Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Domácí masky, které zachrání pleť v mrazech

Domácí masky, které zachrání pleť v mrazech

Domácí masky, které zachrání pleť v mrazech

3. února 2018 od Karolína Hornová

3. února 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Vysušená, oslabená a nezdravě vypadající pleť? Přinášíme tipy na potraviny, které pleti dodají potřebné látky jak zevnitř, tak i zvenku v podobě domácích výživných a hydratačních masek. Ty si navíc můžete vyrobit i doma.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
 Jedním z účinných kosmetických bojovníků proti negativním vlivům na pokožku obličeje jsou pleťové masky, které obsahují vysokou koncentraci účinných složek a na naší pleti působí tak, že je výsledek okamžitě vidět. V drogerii sahejte v zimním období po těch hutnějších, s obsahem nejen hydratačních, ale i výživných složek. Prim v oblasti výživy pleti hraje med, včelí vosk a mateří kašička, ale také vitaminy A, B a E či omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Pro citlivou pleť jsou v zimě vhodné masky a emulze na bázi takzvaného cold creamu. Pokud nemáte vyloženě mastnou pleť, která je vůči zimním vlivům odolnější, nebojte se sáhnout také po výživné masce s obsahem přírodních olejů.


Domácí výživa pokožky: Zevnitř i zvenčí

Zdravé přírodní tuky pomáhají vyživovat pokožku i zevnitř: zkuste nespoléhat jen na kosmetiku a zařadit do svého jídelníčku oříšky (především mandle), tučná semínka, ryby (lososa, makrelu, tuňáka), avokádo, ale také potraviny bohaté na vitamíiny B (droždí), E (obiloviny, listová zelenina) a C (citrusy a zelená zelenina).

Tyto potraviny ale skvěle fungují i v domácí masce. Milovnice přírodní kosmetiky budou mít navíc zaručeno, že je jejich maska stoprocentně bio – přesně podle ingrediencí, které si zvolí. Přinášíme recepty na tři masky „z ledničky“, které vaší pleti v zimě prokážou velkou službu. Všechny masky nanášejte na dokonale vyčištěnou pleť a nechte působit kolem 20 minut. Opláchněte teplou vodou a použijte hydratační či výživný zimní krém.

 

Maska s droždím a medem

Tato výživná „bomba“ se bude hodit pro všechny typy pokožky včetně mastné. Vyživí, zvláční, dodá potřebné látky, ale zbytečně nemastí. Droždí sice příliš nevoní, ale s pokožkou udělá divy: dodá jí potřebný vitamin B (jeho nedostatek může mít za následek mastnější pleť) a díky medu bude pokožka krásně zvláčněná.

Výroba masky:
  • Vidličkou rozmělněte dvě kostky droždí, přidejte lžíci medu a dvě lžíce zakysané smetany nebo jogurtu. Mléčná složka pleti dodá posilující vápník a také mléčné kultury, které pokožku hydratují a pomáhají ji zklidnit.
  • Všechny složky dokonale promíchejte (ideálně v mixéru nebo ručním šlehačem) a nechte vaši pleť nasávat to nejlepší z přírody.
jogurtová maska

 

Vajíčka pro jasnější pleť i v zimě

Vajíčka vaši pleť vyčistí, vyhladí a rozzáří i v měsících, kdy se zdravé barvy na lících často nedostává. Vaječný žloutek obsahuje vitaminy A, D, E a komplex vitaminů B, který pleť hloubkově vyživuje.

Výroba masky:
  • Připravíte ji tak, že vyšleháte vajíčko i s bílkem (právě ten totiž vyhlazuje pleť, čistí a stahuje póry).
  • Až se vytvoří světle žlutá pěna, všlehejte lžičku olivového oleje a lžíci citronové šťávy, která pleti dodá vitamin C a sjednotí její barvu.
  • Pro zahuštění masky použijte ovesnou mouku (obiloviny dodají vitamin E), ale pokud ji nemáte, alternativně můžete použít i tučný tvaroh, který pokožce dodá jemnost.
vejce pro výrobu masky

 

Avokádo: Mastné kyseliny proti stárnutí

Výživu pleti si v zimě zaslouží především jemná, suchá a citlivá pleť, ale i pleť v letech. Kolem čtyřicítky už by měla být výživa pleti rovnocennou péčí hydrataci. Dokonalou výživnou a anti-aging péčí, kterou si můžeme vyrobit doma, je maska z avokáda. Kromě prospěšných mastných kyselin obsahuje avokádo i množství vitaminů, které najdeme i v takzvaných 40+ krémech.

Výroba masky:
  • Polovinu avokáda oloupejte a rozmixuje na jemnou kašičku. Můžete ji buď nanášet na obličej jen tak, nebo ji zjemnit lžící mléčného výrobku (ideální je hutná smetana nebo poctivý domácí jogurt).
  • Tato maska je ideální i pro pokožku krku, ale můžete z ní vyrobit i výživný zábal na ruce. Vaše pokožka bude po působení avokáda viditelně zdravější, pevnější a hladší, ale také obohacena o lipidy, které ji v zimě přirozeně ochrání, protože posilují ochrannou bariéru pleti.
avokádová maska na obličeji

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít