveň prohlubuje pohled. Naopak se vyhněte bílým a světlým pastelovým očním stínům, ty se používají pro optické zvětšení očí.
  2. Nebojte se oční linku protáhnout až za koutek oka. Horní linka dokáže tvar očí krásně korigovat, zvlášť pokud je máte vypouklé nebo velké kulaté, jimž trochu klesá vnější koutek, a působí tak ospalým dojmem. Nanesením očního stínu spíše do nadočnicového oblouku a protažením oční linky směrem nahoru a ven tento dojem vyvážíte.
  3. Do vnějšího koutku očního víčka naneste tmavý stín. Jakýkoliv tmavý matný stín nebude odrážet světlo a oko opticky zmenší.
oční linky
Tip redakce:
Používejte raději voděodolné produkty, protože vlhkost oka pracně namalovanou linku snadno rozmaže, nebo dokonce úplně odstraní. Otestujte například
tužku na oči miss sporty Eye Millionaire Water-Resistant s dlouhotrvajícím složením, které odolá dešti i koupání a poskytne intenzivní barvu, na niž se můžete vždy spolehnout.

Řasenky se nebojte

Máte pocit, že v případě velkých očí je vám řasenka zapovězená? Omyl! Velkým očím výrazné řasy naopak prospějí. Můžete je natočit pomocí opatrného použití kleštiček na řasy, čímž je hezky pozvednete. Dojem plných a hustých řas navíc pomáhá zamaskovat velké oční víčko,“ radí expertka. A co když vyrážíte na nějakou společenskou událost? „Tehdy se nemusíte bát ani umělých řas, které zintenzivní pohled opravdu na maximum,“ dodává odbornice. Při výběru řasenek volte především ty zvýrazňující a prodlužující, jako je například řasenka L'Oréal Paris Unlimited, která řasy krásně natočí od kořínků až ke konečkům, netvoří žmolky a řasy perfektně prodlouží, oddělí a zvýrazní.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít