Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zvířecí vzory na nehtech: Oslňte originalitou!

Zvířecí vzory na nehtech: Oslňte originalitou!

Zvířecí vzory na nehtech: Oslňte originalitou!

28. dubna 2019 od Eva Suchomelová

28. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Hitem letošního jara a léta je tzv. Animal Nail Art neboli zvířecí vzory na nehtech. Troufnete si na tuhle extravaganci? S tipy od odbornice na nail art Veroniky Peroutové to při troše zručnosti hravě zvládnete samy doma!

(Staro)nový trend

Motivy zvířecí srsti nebo kůže se objevily na módních přehlídkách pro jaro/léto 2019, ale rozhodně to není jejich debut. Vzory kožíšků kočkovitých šelem, srsti zeber, dalmatinů či kůže krokodýlů nebo hadů tu byly už před nějakými 8-10 lety. Tenhle extravagantní vzor není pro každého, ten prostě musíte umět nosit a nebát se poutat pozornost. „Je to sezonní záležitost a jde o módní výkřik, který se vrací v pravidelných intervalech,“ potvrzuje Veronika Peroutová. Hodí se pro extravagantnější a spíše mladší lidi, kteří unesou zvýšenou pozornost svého okolí.Ale když si zadáte do Instagramu hashtag #animalnailart, jistě najdete takový, který si zatoužíte udělat.

S čím kombinovat (a s čím rozhodně ne)

Pokud se rozhodnete pro takto výrazný vzor, pro běžné nošení zvažte, s čím ho kombinovat:
  • Na nehtech: mít ho na všech deseti je už na hranici únosnosti, lepší je dát výrazný vzor na 1-2 nehty na každé ruce a zbytek nalakovat decentním jednobarevným lakem, případně kombinací barev, které obsahuje sám vzor. Určitě nekombinujte s jiným zvířecím ani jiným vzorem, výsledek by působil nevkusně a přeplácaně.
  • V outfitu a make-up looku: jak radí expertka: „Tímhle výrazným vzorem doplňte jednoduchý outfit v minimalistickém stylu co do barev i vzorů. Maximálně si můžete dovolit zopakovat vzor z vašich nehtů 1x v outfitu, např. na doplňku.“

Připravte si…

Máme pro vás skvělou zprávu – pro tenhle nail art nemusíte do salonu, ale při troše šikovnosti ho zvládnete sama doma. Před samotným vytvářením nail artu si nehty připravte na lakování. Nezapomeňte na podkladový lak, aby se nehty nezbarvily od barevného laku. A pak už stačí si jen vybrat správný vzor a třeba se inspirovat těmito nail arty.

1. Jahodový levhart

Levhartí vzor na jednom světle nalakovaném nehtu na každé ruce opakuje uvnitř typických „flíčků“ barvu, kterou jsou nalakované všechny ostatní nehty, v našem případě jahodově červenou. Hodí se pro každodenní běžné nošení a v podstatě pro jakýkoli věk, jste-li extrovertka. Roli nehraje věk, ale nátura nositelky.
  1. Čtyři nehty nalakujte jahodově červeným lakem, jeden nalakujte světlým nebo bílým lakem (na bílém základu vzor nejvíc vynikne).
  2. Nechte důkladně zaschnout, než začnete nanášet vzor.
  3. Na zaschlý světlý podklad udělejte pomocí kovové tyčinky s kuličkou nebo tenkým štětečkem v jahodové barvě drobné flíčky, které opět nechte důkladně zaschnout.
  4. Po zaschnutí každý flíček přerušovaně ohraničte černou barvou. Černá kontura nesmí být jednolitá, vždy ji aspoň jednou přerušte, lépe 2-3x (v závislosti na velikosti flíčku).
  5. Na závěr zafixujte pomocí top coat neboli vrchního laku.

Co by se vám mohlo hodit:

Jahodový odstín propůjčí vašim nehtům Dermacol 5 Day Stay Dlouhotrvající lak na nehty v odstínu 15 bikini time, jako podklad pod levhartí vzor aplikujte třeba Gabriella Salvete Lak na nehty se zpevňovačem č. 148 White, barevné flíčky orámujte tenkými tahy miss sporty dlouhotrvajícího laku na nehty Lasting Color Gel Shine v odstínu 080 Fatal Black. Pro delší výdrž přetřete na závěr vrchním lesklým lakem Gabriella Salvete Nail Care.

2. Leopard s metalickými kontrasty

Kombinuje výrazný vzor na dvou nehtech se zlatým metalickým lakem na jednom nehtu a černým lakem se zlatými třpytkami na dalším prstu a na palci. Zdánlivou nesourodost odstraňuje výběr barev. „Celé to sjednocuje zlatá, černá a béžová, které k sobě vždycky ladí,“ vysvětluje Veronika Peroutová. Tento nail art se dá běžně nosit přes den, ale hodí se i pro večerní příležitosti.
  1. Naneste podklad v tělové (béžové) barvě. Ostatní nehty nalakujte střídavě zlatě metalickou a černou barvou se zlatými třpytkami.
  2. Nechte důkladně zaschnout, než začnete vytvářet vzor.
  3. Udělejte si pomocí nástroje s kuličkou nebo tenkého štětečku zlatým metalickým lakem drobné flíčky. Opět je nechte dobře zaschnout.
  4. Po zaschnutí každý flíček přerušovaně ohraničte černou barvou. Černá kontura nesmí být jednolitá, vždy ji aspoň jednou přerušte, lépe 2-3x (v závislosti na velikosti flíčku).
  5. Nakonec opět přetřete top coatem.
Leopard s metaickými odlesky

Co by se vám mohlo hodit:

Jako zlatý metalický lak použijte například Gabriella Salvete Gelový lak v odstínu Gold. Barevné flíčky orámujte tenkými tahy miss sporty dlouhotrvajícího laku na nehty Lasting Color Gel shine v odstínu 080 Fatal Black. Pro delší výdrž přetřete na závěr vrchním lesklým lakem Gabriella Salvete Nail Care.

3. Zebra

Zebrovaný vzor je výrazný, ale samy se můžete rozhodnout, na které nehty ho umístíte. Doporučujeme však maximálně na dva na každé ruce. Vzor se nanáší tenkým štětečkem. Ostatní nehty střídavě nalakujte černou a fialovou (nebo jinou výraznou) barvou. Hodí se pro mladší generaci, ale klidně na denní nošení.
  1. Na vybrané nehty naneste bílý lak, na ostatní střídavě černý a fialový lak.
  2. Nechte důkladně zaschnout.
  3. Pak tenkým štětečkem vytvarujeme nepravidelný zebrovaný vzor.
  4. Po zaschnutí opět naneseme vrchní lak.
Zebra

Co by se vám mohlo hodit:

Jako bílý podklad zvolte Gabriella Salvete Lak na nehty se zpevňovačem v odstínu 148 White. Zebří proužky vytvořte pomocí černého laku miss sporty Lasting Color Gel Shine v odstínu 080 Fatal Black a stejný použijte na některé další nehty. Zbytek nehtů nalakujte fialovým dlouhotrvajícím lakem na nehty Dermacol 5 Day Stay v odstínu č. 38 Cherry Blossom nebo č. 39 Wild Berry. Na závěr použijte vrchní lesklý lak Gabriella Salvete Nail Care.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Peroutová
Nehtová designérka
267
"Upravené nehty jsou vizitkou každého z nás."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít