Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Beauty trendy, které zaplavily internet

Beauty trendy, které zaplavily internet

Beauty trendy, které zaplavily internet

17. srpna 2017 od Anna Adlerová

17. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Trendy v roce 2017 zatím kolísají mezi dvěma extrémy. Výrazné extravagantní líčení, často nenositelné na všední den, si podává ruku s přirozeným lookem à la „vstala a šla“. Hlavním hitem sezóny je rozhodně přirozenost, kterou sem tam doplňuje nějaký specifický barevný rys. O jaké trendy se jedná a jaké celebrity s nimi zabodovaly?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Make-up look „bez make-upu“

Vytvořit přirozeně svěží a přírodní vzhled dá někdy stejnou práci jako výrazné dokonalé líčení. Není to jen trend sezóny, ale kosmetický evergreen. Vždyť která žena by nechtěla vypadat, že se dokonalá už narodila? Pleť by měla mít přirozený lesk, ale jinak by měla zůstat matná a dokonale barevně sjednocená. Růž zdobí vrcholek lícních kostí a používají se rozjasňovače. Oční stíny jsou v narůžovělých odstínech, a pokud je použita rtěnka, volí se tělové tóny.

Na přehlídková mola ho zvolili například make-up artisti značek, jako je Lanvin, Michael Kors nebo Stella McCartney. Kromě modelek se v tomto looku našla i zpěvačka Selena Gomez, přirozená kráska Emma Watson nebo vznešená Kate Middleton.

Beauty trendy, které zaplavily internet


„Mokrý“ vzhled

Jedná se o svěží, celkem netradiční vzhled. Oční stíny nejčastěji v odstínech růžové jsou doplněny o lesk, který na víčkách vytvoří mokrý efekt. Aplikace je jednoduchá. Nalíčené víčko se ve finálním kroku přetře průhledným leskem na rty nebo kosmetickou vazelínou. A voilà, trend léta je na světě! Pokud jste odvážnější, můžete vyzkoušet výraznější barvy nebo kouřové oční stíny s mokrým efektem.

Průhledný lesk na rty začíná být opět nutnou součástí kosmetické výbavy. V tomto roce zažívá velký návrat, a jak je vidět, používá se celkem univerzálně na oči i rty. Toho si jsou vědomy i kosmetické firmy, které lesky ve velkém množství uvádějí znovu do prodeje. Vyzkoušejte třeba super lesklý XXXL shine od essence.

Beauty trendy, které zaplavily internet


Tónování

Hitem barvení vlasů je posledních několik let ombré styl (postupný přechod od tmavých po světlejší vlasy). Letos jste mohly zaznamenat promítnutí tohoto trendu i do dekorativní kosmetiky.

Beauty trendy, které zaplavily internet

Rty jsou ohraničeny tmavší barvou a směrem do středu rtů tato barva slábne nebo je vystřídána světlejším či teplejším odstínem. Na trend začaly reagovat i kosmetické firmy. Například značka Catrice nabízí od letošního jara rtěnku Ombré Two Tone Lipstick v šesti barevných variantách. Ruku v ruce s tímto trendem jdou tzv. dvoutónové rty. Zajímavého barevného efektu je dosaženo nanesením odlišné, ale přesto podobné barvy na horní a spodní ret.

Beauty trendy, které zaplavily internet

A pozor! Tónují se i oči. Ať už se jedná o oční linky, nebo stíny – používání podobných výraznějších barev a jejich přechody jsou v kurzu. Je libo třeba neonová fialová oční linka s lehce světlejším odstínem fialových očních stínů?


Jediný dominantní prvek

Přirozenost a zase přirozenost. Až to může být někdy trochu nuda, nemyslíte? Občas se přece hodí přitáhnout trochu pozornosti. Provedení záleží na vás. Jestli máte krásné rty, bude se vám líbit trend nahých očí se sytě výraznou rudou rtěnkou.

Beauty trendy, které zaplavily internet

Ceníte si na sobě spíš očí? Inspirujte se trendem výrazných modrých očních stínů a linek. Zajímavostí je, že linky se nemalují klasicky. Jsou buď na vrchním víčku, nebo jen na spodním. Častěji se také drží spíš geometrických tvarů než obkreslování tvarů víčka. Ale trochu té extravagance někdy neuškodí. Ideální na tyto experimenty jsou barevné fixy na oči Colour Eyeliner od Dermacolu.


Líčení v jednom tónu

A nakonec trochu harmonie. Líčení v jednom tónu je něžné a oku lahodící. Navíc je velice jednoduché a šetří čas, zvlášť když celou tvář nalíčíte jedním univerzálním produktem. Vyznačuje se stejnou barvou rtěnky a očních stínů. Pokud je zvolen jemný a přirozený tón, může být stejná i tvářenka. Tento look vyzkoušela například Kristen Stewart.
 
A který z trendů sezóny jste si oblíbily vy?
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít