Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Užijte si Valentýn naplno

Užijte si Valentýn naplno

Užijte si Valentýn naplno

14. února 2017 od JaS

14. února 2017 4 minuty čtení
Připravil/a JaS

Existuje spousta důvodů, proč slavit svátek zamilovaných. Je to například příležitost jak vypadat skvěle, obdarovat blízké nebo zažít originální rande. Poradíme vám, jak se pro tuto příležitost nalíčit, jaký make-up podpoří vaši svůdnost a romantickou náladu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Dejte Valentýnu šanci, už třeba jen proto, že je to svátek uprostřed mrazivého, často depresivního období, kdy lesk Vánoc již odvanul a letní dny jsou zatím zoufale daleko. Proč si tedy únor nezpestřit malou oslavou lásky? A ta přeci nemusí být za každých okolností kýčovitá. Svátek lze uchopit různě. Můžete samozřejmě slavit tradičně v páru, ale zároveň třeba oslavit a upevnit vztahy s přáteli nebo rodinou. Stačí úplná drobnost, která ukáže, že na druhé myslíte, a podtrhne fakt, že se slaví láska. To, že zrovna nikoho nemáte, vůbec neznamená, že jste z oslav Valentýna vyloučeny. 


Pečlivá příprava

Valentýn je pro každou ženu v první řadě příležitostí, aby vypadala a cítila se co nejlépe. Příprava na tento den tak může zahrnovat hned několik příjemných procedur. Třeba si díky našim tipům můžete letos poprvé vyzkoušet domácí valentýnskou manikúru nebo si v minimalistické podobě užít několik zkrášlovacích a relaxačních aktivit. Dobře se prospěte, neboť spánek je skvělou prevencí jakéhokoli stresu, dopřejte si koupel, pleťovou a vlasovou masku a pečujte také o své tělo, aby byla pokožka hladká a jemná nejen na pohled, ale také na dotek. Nezapomeňte ani na dokonalou depilaci. Před holením si nahřejte nohy, aby chloupky změkly, holte po směru růstu, čímž minimalizujete riziko zarůstání, a žiletku často oplachujte. Jak se vyznat ve výběru žiletek najdete v našem článku o holítkách a žiletkách. Po depilaci je dobré nohy opláchnout vlažnou nohou a vydezinfikovat. Nakonec využijte třeba vlastnosti povzbuzujícího tělového mléka Aroma Ritual Black Cherry od Dermacolu, které chrání pokožku před vysušením a zanechává ji jemnou a vláčnou. Na zklidnění citlivé pokožky použijte třeba Dětský pudr Johnson's nebo olejíček, který namáhanou kůži nejen zklidní, ale dodá jí také sexy lesk.


Extra péče pro rty

Rty jsou při valentýnských oslavách jednou z nejnamáhanějších částí těla. Věnujte jim proto speciální pozornost. Prospěje jim, když odstraníte odumřelé buňky, čehož docílíte třeba opatrnou masáží kartáčkem s měkkými štětinami. Po exfoliaci je dobré rty zvlhčit vhodným balzámem, který obsahuje bambucké máslo nebo přírodní oleje, například balzám na rty Dermacol Love, který vyživuje, hydratuje a zvláčňuje. Při líčení nemusíte nutně ihned sáhnout po červené rtěnce. „Pokud si nejste červenou úplně jistá, zvolte raději přirozený odstín, třeba béžovou nebo skořicovou. O to více pak můžete ztemnit oči,“ říká vizážistka Simona Bártová. Pokud jde o rtěnky, na Valentýna se vyzbrojte dlouhotrvající 16H Lip Colour od Dermacolu, Superstay 24 Color od Maybelline nebo Lipfinity od značky Max Factor, které se nedají tak lehce slíbat.


Valentýnské líčení

Ať už jste zadaná, či nikoli, na Valentýna vložte více energie i do líčení. „Kdy jindy vyzkoušet svůdné líčení než na romantický večer ve dvou,“ nabádá Bártová. Pokud víte, co vám sluší, večerní líčení zvládnete hravě i vy sama. Zkuste být trochu odvážnější, aby byl výsledek trochu jiný, než když se malujete do práce. „Nebojte se přidat na intenzitě,“ radí vizážistka a dodává: „Nebojte se jít do tmavých kouřových očí, různých smoky nude paletek je na trhu celá řada.“ Díky kouřovým očním stínům dokonale vyniknou vaše oči, prohloubí se pohled a budete neodolatelně sexy. Zkuste například stíny La Palette od značky L'Oréal Paris. Rozhodovat se můžete mezi variantou Smoky a Beige. Obě nabízejí škálu deseti odtínů, díky nimž docílíte kýženého efektu. Další možností je paletka The Nudes od Maybelline.


Kouzlo romantického účesu

Nezapomeňte ani na péči a úpravu vlasů, které doplní výraznou tvář a podtrhnou výsledný romantický efekt. Ještě před samotnou úpravou jim dopřejte péči v podobě kvalitního šamponu a kondicionéru, přidejte také vlasovou masku pro jejich posílení a lesk. Při vysoušení fénem nezapomeňte na přípravky, které chrání vlasy před negativními účinky vysoké teploty. Pokud nestihnete kadeřníka, zkuste si sama vyrobit třeba vlny – stačí hřeben, kulma a několik stylingových přípravků. Inspirujte se tipy, jak vytvořit dokonalý valentýnský účes na romantickou večeři. 


Večer jen ve vaší režii

Společný čas můžete začít třeba romantickou koupelí. Inspiraci na domácí koupel a produkty, které vám ji zpříjemní, hledejte v článku Koupel v živé vodě s heřmánkem a rozmarýnem. Chcete-li se s partnerem zahřát a zbavit stresu, pak se podívejte na článek Zimní prohřívací koupel.

Je jasné, že váš valentýnský večer neskončí jen u večeře a společné koupele. Příjemným zakončením chvilek s partnerem a nakonec i takovou malou revolucí v posteli může být masáž a hrátky s různými pomůckami včetně lubrikačních gelů. Chcete vědět víc? Tak to otevřete náš malý manuál gelů, které zpříjemní masáž celého těla i intimní chvíle.

Jiná, asi méně romantická, leč pro někoho stejně plnohodnotná varianta slavení je prozaický filmový večírek. Proč ne, pokud máte rádi filmy. Nakonec není tolik podstatné, co si na valentýnský večer naplánujete, to zásadní je, jak už v textu opakovaně zaznělo, být s milovaným člověkem, ať je to kdokoli.

Zdroj foto: Fotolia a archiv značek Dermacol, Maybelline, L´Oréal Paris, Max Factor a Johnson´s

Připravil/a pro vás JaS

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít