Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak mít přirozeně rudé rty – i v zimě

Jak mít přirozeně rudé rty – i v zimě

Jak mít přirozeně rudé rty – i v zimě

2. ledna 2019 od Karolína Hornová

2. ledna 2019 0 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Už vás nebaví, jak se červená rtěnka na všechno obtiskuje a málo vydrží, nebo ji prostě „neumíte nosit“? Vyzkoušejte naše tipy a budete mít krásně červené rty i bez líčení. A dokonce i v zimě!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ne každé příroda nadělila přirozeně rudé, šťavnaté a plné rty. Správnou péčí ale můžete docílit přirozeného odstínu, díky kterému budete po rtěnce sahat opravdu jen při výjimečných příležitostech. Pokožka rtů je velmi tenká, jemná a prokrvená. Různými faktory ale rty ztrácejí pigmentaci a blednou. Pojďte si projít sérii návyků, které vám pomohou zdravou barvu do rtů vrátit.
 

Peeling: Cukr nebo zubní kartáček

Pravidelným peelingem odstraníte ze rtů šupinky odumřelé kůže, prokrvíte je a zjemníte. Přirozeně a bez hrozby záděrek tak odkryjete novou, zdravě zbarvenou kůži. Peeling na rty můžete sehnat v drogerii nebo si vyrobit vlastní smícháním lžičky cukru a lžičky medu. Jemně, ale trpělivě jím přejíždějte po rtech – procedura by měla trvat alespoň půl minuty. Pak opláchněte, osušte a naneste hydratační balzám.

Tip redakce:
Peeling používejte dvakrát týdně. Každé ráno pak můžete aplikovat malý trik, který vás nebude stát ani čas, ani peníze - rty „vydrhněte“ zubním kartáčkem. Každé ráno je tak krásně prokrvíte. Nezapomeňte na následnou hydrataci.
 
peeling

Noční péče: Pečující oleje

Pokud peeling provádíte večer, nezapomeňte rtům dopřát ještě intenzivní výživnou péči. Můžete použít speciální balzámy nebo masky na rty, které jsou dostupné v drogeriích. Sáhnout lze i po přírodním oleji, který rty dokonale vyživí a dodá jim pořádnou „injekci“ vitaminů. Zkuste třeba ten jojobový nebo mandlový, které koupíte v prodejnách s biokosmetikou. Jak ho nanášet? Jednoduše – lehce potřít a spát!
  
Tip redakce:
Vyzkoušejte praktický balzám eos granátové jablko a malina – kromě šťavnaté vůně a chuti obsahuje i přírodní jojobový olej a bambucké máslo, které vaše rty dokonale zjemní!

 
Prokrvení: Skořice, zázvor a máta

Slyšely jste o zázračných lescích na rty, které umějí zvětšit objem rtů? Fungují na bázi různých látek, které umí silně prokrvit pleť, a to do takové míry, že se rty doslova „napumpují“ nejen zdravou barvou, ale získají i na objemu. Jejich efekt přetrvá bohužel jen v řádu minut či hodin, nicméně pravidelné prokrvování má na barvu rtů dlouhodobě dobrý vliv.

Věřte nebo ne, ale takový zázračný přípravek si můžete připravit i doma. Využijte ingrediencí, které mají prokrvující efekt, jako je skořice, mletá či čerstvá pálivá paprička, máta nebo zázvor. Smíchejte mletou skořici či papriku s trochou oleje a pastu nechte působit na rtech. Nebo můžete rty na pár minut potřít čerstvým zázvorem, rozkrojenou papričkou jalapeňo či mátovým extraktem. Vždy nechte působit po dobu do 5 minut, opláchněte a potřete balzámem.

 
Hydratace: Zdravé a plné rty

Ke zdravým rtům patří i objem. Samozřejmě vám nemůžeme slíbit zázraky, jako to umí plastická chirurgie, nicméně jednu radu máme: pro plnější rty dodržujte správnou hydrataci. Používejte hydratační balzámy a hydratujte také zevnitř, dostatečným pitím vody. Vyzkoušet ale můžete i speciální masky, které rty napumpují hydratací.

Tip redakce:
Vyzkoušejte masku na rty, po které šílí korejské dívky: Pil'aten kolagenová maska rty krásně hydratuje a vrátí jim objem.
 
balzám

Správná ochrana: Nenechte rty vyšisovat

Na úbytku pigmentu ze rtů se podílí i sluneční paprsky, které navíc mohou v extrémních podmínkách (jako pláž nebo hory) kůži na rtech i nepříjemně spálit. Používejte proto balzám na rty s ochranným faktorem, a to ideálně po celý rok – rozhodně tím nic nezkazíte a při cestě na dovolenou budete mít jistotu, že se včasná první pomoc pro vaše rty nachází přímo v kapse nebo kabelce.

Tip redakce:
Labello Sun Protection balzám na rty s OF 30 bude o vaše rty pečovat na horách i ve městě.

 
Přírodní barviva: Třešně, jahody, červená řepa

Kromě tónovacích balzámů, které rtům dodají barvu a zároveň je zvláční, můžete vsadit klidně i na přírodní barviva, jež najdete v kuchyni. Pokud vás nebaví rtěnka, která na rtech málokdy komfortně vydrží několik hodin, nebo ji takzvaně „neumíte používat“, sáhněte po tom, co vám dala příroda: zkuste třešňovou, višňovou nebo jahodovou šťávu, kterou rty potřete a necháte zaschnout. Dobře funguje i plátek červené řepy. Po zaschnutí rty zafixujte běžným balzámem v tyčince.
 
červené ovovce

Ovládněte zlozvyky: Kouření a kousání rtů

Poslední radou pro krásně rty je: buďte na ně hodná. Pokud chcete krásné, zdravé a šťavnaté rty, zkuste omezit zlozvyky. Kouření je jednou z příčin ztráty pigmentu a „šednutí“ pleti, tedy i rtů. Fatální následky může mít i kousání rtů – když objevíte na rtech suchou šupinku, snažte se to vydržet domů, kde se jí zbavíte zmíněným peelingem. Ukousnutí šupinky může sice vést k chvilkovému uspokojení, ale také k záděrce, která vás může trápit i více než týden.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít