Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak doma trhat obočí, aby to nebolelo

Jak doma trhat obočí, aby to nebolelo

Jak doma trhat obočí, aby to nebolelo

10. února 2021 od Eva Šarfová

10. února 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Trendem současnosti je sice přirozené obočí, ale to neznamená, že není třeba jeho tvar korigovat. Trhání chloupků ale není nic příjemného. Jak to udělat, aby tahle procedura proběhla bez bolesti?
K úpravě obočí budete potřebovat pár důležitých věcí. V první řadě to jsou kvalitní pinzeta, zrcadlo, dostatek času a ideálně také denní světlo. Na druhou stranu zapomeňte na žiletku, která sice může vypadat jako rychlé a bezbolestné řešení, ale dokonalého tvaru obočí s ní rozhodně nedosáhnete.

Jak vybrat kvalitní pinzetu

Do požadovaného tvaru obočí snadno upravíte díky šikmé pinzetě. S její pomocí jednoduše uchopíte chloupek u samotného kořínku a odstraníte jej, aniž by se přetrhl. Dobře vám poslouží například  Gabriella Salvete Pinzeta (koupit v e-shopu)

Připravte pokožku

Než vezmete do ruky pinzetu, připravte na depilaci pokožku. Omyjte obličej teplou vodou nebo na něj na chvilku přiložte teplý ručník. Díky teplu se otevřou póry, chloupky půjdou vytrhnout snadněji a nebude to tolik bolet. Trikem je také potřít obočí pleťovým krémem, například Ellie Hydratačním denním krémem (koupit v e-shopu). Chloupky se zjemní a budou se vám pinzetou lépe chytat.

TIP: Velký výběr kosmetických doplňků koupíte v pohodlí domova také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop)

Správná technika

  • Dobře si prohlédněte, jakým směrem vám chloupky obočí rostou. Vždy je pak vytrhávejte ve směru růstu. Půjde to snáze a nebude to tak bolestivé. 
  • Uchopte pinzetu jako tužku a přiložte její hroty ke kořeni chloupku, který chcete odstranit. Pak chloupek rychle vytrhněte.
  • Pracujte pomalu a pečlivě, ať si nevytrhnete víc chloupků, než jste původně chtěli.

Až budete hotovi

Pokud míváte po trhání podrážděnou a začervenalou pokožku, zchlaďte ji pomocí sáčku s ledem. Chloupky pak pročesejte kartáčkem a výsledný tvar ještě zafixujte Maybelline Gelovou řasenkou na obočí Brow Fast Sculpt 10 Clear Brown (koupit v e-shopu). Když nemáte právě po ruce řasenku na obočí, pomůže vám ve výjimečných případech i obyčejný gel na vlasy, například Taft gel na vlasy Power Extreme Gel (koupit v e-shopu)

Tip redakce: 
Máte-li citlivou pokožku a po trhání obočí se vám občas tvoří zanícené pupínky, naneste na obočí přípravek s antibakteriální složkou.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít