Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Color blocking look: Vystupte z davu!

Color blocking look: Vystupte z davu!

Color blocking look: Vystupte z davu!

11. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

11. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Jeden make-up, jedny oční stíny, jedna rtěnka. Není to trochu nuda? Přestaňte se bát barev a vyzkoušejte jejich výrazné propojování. Color blocking líčení vás bude bavit!
Svět kolem nás hýří barvami, takže je ideální čas pustit barvy i do své kosmetické taštičky. Sytě fialová v kombinaci se žlutou, červená s růžovou… Proč ne? Když zvolíte správnou kombinaci a intenzitu, stanete se svůdnou trendy bohyní. A co že se to vlastně skrývá pod názvem color blocking?

Spojujte nespojitelné

Odpověď je vcelku jednoduchá: vezmete líčidla dvou nebo více dominantních, klidně i křiklavých barev a zkombinujete je dohromady. Kouzlit se dá i s jemnějšími pastelovými odstíny, ale prapůvod techniky tkví ve spojení opravdu odlišných barev, tak se toho nebojte. Pro začátek můžete zvolit raději jen dvě barvy, ale jakmile přijdete color blockingu na chuť, určitě budete chtít barvičky přidat. Základ však zůstává vždy stejný – perfektně sjednocená pleť bez stop zčervenání, které by spolu s výraznými barvami ještě více nevyniklo. V tom vám pomůže třeba Max Factor Make-up Miracle Touch s pěnovou, nadýchanou strukturou. Dokonale splyne s pletí, vyplní póry a poskytne sametový vzhled. Na cestě za bezchybnou pletí by se vám mohla osvědčit i Gabriella Salvete Podkladová báze Pore Minimizer. Pleť po její aplikaci působí zdravě, bez nedokonalostí a dokonale připravená na nanesení make-upu.

Tip redakce:
Pro lepší orientaci v tom, které barvy spolu vlastně kombinovat, si můžete pomoct svým outfitem a barvy z něj použít i v líčení. Výsledek bude dokonalý!

Co a jak nalíčit?

V různých barevných kombinacích můžete nalíčit horní a spodní ret, oční víčka a oční linky. Zejména pro začátečnice je nejjednodušší nanést jednu barvu na oční víčka a druhou vykreslit oční linky. Odvážnější pak mohou zvolit jeden odstín pro oči a druhý pro rty, nebo dokonce nalíčit každý ret jinak. A jaké barevné kombinace se hodí?
  • červená se zelenou
  • korálová s kobaltově modrou
  • červená s růžovou
  • fialová se žlutou
  • zelená s fialovou
  • modrá s oranžovou
Tip redakce:
Pro líčení ve stylu color blocking se skvěle hodí nejrůznější
barevné řasenky.

Kam color blocking (ne)smí?

Barvy ovlivňují náladu a emoce a do života neodmyslitelně patří. Chcete si zvýšit sebevědomí? Mít lepší náladu? Pak je pro vás color blocking ideální! Však uvidíte ten rozdíl, až vyjdete z domu s výrazně barevným líčením. Takový look se hodí zejména teď přes léto na party, festivaly, ale klidně jen tak pro veselejší všední den. Raději si ho však odpusťte do práce, na formální společenské akce apod. Tam by mohl působit dost nepatřičně. Když se vám však podaří vykouzlit nějakou umírněnou variantu, jistě vám color blocking „projde“ i na schůzce s klientem. Tak barvám zdar!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít