Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Jak na dokonale čistá okna?

Testujeme: Jak na dokonale čistá okna?

Testujeme: Jak na dokonale čistá okna?

16. října 2020 od Jana Kantorová

16. října 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Mytí oken většinou nepatří k našim oblíbeným zálibám. Jednou za čas je to ale potřeba. Pomoci vám k tomu mohou vhodně zvolené přípravky, díky kterým půjde mytí oken rychle. Které to jsou?
Přiznám se bez mučení, že hrozně nerada myji okna. A i přesto (nebo možná právě proto) se zdálo, že jsem vhodným kandidátem, který by měl otestovat přípravky na mytí oken. Dobře, řekla jsem si, chopím se toho a uvidíme, který přípravek bude nejlepší. Doma mám přesně 4 okna – a tak jsem měla při úklidu velký prostor pro srovnání. Na všechna okna jsem při mytí použila Q-Clean Švédskou utěrku z mikrovlákna (koupit v e-shopu), která má tu výhodu, že je možné použít ji suchou i mokrou.

Q-Power Na okna a skla citrón (koupit v e-shopu)

Čistič oken s rozprašovačem je určený pro čištění skleněných a hladkých omyvatelných ploch (např. sklo, zrcadla, TV obrazovky, obklady, skleněné stoly atd.). Jeho výhodou by měly být slibovaný vysoký lesk a antistatika.
 

Jak to dopadlo?

Použití za sucha: 100 % 
Přípravky na mytí oken už jsou většinou na takové úrovni, že není potřeba používat vodu a okna předmývat. U tohoto čističe to platilo dokonale.

 
Snadnost mytí: 90 %
Přípravek stačí nastříkat, nechat chvíli působit a vyleštit. Problémem bylo jen to, že jsem nastříkala celé okno, a než jsem se dostala na druhou stranu, přípravek zaschnul a bylo složitější ho rozleštit bez toho, aby vznikaly šmouhy. 
 
Lesk oken: 95 %
V místech, která jsem leštila jako první, byl lesk dokonalý. Co mě potěšilo, byla právě antistatická vlastnost, díky které okna po tření nepřitahovala prach.
 

Celkové hodnocení: 4/5

 

Clin Windows & Glass Čistič tvrdých povrchů Lemon (koupit v e-shopu)

Hodí se na všechny skleněné povrchy a hladké omyvatelné plochy. Zároveň má dočasný opravný efekt na mikroškrábance na skle.
 

Jak to dopadlo?

Použití za sucha: 100 %
Před použitím se skleněné plochy nemusí omývat vodou. I za sucha tak bylo mytí snadné a na okně jsem nezaznamenala žádné šmouhy, a to bez opakovaného čištění.
 
Snadnost mytí: 100 %
Aktivní stabilní pěna se nanáší přímo na čištěné místo. Velkou výhodou tak je, že nestéká a působí přesně tam, kde má.
 
Lesk oken: 100 %
Musím říct, že i po dešti se na okně neobjevily skvrny od kapek, delší dobu se lesklo a zašpinilo se mnohem později než ostatní okna. Díky schopnosti „opravit“ škrábance jsem přípravek začala používat i na mytí oken u auta a funguje perfektně.
 

Celkové hodnocení: 5/5

 

HG Čistič skla & zrcadel (koupit v e-shopu)

Přípravek velmi snadno odstraňuje špínu a mastnotu ze všech druhů skel a zrcadel v interiérech.
 

Jak to dopadlo?

Použití za sucha: 100 %
Ani u tohoto přípravku není nutné okna předmývat. Stačí lehce nastříkat (není potřeba velké množství přípravku) a vyleštit.
 
Snadnost mytí: 90 %
Přípravek odstraňuje mastnotu, což je s dětmi opravdu výhoda, a to zvláště u skleněného stolu. Snadno se s ním pracuje, ale je potřeba říct, že po umytí a setření švédskou utěrkou bylo okna ještě potřeba dosušit papírovou utěrkou, aby nezůstávaly šmouhy. U větších oken (která mám já) je možná mnohem lepší a rychlejší použít gumovou stěrku.
 
Lesk oken: 95 %
U jiných přípravků jsem zaznamenala delší dobu lesku bez nánosu prachu a špíny. Ale rozdíl nebyl nijak markantní.
 

Celkové hodnocení: 4/5

 

Sidolux Window Nano code arctic (koupit v e-shopu)

Díky nano částečkám se na čištěném povrchu vytváří vrstva, která omezuje usedání prachu a špíny, a tak poskytuje povrchu samočisticí vlastnosti. Optimální složení výrobku garantuje čistotu bez šmouh.
 

Jak to dopadlo?

Použití za sucha: 100 %
Kromě toho, že lze přípravkem snadno a rychle vyleštit okna, je vhodný také na plasty a obklady. Nastříkala jsem ho tedy i na plast kolem oken a setřela stejným hadříkem. Kromě usnadnění práce mi tak ušetřil i čas.
 
Snadnost mytí: 80 %
Díky obsahu alkoholu je čištění skleněných ploch jednoduché. Na skle nezůstávaly šmouhy a přípravek rychle zasychal. Balkonové okno, které jsem tímto přípravkem čistila, bylo špinavější (nenechavé dětské ručičky), a bylo tak potřeba umýt ho 2x. Navíc prostředek není vhodný na různé druhy obrazovek, což považuji za nevýhodu.
 
Lesk oken: 100 %
Přípravek obsahuje nano částečky, které zůstávají na povrchu a oknu poskytují ochrannou vrstvu. Dlouhotrvající lesk je tak zajištěn i díky tomu, že se na okně neusazují špína a prach.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít