Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak zvýraznit modré oči!

5 tipů, jak zvýraznit modré oči!

5 tipů, jak zvýraznit modré oči!

12. května 2017 od Vendula Nováková

12. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Miroslava Breznoščáková

Každá barva duhovky vyžaduje úplně jiné líčení. Správné líčení očí stačí přizpůsobit modři vašich očí a budete za hvězdu. Univerzální pravidlo zní - každému sluší kterákoli barva, jen musíte vědět, jaký odstín použít.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Když chceme vytáhnout modrost očí, jednoznačně pomohou hnědé škály očních stínů. Když použijeme hnědou, ať už studený, nebo teplý tón, modrá barva očí se zvýrazní,“ doporučuje vizážistka Miroslava Breznoščáková. Platí i určitá pravidla pro různé odstíny, které pomohou vytáhnout z očí modrou barvu.

Jde například o kontrastní barvy. Kdo je má světle modré až modrošedé, může víc používat tmavší hnědé nebo třeba bronzové, kovové a světle růžové odstíny. Naopak u modrozelených duhovek pomůže meruňková a bronzová tomu, aby oči působily více modře než zeleně. U tmavě modrých očí určitě neuděláte chybu šedými odstíny kouřového líčení.


1. Rozjasněte vnitřní koutek 

„Na podtržení výrazu dobře funguje oko také rozjasnit. Ne jenom rozjasňovačem, který dáme do očního okolí, ale i světlým stínem ve vnitřním koutku oka. Lze ho nanést spíše až do zhruba první třetiny víčka. Může mít i lehký saténový odlesk,“ nabízí vizážistka doporučení, které platí pro všechny modroočky. Pokud ale máte oči daleko od sebe, světlý stín vynechte.


2. Dopřejte si smyslný a hluboký pohled 

Tmavé oční stíny u modrých očí pohled výrazně prohlubují. Na rozdíl od světlých stínů patří k vnějšímu koutku. Hodí se tmavě hnědé nebo tmavě šedé barvy. Ty kontrastují s modrou nádherně. „Do vnějšího koutku a zhruba na třetinu víčka se nanáší nejtmavší stín. Vhodné jsou odstíny typu espresso nebo vintage gold hnědá, popřípadě šedý granit,“ dodává Miroslava Breznoščáková. Stín by měl být rozmazán hezky do ztracena, aby netvořil násilné přechody.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit modré oči


3. Barvy, které vám dodají jiskru 

Na střední část víčka se nebojte používat barvy. Možná vám to bude připadat jako zvláštní kombinace, po které byste normálně nesáhly, ale věřte, váš vzhled to osvěží. „Na střední část víčka pak patří pěkná barva v růžových, jemných pastelových pudrových, meruňkových nebo medových odstínech. Modré oči jimi naberou ten správný šmrnc a líčení není fádní a nudné,“ popisuje vizážistka.

Tyto barvy se dobře hodí přes den i n večer, je jen otázkou, s jak intenzivní barvou v tmavých odstínech je zkombinujete. Docílit můžete něžného vzhledu v odstínech růžové, ale i hlubokého svůdného pohledu v kombinaci medové s výrazně tmavě hnědou. Třeba bronzová s lehce naoranžovělým nádechem udělá krásný dojem svěžího líčení. Podobně funguje měděná barva. Právě tyto kombinace pohled rozjasňují ze všeho nejvíc a získáte jimi onu pověstnou „jiskru v oku“. Pokud jste krásně opálené, dobře na očích vypadají i smetanové odstíny a béžová.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit modré oči


4. Třpyťte se po nocích jako hvězda 

U modrooček ale platí, že si musí dobře rozmyslet, čeho chtějí svým líčením dosáhnout. Nemusí se bát perleťových složek, nemusí se ani bát třpytivých stínů. Ale neměly by v nich chodit zrovna na pracovní schůzku v kostýmku. Naopak až natáhnete koktejlky, jiskry v oku, kterou třpytky způsobí, budou jenom vhod. Nechte si je proto opravdu jen na večer.

Na slavnostní příležitosti je vhodné také kouřové líčení. Do toho skvěle zapadnou odstíny tmavě šedé i tmavě hnědé.  Použijte i tužku, vždy ve tmavém odstínu, která modrost očí ještě podtrhne. „Tužku můžete jemně rozmazávat a vytvoříte kouřové líčení. Tužka patří i na dolní víčko. Stačí nanést do jedné až dvou třetin oka,“ říká vizážistka Miroslava Breznoščáková.

5 nejlepších make-up triků jak zvýraznit modré oči


5. Přitáhněte pozornost 

Otázka, kterou si položila snad každá z nás – mohu k modrým očím použít modré stíny? Co se stane? S modrými stíny musíte podle odborníků opatrně. Rozhodně vynechte světlé odstíny modré. Navíc modré stíny často přitahují hodně pozornosti – dokonce více než vaše oči. Pokud už chcete použít stín v barvě svých očí, pusťte se do tmavě modré, kterou naneste spíše do linek. Nutno podotknout, že u modré musíte být vážně opatrné a v líčení si být opravdu jistá. Hlavně se nestresujte tím, že bude hodně, ale opravdu hodně výrazné. Modrou umí z oka také dobře „vytáhnout“ velmi tmavá fialová.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit modré oči

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Miroslava Breznoščáková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Miroslava Breznoščáková
Vizážistka, osobní kosmetická poradkyně
37
"Dobrá žena muže inspiruje, krásná ho okouzlí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít