Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 7 tipů, jak chránit v létě blond vlasy

7 tipů, jak chránit v létě blond vlasy

7 tipů, jak chránit v létě blond vlasy

20. října 2016 od JaH

20. října 2016 3 minuty čtení
Připravil/a JaH ve spolupráci s expertem Michal Norbert Zapoměl

Vyšisované a vysušené vlasy? Nebo snad zažloutlé? Blond vlasy mnohdy na slunci trpí. Máme pro vás extra tipy, díky kterým zůstanete celé léto krásně blond. Jak na jejich ochranu jsme se zeptali kadeřníka Michala Norberta Zapoměla.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Zásadní je kvalitní zesvětlení

Pokud dojde k poškození vlasu, jen těžko to doženeme následnou péčí. Proto je důležité nechat vlasy zesvětlovat profesionálem, a to zvláště v případě, že jde o razantní zesvětlování vlasů.

2. Základem běžné péče je vhodný šampon

Po něm by se měl do vlasů vždy nanést kondicionér a ještě do mokrých vlasů i styling, v létě s UV faktorem. Vlas zůstane stabilnější, nevrací se žlutá. Ochranný faktor má navíc štít proti chlorované vodě.

3. Vyvážený podíl hydratace a proteinů

Jen tak se nebudou lámat a nebudou nevzhledné, krepaté. I proto je dobré vlasům alespoň jednou týdně dopřát silnější péči – po umytí nanést kúru v podobě masky na vlasy nebo speciálního oleje a nechat ji několik minut působit. Jde o jakousi rekonstrukci vlasu. Zpevní se zevnitř, a to přímo vlákna vlasu. Ten je tak i ochráněn před vnějšími vlivy.

4. Styling jen na ošetřené vlasy

V poslední době jsou velmi populární plážové vlny, tzv. beach look, jehož dosáhnete použitím spreje s mořskou solí. Stříká se do suchých vlasů, jednotlivé prameny se pak rukou promačkají. Lepšího a dlouhodobějšího efektu se dosáhne vysušením fénem s difuzérem.

5. Přirozenost především

Hodně oblíbeným trendem je také speciální barvicí technika tzv. balayage. Vlasy pak vypadají jako prošisované od slunce. Působí tak po celou dobu přirozeně a nejsou na nich patrné velké změny.

6. Pozor i na vodu

Slaná i chlorovaná, obě narušují jejich strukturu a vlasy se pak cuchají. Chlor navíc odbarveným blonďatým vlasům dodává zelený nádech. Při nekvalitním barvení dojde k rychlému vymývání odstínu. Na trhu jsou ale přípravky, které udrží barvu na vlasech až desetkrát déle

7. Fénovat: Ano

Důležitá je i péče o mokré vlasy. Neměly by se nechat volně seschnout. Konce jsou pak přesušené. Je dobré je lehce profoukat fénem. To platí nejen pro ženy s prosvětlenými vlasy. „I když právě prosvětlení je zrovna trend, jen u nás v salonu je má většina, tak 70 % klientely,“ dodává kadeřník.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaH ve spolupráci s expertem Michal Norbert Zapoměl

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Michal Norbert Zapoměl
expert na krásné vlasy
7
"Cítím se být bojovníkem za vlasy krásnější."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít