Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Horoskop krásy - 5. díl: Krása Býků

Horoskop krásy - 5. díl: Krása Býků

Horoskop krásy - 5. díl: Krása Býků

25. dubna 2017 od Eva Suchomelová

25. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Každé znamení zvěrokruhu pojímá krásu a péči o ni po svém. Každé má vlastní styl a vyhovují mu jiné druhy produktů. Jak je to u zrozenkyň ve znamení Býka, jsme se zeptali expertky na magii, Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Býci jsou zemské znamení, kterému vládne jaro, takže by měly upřednostňovat zelené a tmavě hnědé odstíny barev, aby se přiblížily svojí podstatě,“ vysvětluje Petra Alraune. „Oblečení, doplňky i dekorativní kosmetika v barvách, které připomínají zemi, z nich udělají bohyni.“ Díky velmi silnému smyslu pro harmonii umí takřka intuitivně sladit barvy, které mají na sobě.

Oči této ženy jsou klidné a průzračné, ovšem s pevným pohledem. Často jsou tmavé, nebo alespoň výrazné, takže z nich nemůžete spustit zrak. Zaslouží si zdůraznit pořádnou dávkou kvalitní řasenky.
Hodně Býků má vlnité nebo kudrnaté vlasy, zpravidla tmavé, ovšem ani blonďatí a modroocí jedinci nevzbuzují dojem křehkosti duše či charakteru. Lze si povšimnout pramene nebo prstýnku vlasů, spadajícího do středu čela – tento osobitý prvek, upomínající na jejich znamení, mohou zrozenkyně v Býku vtipně zakomponovat do svého typického účesu.

Nerady experimentují, upřednostňují pohodlí a přírodní jemné materiály. Rozhodně si raději vyberou kartáč nebo štětce na líčení z hebkých zvířecích chlupů, přitahuje je též přírodní a bio kosmetika. Rády si ji i doma vyrobí, ale protože jsou praktické, na cesty nebo na dovolenou si vezmou bio kosmetiku z drogerie.

koupel

Ženy narozené v Býku mívají rády horké koupele se spoustou bublinek a vůně. Koupelna těchto ženy nezřídka vypadá jako Kleopatřin budoár. „Býkům vládne Venuše a to jim dává nejen půvab, ale i velkou smyslnost a mimo jiné i spoustu rostlin, které k jejich znamení patří. Například sporýš, baldrián a netík Venušin vlas, charakteristické svou vůní, také hrušky, fíky a pomeranče a samozřejmě růže. V úvahu přichází i vanilka, karafiát, fialka a jasmín, šeřík, sléz, netřesk, pomněnka, kozí brada, květák, kasie, myrta, meduňka, stračka, jabloň, koriandr, fuchsie, hřebíček, alojsie, pěnišník a sedmikráska,“ vyjmenovává Petra Alraune. „Ostatní znamení zkrátka mohou Býkům v oblasti kosmetiky jen závidět.“

Náladu jim spraví nějaký vřelý a vstřícný parfém. Pro romantickou atmosféru mohou sáhnout po nostalgických či uhlazeně svůdných vůních ovocně-orientálního typu. Na společenské příležitosti si mohou dovolit něco impozantního, nějakou košatou vonnou kompozici. Na všední den pak je vhodný zemitý parfém vonící po mechu, santalovém dřevě, cedru či kapradí, posazených do mošusu a ambrové pryskyřice a ozdobených nějakým vytrvalým, ale ne úplně obvyklým květinovým tónem, např. bílým hyacintem, ylang-ylangem, kosatcem či fialkou. Ovšem často se také stane, že dá před parfémem přednost vůni čistě umytých vlasů a těla.

býci


Inspirace pro Býky

Ženám rozeným v Býku bude slušet líčení v přírodních, zemitých tónech zelené a tmavě hnědé. Svou tvář mohou rozmazlovat růžovou vodou a tělo hýčkat tělovou kosmetikou s vůní vanilky, meduňky a ylang-ylangu.

býci


Margaret Astor Eyeartist Color Waves mono oční stíny v odstínu 310 Wild Green, paletky očních stínů Margaret Astor odstín 310 Underground Party in Berlin a odstín 120 Latin Night.



býk

Purity Vision Růžová voda, Dove Caring Bath bambucké máslo s hřejivou vanilkou, Tip Line Meduňka Pěna do koupele, Ameté Aroma Bath s relaxačním a uklidňujícím účinkem ylang-ylangu.

Zdroj foto: Fotolia a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít