Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 9 tipů pro krásné a husté řasy!

9 tipů pro krásné a husté řasy!

9 tipů pro krásné a husté řasy!

30. června 2017 od Anna Adlerová

30. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

Dlouhé a husté řasy budí závist. Ženy, které je mají, je většinou berou jako samozřejmost, dokud se něco nepokazí. Ženy, které je nemají, nikdy nepřestanou hledat způsoby, jak jich docílit. Oběma těmto skupinám přinášíme skvělé tipy k dosažení okouzlujících řas, na které se vyplatí dbát právě v letním období.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. TIP: Výživové sérum

Na trhu je několik přípravků, které řasy nejen vyživí, ale postarají se i to, aby krásně rostly. Sáhnout můžete po různých výživových sérech, regeneracích nebo aktivátorech růstu řas.  Najít je můžete i v lékárně, a to kolikrát o hodně levněji než od kosmetických firem. „Po séru určitě sáhněte i v tom případě, že se líčíte denně,“ radí make-up artistka Natálie Hostačná.  „Časté líčení a odličování představuje pro řasy zátěž. Výživové sérum jim dodá cenné látky. Díky nim rychleji porostou a budou se méně lámat. Séra omlazují řasové cibulky, tedy mohou omezit i padání řas,“ popisuje účinky sér zkušená profesionálka z kosmetického světa.


2. TIP: Olej umí zázraky

Nechce se vám shánět výživová séra? Zapátrejte ve spíži. Olivový, ricinový nebo kokosový olej vám podobnou službu prokáže taky. Před spaním naneste na řasy vatovou tyčinkou tenkou vrstvu oleje a chvilku řasy pročesávejte od kořínků ke špičkám. Přebytky lehce otřete papírovým kapesníčkem nebo čistým hadříkem. Na řasách nechte olej působit ideálně přes noc. Tuto ozdravnou kúru opakujte každých pár týdnů. Pravidelným opakováním se vaše řasy prodlouží a zhoustnou. Pozor jen na příliš častou aplikaci! Řasové folikuly by se totiž mohly olejem ucpat. Jednou za dva týdny je tak akorát.


3. TIP: Zelený čaj

Pokud jste netrpělivé a chcete výsledky pozorovat rychleji, vyzkoušejte všestranného energizujícího pomocníka – zelený čaj. Stačí ho večer uvařit jako obvykle a do misky s čajem namočit vatový tamponek, kterým několikrát řasy přejedete. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte vlažnou vodou. Výsledek uvidíte už po dvou týdnech každodenní aplikace.

9 tipů pro krásné a husté řasy!


4. TIP: Vyhoďte řasenku!

A to zhruba vždy po třech měsících. V úplně nejzazším případě po šesti. Podle expertky na make-up je pravidelná změna řasenky nutností. Patří mezi kosmetiku, která se nejvíce kazí, a stará řasenka může způsobit pěkné polízanice. Jedná se o různé záněty očí a nepříjemné infekce. Takové komplikace rozhodně krásné řasy nepodpoří, spíš naopak. „Zvlášť v létě také pamatujte na to, že by se kosmetika včetně řasenky měla skladovat na nějakém chladnějším místě,“ dodává expertka.  Na okenním parapetu hotelového pokoje na dovolené tedy není pro kosmetický koutek zrovna nejvhodnější místo.


5. TIP: Co nejméně té voděodolné

Voděodolná řasenka je výborný pomocník k tomu, abyste zůstaly krásné i u bazénu. Nebo se vyhnuly klaunské vizáži při dojemném svatebním obřadu nejlepší kamarádky. Některé ženy ji ale nadužívají. Díky její praktičnosti ji používají celé léto i tehdy, kdy k tomu není důvod. Před tím Natálie varuje: „Voděodolná řasenka řasy vysušuje a při dlouhodobém používání snižuje jejich kvalitu.“


6. TIP: Svěřte se odborníkovi

V létě a zvlášť na dovolené, kde se člověk neustále koupe v moři nebo v bazénu, může být neustálé líčení trochu únavné. Opálená pokožka navíc vypadá krásně i bez make-upu. Jen ty oči by to trošku chtělo… Pokud si přejete užít si dovolenou naplno, nechte si před odjezdem řasy nabarvit. Raději se ale svěřte do zkušených rukou odborníka v salonu krásy.

Naopak před prodlužováním řas expertka varuje: „Prodloužené řasy mohou sice vypadat krásně, ale ve většině případů to přírodním řasám příliš neprospívá.  Po sundání bývají ve velmi špatném stavu.“ Make-up artistka varuje i před velmi častým a nešetrným používáním kleštiček na řasy, které mohou řasy snadno vytrhnout.

9 tipů pro krásné a husté řasy!


7. TIP: Nejsou řasy jako řasy

Vhodnou variantou k prodlouženým řasám jsou umělé řasy na jedno nebo více použití. Na večerní party vypadají efektně a po použití je z oka jednoduše sundáte bez poničení přírodních řas. „Jen je důležité k umělým řasám s černým, tudíž viditelným páskem, přimalovat ještě černou linku, která pásek zakryje,“ dodává make-up artistka. Výsledek je pak přirozenější a rozhodně zdravější než umělé prodlužování.


8. TIP: V přirozenosti je krása

Ideální volbou na léto, jak zvýraznit své řasy a současně o ně pečovat, je průhledná řasenka. Běžně ji seženete v drogerii od různých značek. Obsahuje průhledný gel, který řasy bez zbytečného zatížení oddělí a jemně prodlouží. Některé průhledné řasenky obsahují i pečující složky, takže si můžete být jisté, že pro své řasy děláte maximum.


9. TIP: Dodržování večerní rutiny

Pokud chcete opravdu krásné řasy, dodržujte zásady správného odličování,“ zdůrazňuje jako to nejpodstatnější nakonec Natálie. Dlouhé letní noci svádí k opomíjení večerní péče o pleť.

Nezapomínejte na to, ani když se vrátíte pozdě. Místo toho, abyste zamířily hned do postele, přemluvte se a věnujte pár minut důkladnému odlíčení. Vaše řasy vám za to mnohonásobně poděkují! Důležitá je taky správná technika. Používejte odličovací tamponky ideálně z přírodních materiálů. Expertka doporučuje používat dvoufázové odličovače speciálně určené pro odličování očí, které obsahují olejovou složku. Řasy odlíčí jednoduše a důkladně.

„A opravdové perfekcionistky mohou pro dokonalé odlíčení zbytky líčidel v těsné blízkosti řas odstranit ještě vatovou tyčinkou namočenou v odličovači,“ dodává. Pokud svým řasám před spaním tuto péči nedopřejete, neodpočinou si od zátěže ani přes noc. Navíc při spánku spousta z nich vypadne v důsledku otírání obličeje o polštář.

Při dodržování zásady každodenního odličování budou vaše řasy krásné a ve špičkách přirozeně ztenčené namísto vypadaných řas připomínajících kartáč.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Natálie Hostačná
Vizážistka a poradkyně v oblasti make-upu a stylingu
213
"Každá žena může být krásná, stačí jen chtít a vědět, jak na to."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít