Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Chytré líčení: Využijte to, co už máte!

Chytré líčení: Využijte to, co už máte!

Chytré líčení: Využijte to, co už máte!

10. února 2020 od Vanda Vízková

10. února 2020 0 minut čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Občas vám oblíbený kosmetický produkt dojde, zapomenete si ho sbalit s sebou nebo jen zkrátka nechcete kupovat stále nová a nová líčidla, protože vaše kosmetická taštička už praská ve švech. Nevadí! Řekneme vám, jak situaci zachránit s jinými produkty, které už máte, a vybruslit z ní bez jediné vady na své kráse.

1. Korektor místo báze

Pokud potřebujete, aby vám oční stíny vydržely celý den nebo byly sytější, je vhodné pod ně nejprve nanést bázi. Pokud se ve vaší kosmetické taštičce báze pod oční stíny nenachází, zkuste místo ní použít tekutý korektor s vysokou krycí schopností. Skryje žilky na vašich víčkách a spolehlivě je připraví na líčení očními stíny.
Tip redakce:
Korektor, nebo báze?
Gabriella Salvete Perfect Skin Concealer (koupit v e-shopu) zvládne obojí!

2. Tekutá rtěnka místo očních stínů

Stejně dobře jako korektor může bázi pod oční stíny suplovat i matná tekutá dlouhotrvající rtěnka v nude odstínu. A pokud sáhnete po jiném než po tělovém odstínu, máte báječné oční stíny! Naneste je na víčko, rozetřete prstem od okraje do ztracena a nechte zaschnout. Voilà, máte nové oční stíny!
Tip redakce:  
Nude není nuda – naopak! Vaše rty i oči budou vypadat božsky díky
L’Oréal Paris Rtěnce Les Chocolates Ultra Matte 844 Sweet Tooth (koupit v e-shopu).

3. Oční stíny místo rtěnky

A jde to i naopak! Jestli ráda používáte tekuté oční stíny – a zvláště pokud jsou v metalických odstínech – použijte je i na rty. Pokud se chystáte na party, klidně s nimi vykreslete celé rty. Na denní líčení je můžete zlehka naťupkat do středu rtů, kde vykouzlí efekt většího objemu vašich rtů.
Tip redakce:
Krásný univerzální odstín i konzistenci použitelnou na zkrášlení očí i rtů mají například
Bourjois Oční stíny Satin Edition 24h Eyeshadow 03 Mauve your body.

4. Rtěnka místo tvářenky

Tohle oceníte hlavně v teplých měsících! Žádné složitosti, žádné velké nánosy líčidel. Až si budete líčit rty, vklepejte trochu rtěnky i na lícní kosti. Okamžitě získáte svěží vzhled a jako bonus líčení tón v tónu. Geniálně jednoduché!
Tip redakce:
Svěží růžový nádech vašim rtům i tvářím dodá např.
L’Oréal Paris Rtěnka Color Riche Matte 103 Blush in a Rush (koupit v e-shopu).


5. Tvářenka místo stínů

Jak krémovou, tak pudrovou tvářenku můžete použít kromě tváří i na očních víčkách. Tu krémovou na tváře naneste a do ztracena zapracujte pěnovou houbičkou a pomocí prstů nebo špičky houbičky jí zkrášlete i oční víčka. Pokud do pudrové tvářenky sáhnete malým štětečkem a vykreslíte jí oční oblouk, také získáte jemné sjednocené líčení.
Tip redakce:
Dokonce dvojí intenzitu líčení nebo postupné stínování vám umožní
Dermacol Tvářenka Duo (koupit v e-shopu).


6. Řasenka místo tužky na obočí

Pokud jste černovláska, můžete si dovolit pomocí své řasenky zvýraznit nejen řasy, ale i obočí. Kartáček řasenky dobře otřete a pak jím několikrát pročešte chloupky obočí. V případě, že jste brunetka nebo blondýnka, tohle s černou řasenkou raději nezkoušejte. Vypadalo by to nepřirozeně. Jestli ale máte svou řasenku v hnědém odstínu, směle do toho!

Tip redakce:
Praktický tvar kartáčku řasenky
miss sporty Studio Lash Instant Volume Mascara (koupit v e-shopu) umožní precizně nalíčit řasy i obočí.

7. Oční stíny místo rozjasňovače

Perleťové nebo matné – je to jedno. Naberte ten nejsvětlejší odstín ze své palety očních stínů na vějířovitý štětec, lehce z něj oklepejte přebytky a naneste ho na místa, kam běžně nanášíte rozjasňovač. Oční stíny tady splní svůj úkol stejně dobře!

Tip redakce:
Dermacol Oční stíny Bonbon Wet & Dry 207 (koupit v e-shopu) krásně projasní váš pohled i tvář.


8. Linky místo tužky na obočí

Podobně jako řasenka vám můžou místo produktů určených ke zvýraznění obočí posloužit i linky. Linky v tužce jednoduše použijte stejně jako tužku na obočí. Dejte si ale pozor na intenzitu líčení! Tužka na oční linky je mnohem měkčí a barevně intenzivnější než tužka na obočí, proto na ni méně tlačte a celkově s ní zacházejte úsporněji, než jste zvyklá. Linkami ve fixu nevytvoříte stejný efekt jako s linkami v tužce, ale můžete si díky nim vykouzlit moderní „chlupaté“ obočí – jednoduše fixou domalujete chloupky tam, kde vám chybí nebo kde si jich prostě přejete mít víc. A když už jsme u toho obočí – pokud ve svém kosmetickém arzenálu máte matný bronzer, můžete jím pomocí malého štětečku obočí krásně vyplnit a zvýraznit.

Tip redakce:
Precizní linky na víčkách i v obočí zvládne nakreslit
Dermacol Fix na oči Precise Black (koupit v e-shopu).
 

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít