Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na dokonalé halloweenské líčení

Jak na dokonalé halloweenské líčení

Jak na dokonalé halloweenské líčení

16. října 2017 od Anna Adlerová

16. října 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Halloween co nevidět klepe na dveře. Pokud si chcete tento den strašidelných výjevů trochu okořenit nebo se chystáte na tematickou party, inspirujte se našimi halloweenskými looky. Jak na to, nám odhalila výborná maskérka a vizážistka Kateřina Krobová. Je libo budit hrůzu nebo být až strašidelně sexy? Vyberte si svého favorita a pusťte se do toho!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Klaunova milenka

Klaunova milenka

1. krok: Make-up

K vytvoření dokonalé porcelánové pleti naneste nejdřív světlý make-up a pro bezchybný vzhled zaličte případné nedokonalosti pomocí korektoru.

Tip redakce:
Pokud chcete docílit výraznějšího a dramatičtějšího efektu, přikápněte do make-upu trochu tekuté bílé maskérské barvy nebo barvy na obličej.


Potom obličej vykonturujte matným bronzerem. Zaměřte se na tváře, spánky, nos a bradu. Lícní kosti prosvětlete a zvýrazněte rozjasňovačem, kterým v tomto případě vůbec nemusíte šetřit. Sáhnout můžete například po Master strobing stick by facestudio Illiminating highlighter od Maybelline New York. Naneste ho trochu i na hřbet nosu, nad horní ret a pod obočí. Obočí vykreslete do ideálního tvaru.


2. krok: Oči

Pomocí růžového stínu vytvořte kouřové líčení. Je možné kombinovat i dva nebo více odstínů. Měkkou tužkou na oči nakreslete na horním i spodním víčku linku a spojte je. Poté linku protáhněte až za oko, abyste získaly kočičí pohled. Líčení očí završte pořádnou vrstvou řasenky.


3. krok: Šrám přes oko

A teď vás čeká koruna tohoto líčení. Vrhněte se na vykreslování šrámu přes oko. Použijte růžový oční stín a úzkým štětečkem nakreslete linku pod okem i nad okem. Linka by se měla zužovat směrem od oka do tenoučké linky. Šrám můžete pro větší plastičnost vystínovat více odstíny růžové a v oblasti krajů ho ještě zvýrazněte černým stínem. Tento zákrok se vám povede nejlépe s gelovou konzistencí stínů.


4. krok: Rty

Teď už jen dodělat líčení rtů a je hotovo. Konturovací tužkou vykreslete rty a naneste rtěnku. Krásný sytý růžový odstín má třeba Longlasting lipstick č. 03 od Dermacolu.

Tip redakce:
Pro dokonalejší vzhled si můžete vyhrát i s dvěma odstíny rtěnky, a vytvořit tak ombré efekt.

Aby se vám toto líčení podařilo, slaďte všechny odstíny. Tedy zvolte co nejpodobnější barvu očních stínů a rtěnky. A pokud si stejnou barvou nalakujete ještě nehty, sladkou masku Klaunovy milenky dovedete k dokonalosti! Ideálním lakem v tomto případě bude Neon Pink značky Dermacol. Celý make-up zafixujte pudrem nebo fixačním sprejem.


Kněžka smrti


Kněžka smrti

1. krok: Obličej a oči

Na celý obličej naneste maskérskou bílou barvu nebo make-up s přimíchanou bílou barvou. Takto připravený základ si zafixujte transparentním pudrem. Na celé pohyblivé oční víčko namalujte černou oční linku a potom vystínujte oči růžovým, fialovým a žlutým očním stínem. Bílou barvou prosvětlete vnitřní koutek oka. Černou tužkou na oči nakreslete obrys oční jamky, nosu, rtů a všech zdobných detailů na čele, na bradě a tvářích.

Všechny takto zvýrazněné tvary důkladně vybarvěte černou barvou na obličej. Černé plochy pak ještě přetřete černým očním stínem. Kontury a tvary jemně rozmažte, čímž docílíte plastického efektu.


2. krok: Rty

Růžovou konturovací tužkou vykreslete rty, aby se z nich barva nerozpíjela na kůži, a vybarvěte je rtěnkou shodného odstínu. Skvělou volbou pro vás bude tužka na rty True Color Lipliner č. 426 od Dermacolu. Krásně namalovanou pusu si teď zašijte! Ořezanou černou tužkou na oči nakreslete přes rty čáru vedoucí od půlky tváří a přes ni pak v oblasti rtů načrtněte ještě linii zubů.


3. krok: Doladění

Celou masku okrášlete ještě puntíky kolem očí, jež vykreslíte růžovou konturovací tužkou, kterou jste použily na rty. Vybarvěte lístečky na bradě. A doprostřed čela nakreslete srdíčko, kolem kterého udělejte kolem dokola malé tečky černou tužkou na oči. Masku zafixujte pro delší výdrž transparentním pudrem nebo fixačním sprejem. Vyzkoušejte třeba Freedom – Prostudio fixing spray anti-shine.


Kráska bez života


Kráska bez života

1. krok: Make-up a tváře

Pro vytvoření této masky si nejdřív připravte dokonalý podklad, na který budete kreslit. Aplikujte na celý obličej i přes rty maskérskou bílou barvu nebo zesvětlený make-up a zafixujte transparentním pudrem. Tváře vykonturujte pomocí bronzeru, například od značky Freedom – Bronzed professional, popřípadě i tvářenky pro vnesení jemného ruměnce do výrazu.


2. krok: Oči

Přes celé horní víčko namalujte širokou oční linku, kterou protáhněte směrem nahoru až za koutek oka. Černou linku namalujte i na spodní víčko a ve vnějším koutku napojte na horní. Potom červeným očním stínem vybarvěte prostor nad horním víčkem až pod obočí a kolem dokola do elipsového tvaru. Řasy zvýrazněte řasenkou. Perfektní objem vám dodá řasenka Mega lashes mascara super volume od značky Dermacol. Pro větší efekt můžete doplnit i umělými řasami. Potom černou tužkou na oči vykreslete zdobně obrys oční jamky, nosu a rtů. Vzniklé tvary důkladně vybarvěte černou barvou, aby nebyl vidět žádný bílý prostor.


3. krok: Doladění

Nakonec si vezměte k ruce ořezanou černou tužku a nakreslete dlouhou černou linii od jednoho středu tváře k druhému. V místě, kde linie protne rty, naneste zvlášť tužku na vrchní i spodní ret, aby byla linka i na tomto místě opravdu výrazně vidět.  Přes takto vytvořenou linii nakreslete krátké kolmé čárky, abyste docílily efektu sešitých úst. Masku ještě zafixujte fixačním sprejem a můžete vyrazit do ulic!
 

Skeleton


Skeleton

Pokud s maskováním teprve začínáte, vyberte si tuhle masku. Nebudete potřebovat moc pomůcek a na to, jak je maska efektní, je překvapivě jednoduchá. Stačí jen umět trochu kreslit!


1. krok: Obličej

Jako první opět naneste maskérskou bílou barvu nebo zesvětlený make-up na celý obličej, a to včetně oblasti rtů. Tento základ si zafixujte transparentním pudrem. Jestli nevíte, jaký vybrat, vyzkoušejte třeba fixing powder Matt Finish od Gabriella Salvete. Černou tužkou na oči pak vykreslete obrys oční jamky, nosu, lícních kostí, spánků, ze kterých tvar znázorňující lebeční kosti vybíhá až do tváří a rtů. Všechny tvary důkladně vybarvěte černou barvou.

Černé plochy ještě přetřeme černým stínem, čímž dodáte masce plastičnosti. Ořezanou černou tužkou nakreslete lebce zuby tak, že povedete linku od středu jedné tváře k druhé a po celé délce kolmo nakreslíte malé čárky zužující se od středu ke koncům.


2. krok: Krk a dekolt

Na krku a dekoltu vykreslete obrysy kostí. Černou barvou vybarvěte prostor mezi kostmi a černým stínem opět přetřete všechny černé plochy pro dosažení plastičtějšího efektu. Ten můžete ještě znásobit, pokud do krajů nanesete trochu šedivého stínu. A teď už jen drobnosti. Černou oční tužkou naznačte praskliny na lebce vedoucí od očí a spánků. Na tužku moc netlačte, ať docílíte důvěryhodného efektu jemného popraskání. Nakonec ještě začerněte uši a pro větší výdrž masku zafixujte fixačním sprejem.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít