Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Rovné vlasy bez žehličky? Jde to!

Rovné vlasy bez žehličky? Jde to!

Rovné vlasy bez žehličky? Jde to!

5. března 2019 od Anna Adlerová

5. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zamilovaly jste se do svěžího looku absolutně rovných vlasů? Věděly jste, že takového vzhledu můžete dosáhnout i bez použití žehličky? Přinášíme komplexní návod na to, jak si vlasy vyfoukat do rovna. O své tipy se s námi podělila vlasová stylistka Markéta Karvaiová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejjednodušším způsobem, jak si vlasy dokonale uhladit, je sice použití žehličky na vlasy, ale časté používání přístrojů na styling vlasů za použití vysokého tepla vlasy namáhá a ničí. Narovnat vlasy můžete už při samotném fénování po umytí vlasů. Dalšímu tepelnému přístroji se tak snadno vyhnete: zabijete dvě mouchy jednou ranou a z koupelny budete vycházet s úsměvem na tváři a s pocitem bohyně.


Co budete potřebovat:

  • fén s nastavitelnou teplotou vzduchu a s odnímatelnou hubicí
  • plochý kartáč
  • přípravek na ochranu vlasů před teplem/na vyrovnání vlasů


1. krok: Rozčesat

Aby se vám s mokrou hřívou dobře pracovalo a vlasy se v průběhu fénování nelámaly, nejdřív je potřeba pořádně je rozčesatideálně kartáčem s kančími štětinami umožňujícím snadnou úpravu i rozlítaných vlasů. Postupujte od konečků ke kořínkům, ať vlasy zbytečně necucháte. Až budou po hřebeni krásně klouzat, máte hotovo!

rozčesávání vlasů

2. krok: Ochránit

Absolutní nutností je pro každou práci s teplem používání ochranných přípravků, které před jeho účinky vlasy ochrání, a to až do vysokých teplot. Vyzkoušejte například  Toni&Guy Ochranný sprej pro fénování vlasů Heat Protection Mist, který chrání vlasy až do teploty 230 °C. Pokud přidáte i styling na uhlazení vlasů, bude výsledek fénování o to působivější. Sáhnout můžete i pro přípravku 2 v 1, který vlasy před teplem ochrání a zároveň je narovná. Nebo vyzkoušejte got2b Teplem aktivovaný narovnávací sprej Straight on 4 Days. Přípravek nastříkejte do vlhkých vlasů. Vlasy pročešte, ať se ochrana dostane na všechna místa a můžete začít.


3. krok: Prosušit

Na začátku vás nečeká žádná těžká práce. Vlasy je nejdřív potřeba prosušit, a to ještě předtím, než začnete se samotným tvarováním. Fénem bez nasazené hubice prosušte vlasy po celé hlavě tak, aby zůstaly asi z 10 % vlhké. „Vlasy fixují výsledný tvar až při dosoušení, bylo by tedy zbytečné a zdlouhavé pracovat s nasměrovaným proudem vzduchu na konkrétní pramen už od začátku,“ uvádí Markéta. Pokud jsou vlasy od přírody vlnité, až kudrnaté, prosušte je fénem bez nasazené hubice maximálně na 20 % a ihned pak začněte tvarovat vlasy do rovna. Čím kudrnatější vlasy jsou, tím více vlhké byste je měly začít rovnat. Na tento typ vlasů při foukání použijte ideálně ionizační kartáč, a především ionizační fén, čímž předejdete přesušení vlasů a jejich krepatění.

fénování vlasůTip redakce:
Na kvalitě fénu může záviset celý výsledek. Lepšího efektu dosáhnete, pokud použijete i adekvátní stylingové přípravky, jako je vyrovnávací krém na vlasy, popřípadě vlasový olejíček aplikovaný na ještě vlhké vlasy.


4. krok: Vyfoukat 

Na fén nasaďte hubici, která pomůže lépe směrovat vzduch po prameni, a pracujte s velkým plochým kartáčem. Rozdělte si vlasy do 3 sekcí: nad čelem, prostřední a spodní. Začněte spodní sekcí. Pramen vlasů podložte plochým kartáčem a klouzejte po něm společně s fénem s nasazenou hubicí, který musí teplým vzduchem vlas tvarovat a uhlazovat shora. Nepřikládejte ho na pramen kolmo, ale pohlídejte si, aby fén kopíroval směr růstu vlasů. Dejte si na čas. „Čím precizněji pramen vysušíte a uhladíte, tím větší budete mít jistotu, že se k němu nebudete muset znovu vracet,“ říká expertka. Nakonec vlasy profoukněte ještě studeným vzduchem, který pomůže zafixovat vlasy v kýženém tvaru.“ 

používání přípravků na vlasy

5. krok: Závěrečný styling

Aby efekt hladce vyfoukaných vlasů déle vydržel, můžete ke kořínkům nastříkat trochu suchého šamponu. Dodá vlasům objem a prodlouží svěží efekt. Jen je nutné ho po použití z vlasů kartáčem vyčesat. Sáhněte třeba po suchém šamponu L’Oréal Magic Shampoo s vůní růží, který vám provoní celý den. Pokud vám nevadí lak na vlasy, můžete účes zafixovat lehkým sprejem. „V případě poničených a vysušených konečků do nich doporučuji nanést trochu olejíčku na vlasy, který je na pohled zacelí a celý účes se rozzáří leskem – nehledě na příjemnou vůni, která se kolem vás rozprostře,“ uzavírá Markéta.

Tip redakce:
Jako závěrečný styling vyzkoušejte olejíček Toni&Guy Casual Radiating Tropical Elixir. Aplikuje se do délek suchých vlasů, kterým dodá hebkost, vysoký lesk a zdravý vzhled.

Už jste foukání do rovna zkoušely? Jak vám tato technika vyhovuje? Máte trpělivost pohrát si s každým pramenem zvlášť, nebo se nakonec přece jen uchýlíte k žehličce?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít