Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak se bránit chřipce

Jak se bránit chřipce

Jak se bránit chřipce

6. ledna 2021 od Eva Šarfová

6. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Co můžete udělat, abyste letos nedostali chřipku? Zkuste si osvojit pár jednoduchých zásad, které prospějí vašemu zdraví a nedají virům šanci.
Kromě koronaviru nám mohou pořádně znepříjemnit život i další onemocnění, například chřipka. Ta patří mezi nejčastější virová onemocnění, která každoročně „položí do postele“ tisíce lidí. Přenáší se kapénkovou infekcí a dá se tedy chytit poměrně snadno, všude totiž roušku nenosíme. Ochrana přitom spočívá zejména v posílení imunity. Na jejím stavu se podepisuje celá řada faktorů včetně vašeho životního stylu a jídelníčku. Na co byste měli pamatovat?

Dejte si „céčko“

Vsaďte na zdravou výživu a zaměřte se na dostatek vitaminu C, který jako silný antioxidant chrání tělo před působením volných radikálů. Měli byste ho zkonzumovat cca 100 mg denně. Najdete ho například v paprikách, kiwi, citrusech nebo kvašeném zelí a fermentovaných potravinách. Tělu ho můžete dodat také prostřednictvím doplňku stravy Allnature Vitamin C prášek Premium (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pro stav naší imunity jsou důležité také zinek a betaglukany. To jsou přírodní polysacharidy, jež podporují obranné reakce organismu na bakteriální choroby. Tyto látky najdete například v doplňku stravy
Walmark Spektrum Imunita komplexní multivitamin s minerály (koupit v e-shopu)

Dbejte na hygienu

Pandemie koronaviru nás naučila mýt si často ruce a používat dezinfekci. Tyto základní hygienické návyky vás ochrání před bakteriemi a viry, jež stojí i za jinými onemocněními, například právě za chřipkou. Noste v kabelce kapesní dezinfekční antibakteriální gel a použijte ho, kdykoliv se na veřejnosti něčeho dotknete. Hned po příchodu domů nebo do kanceláře si i tak důkladně umyjte ruce například Ameté Tekutým mýdlem s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr dezinfekčních a antibakteriálních přípravků koupíte v pohodlí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Choďte ven

Pobyt na čerstvém vzduchu dokáže zázraky. Organismus získá důležitý kyslík, a pokud jen trochu svítí slunce, načerpá také vitamin D. Ten je pro imunitu klíčový. Naše tělo si ho neumí vyrobit a získává ho především právě ze slunečních paprsků. Ideální bude, když obyčejnou procházku povýšíte na sportovní aktivitu, byť by to byla jen rychlá chůze. Pravidelný pohyb vám zlepší kondici, ale také redukuje stres a postará se vám i o lepší náladu. A to je v zimních měsících velmi důležité, protože míra stresu a úzkosti mohou obrannou funkci našeho organismus neblaze ovlivňovat.  

Vsaďte na bylinky

Zelená lékárna má lék snad na každý neduh, tak se toho nebojte využít. Pokud jde o podporu imunity, zaměřte se na echinaceu, šípky a rakytník, který je bohatým zdrojem vitaminu C. Pokud nemáte bylinky z vlastních zásob, spolehněte se na účinné doplňky stravy nebo čaje. Skvěle chutná například TEEKANNE Nature's Best, bylinný čaj (koupit v e-shopu).

Otužujte se

Vystavováním těla chladným teplotám mu prospějete na mnoha frontách. Jednou z nich je právě posílení imunity. Po otužovací proceduře totiž dochází v organismu ke zvýšení počtu lymfocytů a imunitních buněk, které bojují proti patogenům. Nemusíte se hned nořit do ledové řeky, jako to v poslední době dělají mnohé celebrity. Stačí, když nebudete doma přetápět a začnete se každý den na závěr večerní hygieny sprchovat chladnější vodou, i kdybyste vydrželi třeba jen chvilku. Postupně snižujte teplotu a prodlužujte délku osvěžení.   

Když chřipka udeří...

Máme pro vás dobrou zprávu. V prodejnách Teta drogerie nyní můžete nově zakoupit i vyhrazené léčivé přípravky pro sebe i svoje děti. Třeba i na bolest hlavy či horečku, které chřipku často doprovází. Z nabídky vybíráme:
  • Panadol Novum 500 mg 12 tablet. Snižuje horečku a bolest při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních, obsahuje paracetamol. Léčivý přípravek, lék k vnitřnímu užití.
  • Nurofen pro děti pomeranč 100 ml. Suspenze pro děti již od 3 měsíců. Rychlá a účinná úleva od horečky a bolesti. Obsahuje ibuprofen. Léčivý přípravek, lék k vnitřnímu užití.
  • Paralen horký nápoj citron bez cukru 500 mg 12 sáčků. Snižuje horečku, pomáhá při chřipce, tlumí bolest. Prášek pro perorální roztok v sáčku. Obsahuje paracetamol a natrii citra dihydricus. Léčivý přípravek, lék k vnitřnímu užití.
 
Čtěte vždy pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lekárníkem. A nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin a kvalitního spánku.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít