Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak správně vyčistit rychlovarnou konvici

Jak správně vyčistit rychlovarnou konvici

Jak správně vyčistit rychlovarnou konvici

10. dubna 2021 od Eva Šarfová

10. dubna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Neodmyslitelně patří k vybavení naší kuchyně. Zapínáme ji několikrát denně, aby nám rychle uvařila vodu na čaj nebo kávu. Ale ruku na srdce: jak často ji čistíte?
Rychlovarnou konvici je potřeba mýt a čistit nejen zvenčí, ale i zevnitř. Stopy na ní zanechávají mastnota z vaření, bakterie, ale i vodní kámen. Pravidelnou údržbou docílíte toho, že bude konvice nejen dobře vypadat, ale také prodloužíte její životnost.

Pryč s vodním kamenem

Každý spotřebič využívající vodu se začne po čase zanášet usazeninami vodního kamene. Čím tvrdší vodu doma máte, tím je problém častější. Kvůli tomu pak déle trvá, než se voda uvaří, spotřebujete více energie, usazeniny se odlupují do vody, kterou pijete. Navíc se v usazeninách drží bakterie.
Vodní kámen lze vyčistit několika způsoby: 
Ať už použijete pro čištění konvice jakýkoli přípravek, nikdy nezapomeňte konvici dobře vypláchnout a ještě jednou ji naplnit vodou, kterou pak necháte přejít varem a vylijete.

Ať se krásně leskne

Konvice by měla být čistá i zvenčí. Zůstávají na ní často mastnota nebo různé skvrny od jídla, kterým se v kuchyni při vaření nikdy nevyhneme. Čištění konvice by proto mělo být součástí pravidelného úklidu kuchyně. Použít můžete klasický univerzální čistič, který nanesete na houbičku a kterým povrch konvice setřete. Poradí si s mastnotou a dalšími běžnými nečistotami. Pro odolnější usazeniny zkuste Q-Power Tekutý písek citron (koupit v e-shopu). Máte-li nerezovou konvici, oceníte HG Rychlý čistič na nerezové povrchy (koupit v e-shopu), který skvěle odstraní všechnu špínu a otisky, aniž by zanechal jakékoliv stopy. Lesk vrátí vaší nerezové konvici i Cif Nerez čisticí sprej (koupit v e-shopu), jenž odmastí a odstraní i velmi hrubé nečistoty včetně vodního kamene.

TIP: Velký výběr čisticích prostředků na úklid domácnosti najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop)

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít