Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 nejlepších make-up tipů, jak zvýraznit hnědé oči

5 nejlepších make-up tipů, jak zvýraznit hnědé oči

5 nejlepších make-up tipů, jak zvýraznit hnědé oči

20. června 2017 od Eva Suchomelová

20. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Oříškové, čokoládové, temně hnědé či světle karamelové oči jsou ozdobou svých nositelek. Jak je při líčení zdůraznit, jsme se zeptali expertky na vizáž Báry Doležalové. Tady je jejích 5 make-up tipů!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Před samotnou volbou barev je třeba si připravit podklad – naneseme primer neboli podkladovou bázi, která zmatní víčko, prodlouží výdrž očních stínů i jejich barvu a zjemní a zabrání zatékání stínů do záhybů na očním víčku. „Důležité je mít na paměti, že vše je třeba řádně rozetřít doztracena. Použitá kombinace stínů by spolu měla ‚ladit‘. Oko nemá být ohraničené, a to ani stínem, ani linkami. Vše pak působí tvrdě a nepřirozeně,“ upozorňuje na možná úskalí při líčení expertka.


1. Volte barvu, která je kontrastní

„Hnědé odstíny se vyskytují v několika odstínech a světlostech. Od světle hnědé po tmavohnědé s odlesky do olivova, žluta, zelena atd.,“ vyjmenovává Bára Doležalová. „Základem je, aby oční duhovka kontrastovala s naneseným stínem. Oku pak krásně vynikne jeho barevnost. Obecně platí, že hnědým očím sluší teplé, pastelové tóny. Záleží pak na výraznosti a sytosti líčení. Buď je jemnější, v přirozenějším a světlejším duchu pro zvýraznění oka, nebo naopak syté, výrazně viditelné a kontrastnější, které je vhodné např. na večer či slavnostnější příležitost.“

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit hnědé oči


2. Něžné barvy na den

Na den a zvlášť na léto se hodí něžné líčení ve světle růžových, meruňkových či světle béžových tónech. „Když líčím své klientky, ráda používám na oční víčko jako primer rozjasňovač, kterým přetřu celé víčko a výdrž stínů se mnohonásobně prodlouží a déle vydrží.“ Rozjasňovač navíc zvýrazní jemnost světlého očního stínu.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit hnědé oči


3. Glamour noční líčení

Výrazného kontrastu dosáhnete použitím žlutého či zlatého očního stínu. „Zvlášť pro večerní příležitosti dokáže zlatá u hnědookých krásek vykouzlit dojem noblesního luxusu,“ říká Bára Doležalová.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit hnědé oči


4. Kombinace barev s nádechem purpuru

U hnědých očí je také vhodné zvýraznit zlatý podtón duhovek odstíny, v kterých budou vypadat vřele a hřejivě. Ideální je temně purpurová, výraznější vzhled zajistí tmavě fialová. „Krásně vypadá líčení v kombinaci žlutá, hnědá a bordó,“ prozrazuje vizážistka a radí, jak správně postupovat: „Do vnitřního koutku oka naneseme světle žlutý stín, na pohyblivé víčko uprostřed světle hnědý teplý odstín a do vnějšího koutku oka tmavě hnědý. Celé jemně rozetřeme a barvy propojíme. Následně na zavřené víčko mezi oko a nadočnicový oblouk naneseme bordó stín po celé délce oka, který podtrhne barevnost duhovky i barevné kombinace líčení. Na spodní víčko mezi řasy naneseme stínem tenkou bordó linku. Do vnitřního koutku na spodní linii řas naneseme žlutou. To celé završíme kvalitní řasenkou.“

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit hnědé oči


5. Jste-li opálená

Až se v létě opálíte, zkuste tyrkysovou jako výraznější alternativu jemné světle modré. Je odvážnější, ale s hnědýma očima si překvapivě dobře rozumí.

5 nejlepších make-up triků, jak zvýraznit hnědé oči


Co rozhodně ne!

Které barvě by se měly majitelky hnědých očí rozhodně vyhnout? Zapomeňte na šedou. Jako typický zástupce studené barvy se s hnědou „tluče“. I s hnědými odstíny postupujte opatrně, abyste svou krásnou barvu očí neupozadila. Rozhodně je nepoužívejte samotné bez vyvážení další barvou. Výjimku tvoří nugátová, čokoládová a béžová, ty můžete používat bez obav, ideálně v této trojkombinaci.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Rozálie Nováková 15.října 2022
Nějaké typy na paletky, kde najdu světle odstíny růžových stínů ? Něco jako na obrázku ,, 2. Něžné barvy na každý den,,

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít