Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Víte, jak nejsnadněji zhubnete právě vy?

Víte, jak nejsnadněji zhubnete právě vy?

Víte, jak nejsnadněji zhubnete právě vy?

27. prosince 2018 od Helena Hladíková

27. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Někomu je dobře mezi lidmi ve fitku, jiný raději potají obíhá sídliště. Pokud se vám nedaří shodit nějaké to kilo, možná je chyba ve způsobu cvičení, kterému se věnujete… Zjistěte, jak jste na tom!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
U jednotlivých otázek si vybírejte odpovědi, které k vám nejvíce sedí. Na konci si spočítejte, které písmeno u vás převažuje. A tak zjistíte váš výsledek.


1. Pokud jde o hubnutí, se kterým z následujících tvrzení se nejvíc ztotožňujete?

  • Chtěl/a bych začít běhat (posilovat/plavat/chodit na squash…), ale vždycky mi do toho něco vleze...  A
  • Musí se mi to podařit, abych na fotkách konečně vypadal/a dobře! B
  • Nedržím drastické diety, ale snažím se prostě jíst zdravě. C
 

2. Hlavní motivací, proč chcete začít hubnout, je vidina toho, že…

  • …se budete ve svém těle cítit dobře. C
  • …si budete moct koupit něco nového na sebe. B
  • …konečně překonáte sami sebe. A
 

3. Co myslíte, že by vám při hubnutí nejvíce pomohlo?

  • Přísný dozor A
  • Dobrý parťák C
  • Krásné a pohodlné sportovní oblečení B

partnerské cvičení

4. Co považujete při hubnutí za nejdůležitější faktor úspěchu?

  • Psychickou pohodu C
  • Vůbec s tím začít A
  • Pravidelně se vážit a počítat kalorie B
 

5. Máte sraz s kamarádem/kamarádkou a on/a si objedná zákusek. Jak se zachováte vy?

  • Dám si taky, ale vzápětí toho budu hrozně litovat. A
  • Prohlédnu si nabídku a vyberu nejzdravější variantu. C
  • Odolám, objednám si jen pití, ale celý večer kvůli tomu budu otrávený/á. B
 

individuální tréninkNejvíce odpovědí A: Notorický začátečník

Každý den si říkáte, že dneska UŽ konečně začnete, jenže z vašich plánů vždycky nějak sejde? Chybí vám totiž pevná vůle se do procesu hubnutí pořádně „obout“ a přizpůsobit se novému životnímu stylu. Moc na vás neplatí domácí cvičení podle YouTube ani permanentka do fitka (vždyť nikdo nekontroluje, jestli tam opravdu chodíte, že?). Nejlepším řešením pro vás proto bude najmout si osobního trenéra, s nímž se domluvíte na pravidelných trénincích. Nejspíš budete mít před každou hodinou nutkání ji zrušit, ale fakt, že jste za trénink zaplatili (a většinou ne zcela zanedbatelnou sumu) a že na vás někdo někde čeká, by vás mohl donutit popadnout sportovní tašku a na hodinu se skutečně dostavit. Jakmile si pod dozorem vypěstujete správné návyky, vypilujete techniku cvičení a zjistíte, že vás pohyb vlastně baví, vaše motivace ke cvičení nebo jakémukoli druhu pohybové aktivity pokračovat tak bude mnohem silnější.


skupinové cvičeníNejvíce odpovědí B: Perfektní vzhled teď hned

Zhubnout, a rychle! To je váš hlavní cíl, k němuž upínáte veškeré své síly. Chcete totiž co nejdřív vypadat skvěle (do svatebních šatů/plavek…), ať to stojí, co to stojí. Dobrým pomocníkem se vám v tomto případě určitě stanou mobilní aplikace, do nichž si budete moct každý den zapisovat potřebné údaje, a bedlivě tak sledovat svoje pokroky. Vhodným druhem pohybu pro vás budou lekce H.E.A.T., spinning, kruhové tréninky, zumba nebo běhání. Vzhledem k tomu, že jste velmi namotivovaní, s vervou se jistě pustíte i do domácího posilování. Jen v takovém případě dejte pozor na správné provádění cviků, jinak byste si kvůli své dychtivosti mohli spíše ublížit. Nic pro vás naopak není plavání, jóga a podobně.


kurzy tanceNejvíce odpovědí C: Ve zdravém těle zdravý duch

Možná nemáte dokonale vyrýsované svaly ani perfektní míry, ale trápit se kvůli tomu? Ani náhodou. Pro vás je totiž nejpodstatnější to, abyste byli zdraví a cítili se ve svém těle dobře. Nemáte ani potřebu hnát se za super výkony, takže je vám nejlépe třeba při týmových sportech, kdy můžete kromě pohybu ještě strávit příjemný čas s přáteli. Vyzkoušejte tedy čím dál populárnější badminton, florbal, uspořádejte výlet na kole nebo se se svou drahou polovičkou přihlaste na kurzy tance. Staromódní? Ale kdeže! Tanec neznamená jen valčík nebo polku, zkuste latinskoamerické rytmy. Všechno, co budete podnikat s radostí a nadšením, je lepší než mít propocené tričko, ale cítit se otráveně.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

3 komentářů k článku
Drahomíra Bartošová 16.ledna 2021
Bohužel vyšlo mi pravdivé A. Potřebovala bych velký bič a parťáka na cvičení. Za dva roky mám z 57-59 kg, 85 kg, ale jenom fňukam, problém je i ve cvičení, jelikož jsem dost zdravotně omezená a nemám se s kým poradit, jelikož takové jako let atd hodně stojí a na to z PID nemám
Drahomíra Bartošová 16.ledna 2021
Bohužel vyšlo mi pravdivé A. Potřebovala bych velký bič a parťáka na cvičení. Za dva roky mám z 57-59 kg, 85 kg, ale jenom fňukam, problém je i ve cvičení, jelikož jsem dost zdravotně omezená a nemám se s kým poradit, jelikož takové jako let atd hodně stojí a na to z PID nemám
Monika Nováková 19.srpna 2020
Zdravím, tento test byl pro mě dost zajímavý. Vyšla mi skupina C. Bohužel se touto radou nebudu moct řídit, protože v současné době nemám žádné přátele, kteří by se mnou sportovní aktivity sdíleli, ani partnera.
S pozdravem, Monika Nováková

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít