Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy PŘÍRODNÍ BARVENÍ A PÉČE O VLASY: Blanka (44)

PŘÍRODNÍ BARVENÍ A PÉČE O VLASY: Blanka (44)

PŘÍRODNÍ BARVENÍ A PÉČE O VLASY: Blanka (44)

21. září 2021 od Teta drogerie

21. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

Blanka je na mateřské dovolené a vlasy si barví doma. Je pro ni důležité, aby barva byla šetrná pro vlasy a zároveň výrazná, aby překryla její přírodní barvu. Trápí ji také suché lámavé vlasy. Chce poradit s výběrem vhodných produktů, protože je jich na trhu mnoho, hodně toho i vyzkoušela, ale jak sama říká, bez úspěchu.

Typ vlasů z pohledu odborníka

Blanka měla vlasy suché, chyběla jim hydratace, ale zároveň byly celkem jemné, vlnité, většinu času krepaté. Co se týká barvy, Blanka měla vlasy barvené barvami z drogerie v měděných odstínech s odrosty a cca 25% šedivých vlasů. Typologicky má Blanka velmi světlý typ pleti, avšak s neutrálním odleskem, takže se jí hodí i teplé i studené odlesky barev. Protože Blanka preferuje kosmetiku s přírodním původem, snažili jsme se všechny produkty vybírat s tímto požadavkem.

Výběr barvy na vlasy

Jelikož jedním z dvou hlavních problémů bylo oživení výrazné barvy vlasů a zároveň částečné krytí šedin, doporučili jsme barvu Olia od značky Garnier, která má ultra šetrné složení bez amoniaku, které je založené na tzv. Oil Delivery Systém technologii. To znamená, že barviva jsou do vlasů prakticky dodána za pomocí olejů a tudíž je kromě zářivých barev vylepšená i samotná kvalita vlasů.
Odstín byl doporučen a vybrán č. 7.40, ve stejné výšce tónu stávající barvy. Barva byla aplikována dle instrukcí na obalu, včetně testu na alergii, za pomocí štětce a misky. Po uplynutí času působení byla barva umyta a nanesena závěrečná péče, která je součástí balení, pro ukončení barvicího procesu.

Následná péče

Jelikož byly vlasy Blanky opravdu dehydratované, rozhodli jsme se v rámci péče pro řadu Garnier Hair Food Macadamia – šampón, balzám a především masku, která lze použít jako 3v1. Lze ji použít jako kondicionér, masku či jako bezoplachový balzám. Pro tuto poslední jsme se v případě Blanky rozhodli i my -  pro extra výživu i po umytí vlasů. Tato řada také opět splňuje Blančiny kritéria v rámci přírodních produktů díky veganskému složení, které je z 97% přírodního původu.

Tepelná ochrana a styling

V rámci stylingu byly Blance doporučeny vlny, kvůli typu užšího obličeje a v rámci zkrocení ,,krepatosti‘‘ vlasů. Před tím, než jsme začali vlasy foukat byl ještě aplikován Fructis SOS repair 10v1 pro termoochranu, pro posílení a uhlazení vlasů. Po vyfoukání dohladka byly vlasy natočeny žehličkou na vlasy a upraveny do finálního vzhledu. Pro fixaci byl použit L’Oréal Paris Elnett Lak na vlasy Extra Strong Hold.

Pomoc pro poškozené vlasy

Na stavu našich vlasů se podepisuje mnoho vlivů a často jsou výsledkem poškozené vlasy bez života. Poškození vlasů je většinou způsobeno nadměrným stylingem, barvením, chemickým ošetřením nebo tepelnou úpravou (žehlení, fénování) bez správné thermo ochrany vlasů. Povrch poškozeného vlasu je drsný, plný trhlinek a šupinek, vlasy se lámou a třepí konečky. Jak z toho ven? Pomůže keratin, základní stavební složka vlasu, který vlasy dokáže zacelit. Rostlinný keratin obsahuje řada Garnier Fructis Goodbye Demage, která je navíc veganská a bez obsahu silikonů. Vedle keratinu jsou v ní ukryty i regenerační a vyživující vlastnosti vzácného amla oleje. Díky této kombinaci pomáhá odvrátit až 1 rok poškození a vlasy jsou po použití hedvábné a zářící zdravím.

Silná trojka pro obnovu poškozených vlasů:
  1. Garnier Fructis Posilující šampon: Posílí oslabené a poškozené vlasy již během mytí.
  2. Garnier Fructis Posilující šampon: Pomůže regenerovat a vrátit poškozeným vlasům lesk
  3. Garnier Fructis SOS Repair 10 v 1 Bezoplachová vlasová péče: Chrání před teplem do 230 stupňů, obnovuje a vyživuje vlasy, dodává jim lesk a jemnost, a to vše v jednom kroku a bez zatížení!
Garnier Fructis Good Bye Demage

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít