Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trendy účes? Vyzkoušejte stuhy do vlasů!

Trendy účes? Vyzkoušejte stuhy do vlasů!

Trendy účes? Vyzkoušejte stuhy do vlasů!

16. května 2019 od Karolína Hornová

16. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucie Brown

Jednoduchý, ale přitom efektní účes za pár minut? Zkuste to se stuhou nebo šátkem. Společně se stylistkou jsme pro vás připravili pár triků, se kterými tuto sezónu zabodujete.
Jednoduché, rychlé a barevné oživení účesu, které zvládne každý, ale výsledek bude vypadat jako od rafinované stylistky? Vezměte si na pomoc barevné stuhy či šátky, které lze zaplést do copu či drdolu, uvázat jako čelenku, použít místo pokrývky hlavy nebo je nosit na krku pro případ, že byste jimi potřebovaly účes operativně upravit či přikrášlit. Stuhy jsou jednou z možností jak snadno vytvořit hravý letní účes.

Stuha ve vlasech jako životní styl

„Šátky mě provázejí od dětství. Moje máma Maruška si zaplétala šátek do copu a pro mě to byla velká paráda. Vlastnila jich několik, stejně jako její matka, moje babička, která šátek nosila kolem krku kdykoli, když vyšla ven – dokonce i na chatě,“ vypráví vizážistka a stylistka Lucie Brown, která líčí a obléká herce v televizních seriálech i filmech. Stuhy a šátky ráda používá při vytváření vlasových stylingů. „Mám ráda retro styl, vážu na různé způsoby, a často i proto, abych skryla nedokonalost účesu, který se mi zrovna třeba nelíbí tak jako včera,“ zmiňuje Lucie Brown jednu variantu. Kromě zakrývání nedokonalostí ale může šátek či stuha sloužit i jako ona příslovečná třešinka na dortu: Jednoduchý drdol můžete vypíchnout tím, že ho ovážete šátkem. Šátek nebo stuha může stejně dobře posloužit jako čelenka, a když je potřeba a nemáte po ruce čepici, snadno ji nahradí,“ říká odbornice.

Buďte kreativní!

A kam pro stuhy zajít? Snad každá žena má nějakou doma. Jako stuha poslouží i složený šátek nebo šálka či třeba pěkná hedvábná kravata vašeho partnera. Může jít o luxusní značkové šátky „z Pařížské“, stejně jako o kousek z vintage bazaru, řetězce s oblečením nebo galanterie – výsledek bude efektní vždy. Přinášíme pár triků, které jsou jednoduché, ale zároveň efektní a nabízejí spoustu místa pro improvizaci.
na čelenku

1. Na čelenku

Oblíbený retro styl s nádechem 50. let, který tuto sezónu frčí. Stuhu nebo do pásku složený šátek držte rukama za jeho konce, střed položte na týl pod vlasy a táhněte směrem k čelu. Krátký šátek zde zavažte na dva uzly nebo mašli, dlouhý šál nebo pruh látky dvakrát překřižte a konce táhněte opět na zátylek, kde je zavážete. (Opět na dva uzly nebo mašli.) Vznikne tak tvar turbanu, který lichotí čelu. Takto uvázaný šátek nebo stuha umí zamaskovat vysoké čelo a poradí si i s poletujícími podrosty.
Tip stylistky:
Tento styl se hodí k puntíkovaným šatům, stejně jako k džínům a tričku. I jednoduchý outfit umí pozdvihnout o úroveň výš. K jednoduchému outfitu vyberte šátek ve výrazné barvě a slaďte ho s botami nebo jen s malým doplňkem – třeba náramkem. Bavlněný šátek bude méně klouzat z hlavy. Pro jistotu ho můžete zajistit sponkami („pérky“) – umístěte přes stuhu za uši vždy dvě křížem.
do copu

2. Do copu

Vezměte si na pomoc stuhu s etno vzorem či batikovaný nebo květinový šál, jeho střed položte nad čelo (jako čelenku) a za ušima provizorně připněte sponkami. Vlasy rozdělte na prameny a do dvou postranních přidejte stuhu. Volně prameny (i s konci stuhy) zaplétejte a zajistěte gumičkou. Sponky můžete vyndat.
Tip stylistky:
Bohémský styl zvaný také boho styl byl in už loni a letos v létě to opět propukne ve velkém: rozevláté šaty, kožené sandály, šperky z pírek a korálků. A také nedbalé, romantické účesy a volné copy. K nim se šátek či stuha perfektně hodí.

3. Do drdolu

Obyčejný drdol, jaký si děláte do sprchy, můžete šátkem, stuhou či mašlí povýšit na hravý retro i společenský účes. Vlasy vyčešte do vysokého culíku, zajistěte gumičkou, pramen vlasů stočte mezi prsty, obtočte kolem gumičky a zajistěte průhlednou spirálovou gumičkou, kterou zakryjete omotanou stuhou či šátkem.
Tip stylistky:
Pokud stuhu uvážete úhledně, a navíc přidáte mašli, vytvoříte spíše společenský, ale zároveň hravý retro styl. Pokud kolem drdolu ledabyle uvážete třeba šátek s indickým vzorem, vznikne bohémský účes na pláž.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucie Brown

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucie Brown
vizážistka a stylistka
120
"Míň je víc."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít