Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Crazy trend? Barevné obočí!

Crazy trend? Barevné obočí!

Crazy trend? Barevné obočí!

2. května 2019 od Helena Hladíková

2. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Obarvit si vlasy nafialovo, narůžovo či namodro, to už dneska dělá kdekdo. Ale co takhle nanést crazy odstín i na obočí? Vyzkoušejte trend současnosti i vy! Poradí vám s ním vizážistka Mgr. Hana Čihánková.
Obočí představuje rám vašeho obličeje a svým tvarem vám může dodat správný výraz. To je fakt, který nezpochybňuje ani další vlna barevné mánie netýkající se tentokrát vlasů, ale právě – obočí. Pokud máte chuť trochu experimentovat a vybočit z davu, bude pro vás barevné obočí jako stvořené!
 
Tip redakce:
Nevíte si s úpravou obočí a jeho barvením rady? Pak navštivte tzv. brow bar, což je salon, kde se specializují na úpravy obočí a řas.
červené obočí

Sladit barvu vlasů a obočí? Žádný problém!

Září vaše vlasy jednou z populárních barev, jako jsou fialová, růžová, platina nebo stříbrná? To už vás tedy možná napadlo, že by bylo fajn sladit s barevným tónem vlasů i obočí. Sladění barvy obočí s barvou vlasů se však samozřejmě týká i běžnějších barev vlasů, jako jsou rezavé a mahagonové odstíny. Jak na to? Nechte si poradit od naší expertky:
  • Dočasná výrazná barva vlasů: volte pouze dobarvení pomocí oční linky, tužky, gelové linky, rtěnky nebo očního stínu.
  • Tmavší barva vlasů (například modrá, temně fialová, indigo nebo zelená): ideální volbou je zkombinovat světlejší a tmavší odstín téže barvy, třeba gelovou linku a stín, aby obočí mohlo být plastičtější. Postupovat pak budete jako u klasického dokreslování obočí.
  • Světlé pastelové odstíny, platiny a stříbrné barvy: mají výhodu majitelky světlého či velmi jemného obočí, kde stačí pouze výše uvedené. Pokud ale takové nemáte, můžete sáhnout po lehce tmavším odstínu téže barvy. Tmavší barva obočí však bude vyžadovat nejdříve odbarvení, abyste dosáhla požadovaného odstínu.
produkty na úpravu obočí

Jak na odbarvení obočí?

K odbarvení se používají speciální odbarvovače určené na obočí, které vyrábějí stejné firmy jako barvy na vlasy. Případně navštivte odborníky v brow baru nebo vizážistku. Po odbarvení pak můžete nechat obočí zcela světlé, což krásně ladí s platinovou barvou. Buďte ovšem připravená na to, že odbarvené obočí extrémně změní výraz vašeho obličeje,“ upozorňuje expertka a dodává, že po odbarvení je u většiny lidí potřeba obočí ještě natónovat barvou. Prvotní barva totiž vyjde spíše ve žlutých tónech, a to se nemusí úplně shodovat s vaší představou. Ve druhé fázi barvení pak můžete použít stejnou barvu jako na vlasy, čímž dosáhnete růžového, lila či stříbrného obočí. Nevýhoda? Údržba barevného nebo platinového obočí vás bude stát dost práce, jelikož chloupky rychle rostou a vypadávají.

Pro ty nejodvážnější

Pokud máte odvahy na rozdávání, můžete zkusit i různobarevné obočí, aplikaci glitrů nebo metalických barev: 
  1. K barvení obočí budete potřebovat rtěnku a oční stíny v jednom tónu a malý zkosený štěteček.
  2. Na štětec naneste trochu barvy ze rtěnky a aplikujte ji od středu obočí směrem ven. Obočí zvýrazňujte stejným způsobem, jako byste nanášely běžnou barvu.
  3. Pak přiložte štětec k začátku obočí (u kořene nosu) a vykreslete linky na vrchní i spodní straně obočí.
  4. Naneste na štětec oční stín, který bude o něco tmavší než rtěnka, a vykreslete vnější okraj obočí.
  5. Poté naopak světlejším očním stínem vystínujte vnitřní stranu, obočí tak bude působit přirozeněji a plastičtěji.
  6. Na závěr pročešte obočí průhlednou gelovou řasenkou na obočí, která vaši novou barvu krásně zafixuje. Vyzkoušet můžete třeba L’Oréal Paris Transparentní řasenku Brow Artist Plumper s minikartáčkem, díky němuž nanesete ideální množství přípravku k vytvarování a zafixování obočí na celý den. Na barevné obočí se vám může hodit také trocha maskování a rozjasnění, které poskytne například Dermacol Korektor a rozjasňovač pod obočí 2 v 1 Gorgeous Eyebrow Correcting & Illuminating pen. Korektor na jednom konci barevně zneutralizuje a sjednotí okolí obočí, druhá strana dodá jemný lesk a optické zvětšení očí.
barevné obočí
Tip expertky:
Na barevné obočí si troufněte jen tehdy, pokud jste si skutečně jistá, jak obočí správně líčit. Neobvyklá barva totiž dá vyniknout všem nedostatkům v technice líčení i tvaru obočí.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Hana Čihánková
Make-up Artist & Hair Stylist
198
"Nadšení je rozdíl mezi prací a zábavou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít