Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Víte, jak na podzim zaručeně nepřibrat?

Víte, jak na podzim zaručeně nepřibrat?

Víte, jak na podzim zaručeně nepřibrat?

10. října 2018 od Helena Hladíková

10. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Ať chcete nebo ne, vaše tělo funguje podle pradávných instinktů, které velí jasně: blíží se zima, tak je potřeba uložit si zásoby na horší časy. Když se k tomu připočte nedostatek světla a splín, jež se zahánějí hlavně jídlem, není divu, že ručička na váze začne poskakovat…
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Neznám moc lidí, kteří by nadšeně vítali podzimní čas, a patřím mezi ně i já. Chce se mi pořád spát, a abych vůbec mohla normálně fungovat, často sáhnu po nějakém superrychlém dobití baterek a pozvednutí nálady v podobě čokolády nebo dortíku v útulné kavárně. Na chvilku to pomůže, jenže pak přijdou výčitky. Máte to stejně? A chtěli byste s tím něco udělat? I já bych chtěla, proto jsem dala dohromady pár tipů, jak se na podzim udržet v dobré fyzické, ale i psychické pohodě, neboť to jsou spojené nádoby. Přidejte se ke mně a zkuste je i vy!
 
nordic walking

1. Pohyb jako koníček

Donutit se na podzim ke cvičení bývá obtížné, ale zkuste na to jít „od lesa“ a najděte si takovou aktivitu, ze které bude mít radost vaše tělo i duše. Zapište se na kurz tance, jógy, pilates nebo čehokoli jiného, co vás bude bavit, možností je přece dnes tolik. I já jsem takový druh pohybu dlouho hledala a víte, v čem jsem se nakonec našla? V obyčejné chůzi. Před třemi lety jsem si koupila hůlky na nordic walking a začala pravidelně chodit parkem u paneláku nebo v nedalekém lesoparku. Skvěle si u toho vyčistím hlavu a během několika měsíců jsem zhubla sedmnáct kilo. Ano, věřte mi, jde to. Severská chůze má totiž řadu pozitiv:
  • je vhodná pro každého, pro všechny věkové i váhové kategorie,
  • není potřeba žádné speciální vybavení, jen hůlky, dobré boty a vhodné oblečení,
  • zapojí se svaly celého těla,
  • nedochází k zatížení kloubů tolik jako třeba při běhání,
  • ideální pro samotáře, kteří nestojí o přeplněná fitness centra,
  • vyrazit lze kdykoli a kdekoli.
 
Tip redakce:
Veškerá pohybová aktivita přispívá nejen k úbytku hmotnosti, ale také k celkovému zpevnění. Aby byl výsledek vaší snahy opravdu dobrý, přidejte ještě vhodnou kosmetickou péči v podobě zpevňujících tělových mlék. Vyzkoušejte třeba:
zpevňující tělová mléka1. Garnier Firming Care Zpevňující tělové mléko pro normální pokožku s kofeinem a výtažkem ze zeleného čaje,
2. Ameté Tělové mléko Firming Q10 s koenzymem Q10,
3. Eveline Slim Extreme Termoaktivní zeštíhlující sérum, které díky směsi účinných látek zároveň redukuje pomerančovou kůži,
4. Dove Tělové mléko DermaSpa Uplifted+ zlepšující elasticitu a pevnost vaší pokožky
.  
 
pečená zelenina

2. Zdravé podzimní suroviny

Jablka, dýně, kořenová zelenina, houby… To všechno jsou ingredience, z nichž se dají na podzim vykouzlit úžasně lahodné pokrmy, které vám nemusejí přidat kila. Už jste zkusili třeba ovocný crumble s ovesnými vločkami nebo pečenou kořenovou zeleninu s tymiánem a medem? Inspirace v kuchařkách i na internetu najdete spoustu, tak se pusťte během dlouhých večerů do zdravého vaření. Zapojit můžete také partnera nebo děti, pusťte si k tomu oblíbenou hudbu a strávíte společně příjemný večer. Řekněte sami, není lepší vzít si do práce podomácku připravený dýňový koláč a těšit se na svou „mlsnou chvilku“ než „vybílit“ automat s přeslazenými sušenkami?
 
Tip redakce:
Jezte během podzimu především potraviny, které váš organismus zahřejí. Patří mezi ně například pohanka, vejce, ořechy, rýže, růžičková kapusta, batáty aj. Raději se vyhněte studeným zeleninovým salátům a sezonní zeleninu upravujte tepelně
Pokrmy rovněž doplňte vhodným kořením (skořice, chilli, zázvor aj.), které prohřeje a pomůže i se spalováním přebytečných kalorií.
 
dostatečný odpočinek

3. Lenošení se vyplácí

Ano, i pravidelná chvilka nicnedělání vám ve výsledku pomůže udržet si linii. Tělo si v tomto období doslova říká o více odpočinku, tak ho poslechněte a uvidíte, že všechno půjde lépe. Spěte dostatečně dlouho, zajděte si do sauny nebo na příjemnou masáž, uvelebte se na gauči s knížkou… Všechny tyto činnosti vaši psychiku pozitivně „nakopnou“, vyplaví se ty správné hormony a vy nebudete zahánět špatnou náladu jídlem a pamlsky. A jak známo, hubnutí začíná právě v hlavě, tak jí dopřejte taky trochu klidu.
 
žena venku

4. Cestováním za zážitky i štíhlou figurou

Na výlety do hor už to moc není, ale co takhle vyrazit na víkend do některého z evropských měst? Věřte nebo ne, ale taková celodenní procházka po památkách a zajímavých místech klidně vydá za desítky minut strávených ve fitku. A to blaho na duši, když nadšeně objevujete něco dosud nepoznaného! Tak neváhejte, sbalte kufr a vyrazte také! A až se vydáte na cesty, přibalte si do kabelky nebo batohu svačinku v podobě proteinové tyčinky. Bílkoviny v nich obsažené totiž mají ze všech živin největší sytící schopnost, a tak se hlad dostaví daleko později, než kdybyste snědly nějakou sacharidovou bombu. Ochutnejte například Corny Protein Chocolate 30 % s lahodnou chutí kakaa, Allnature Proteinovou tyčinku 32 % banánovou s obsahem vitaminu C, skupiny B a kyseliny pantothenové nebo Bombus Raw Protein 20 % tyčinku s příchutí arašídů vyrobenou pouze z přírodních surovin.
proteinové tyčinky

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít