Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Upcycling: Originální velikonoční dekorace z toho, co máte doma

Upcycling: Originální velikonoční dekorace z toho, co máte doma

Upcycling: Originální velikonoční dekorace z toho, co máte doma

6. března 2021 od Eva Šarfová

6. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Blíží se Velikonoce a spolu s nimi také možnost užít si první slunečné dny a veselé jarní barvy. Třeba tak, že si vyzdobíte byt dekoracemi, které vyrobíte z různých věcí, jež najdete doma.
Chcete-li šetřit přírodu a peníze, vsaďte na takzvaný upcycling, tedy zužitkování nepotřebných produktů na něco, co vám může být ještě ku prospěchu. Výroba velikonočních dekorací je toho klasickým příkladem. Máme pro vás pár tipů na věci, které si můžete vyrobit třeba společně s dětmi. 
Veselý zajíček

Veselý zajíček

Bude vám stačit rulička od toaletního papíru, kterou polepíte bílým nebo béžovým papírem. Vystřihněte z něj také ouška a tlapičky. Pak vezměte růžový papír, z něhož vystřihněte vnitřní části uší a tlapiček a lepidlem přilepte k bílým částem.Černou nebo tmavě hnědou fixou pak vymalujte zajíčkovi oči, nos, pusu a fousky. Tuhle jednoduchou dekoraci zvládnou hravě vyrobit i menší děti, hodit se jim při tom budou třeba fixy STABILO Power vláknový fix 12 ks pouzdro (koupit v e-shopu).
Dekorace z obalů na vajíčka

Dekorace z obalů na vajíčka

Kartonové obaly a skořápky z vajíček nevyhazujte. Můžete si z nich vyrobit krásnou přírodní dekoraci. Skořápky zkuste naplnit různými přírodninami. Do některých dejte zeminu a zasaďte jarní kytičku, do jiných vložte třeba mech a ozdobte peříčky. Některá vejce můžete také klasicky vyfouknout a do vzniklého otvoru zastrčit kousek ozdobné suché trávy. Fantazii se meze nekladou. Naplněné skořápky pak naskládejte na kartonový obal od vajec a použijte jako hezkou velikonoční dekoraci na stůl.

TIP: Další potřeby nezbytné k výrobě různých dekorací najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).  

Velikonoční květináč z plastové láhve

Velikonoční barevný květináč z plastové láhve

Plastovou láhev rozřízněte na polovinu. Spodní část nastříkejte bílou barvou ve spreji, a po zaschnutí pomalujte temperami nebo akrylovými barvami, které jsou voděodolné. Ze čtvrtky tvrdého papíru a pomocí černé fixy vyrobte oči a přilepte je na nabarvenou láhev. Z vaty, například Tip Line obvazové vaty skládané (koupit v e-shopu), vytvořte kuličku, která poslouží jako čumáček. Nalepte ho na láhev běžným lepidlem, ale aby lépe držel tvar, zafixujte ho lakem na vlasy. Vousy pak můžete zajíčkovi vytvořit například z Žinylky – dekorativních drátků, barevného lýka nebo nastříhaných barevných papírů.  
Skořápkový svícínek

Skořápkový svícínek

Kde je psáno, že svíčky patří pouze k vánočním svátkům a zimním večerům? Stylový svícen ze skořápek se bude hezky vyjímat i na velikonočním stole. Budete potřebovat skořápky od vajíček v dostatečné velikosti – aby se do nich vešla čajová svíčka. Použít můžete třeba Tip Line Čajové svíčky (koupit v e-shopu). Skořápky pak naaranžujte na tácek nebo talířek a obložte je například Dekoračními pírky. Skořápky vajíček můžete také předem obarvit například pomocí OVO 4 práškových barev na vajíčka nebo je ozdobit barevnými samolepkami. Požít můžete i klasický včelí vosk.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít