Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Horoskop krásy - 2. díl: Krása Vodnářů

Horoskop krásy - 2. díl: Krása Vodnářů

Horoskop krásy - 2. díl: Krása Vodnářů

21. ledna 2017 od Eva Suchomelová

21. ledna 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Každé znamení zvěrokruhu pojímá krásu a péči o ni po svém. Každé má vlastní styl a vyhovují mu jiné druhy produktů. Jak je to u zrozenkyň ve znamení Vodnáře, jsme se zeptali expertky na magii, Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vedle Vah jsou Vodnářky často nejkrásnější ženy zvěrokruhu. Jejich zjev je záhadný, jsou půvabné s dávkou znepokojivé nostalgické krásy. Ale jsou velmi proměnlivé. „Vodnářka je dítě Uranu, proto ta proměnlivost, ale i flexibilita,“ vysvětluje Petra Alraune.

Jejich způsob oblékání vás může na místě zmrazit. Pár z nich by sice mohlo zdobit titulní stránku módního žurnálu, ale obvyklá Vodnářka není co do svého vzhledu zrovna konvenční. Jako typická průkopnice dokáže svým individualismem stvořit neobyčejně osobité kreace, které někdy až vyrazí dech. Nebojí se zkoušet poslední výkřiky módy i novinky v líčení či stylingu.

Ráda nosí nezvyklé účesy, její lokny jsou stejně nevyzpytatelné jako její osobnost. Může je mít zapletené do složitých uzlů, rozpuštěné jako vodopád, ostříhané nakrátko, v roztomilých loknách nebo naopak rovné jako pravítko, ale jedno je jisté – její vlasy nebudou nikdy vypadat stejně jako vlasy ostatních žen na planete.

Je třeba stále zkoušet něco nového – to je vodnářské heslo. Charakteristická zvědavost vede ženy tohoto znamení k neustálému experimentování, a to i s kosmetikou. Sledují módní blogy, velmi často takové blogy i zakládají. Mívají svůj jasný názor na módu, který sice toleruje všechny možné alternativy, ale samy si málokdy nechají mluvit do vlastního stylu. Berou módu a péči o svůj zevnějšek jako další oblast, kterou je nutno důkladně prozkoumat, ba přímo rozpitvat na malé kousíčky. Zajímá je nejen každá kosmetická novinka, ale i teorie. S chutí se začtou do nejnovějších objevů psychologie módy a rezervovaně sledují verdikty módní policie.

Barvami Vodnářů jsou především různé valéry modré, hlavně tyrkysová, zvaná také arabská modř. „Vodnáři nesáhnou vedle ani se stříbrnou, zelenkavou či mořskou modrou,“ doplňuje expertka na magii. Vedle nich se mohou uplatnit i střední až světlé odstíny fialové. Mívají často modré, zelené nebo šedé oči a jemné vlasy. Kritickými částmi těla Vodnářů jsou holeně, lýtka a krk, proto by se i v péči o tělo měly zaměřit více na tyto oblasti. Kvalitní pedikúra, pravidelné masáže dolních končetin a hydratačně-vyživující péče o krk by pro ně měly být kosmetickou rutinou.

Vodnářky milují vůně. Pronikat do tajů vonných ingrediencí, prozkoumávat různé kombinace a očichávat nové parfémy – to je jejich oblíbená zábava. Dávají přednost komplikovaným kompozicím, prvoplánové voňavky je nudí. Většinou mívají na toaletním stolku několik různých parfémů a střídají je podle nálady. Vedle drahého orientálního se tak může ocitnout ta nejkvětinovější z květinových vůní či hluboce záhadný zelený parfém. A úplně v koutku se bude krčit lahvička s olejíčkem jedné jediné vonné ingredie, která čeká, až svou nositelku vytáhne z hloubek zadumání nad problémy světa.
„Parfémy a vůně pro ně by měly obsahovat typické uranské květiny, např. lilii či šeřík,“ doporučuje Petra Alraune. Z rostlinných ingrediencí v kosmetice připadá v úvahu celík zlatobýl, hruška, hloh, jmelí. „Svědčí jim i hřebíček nebo muškátový oříšek,“ dodává expertka.  V případě minerálů či kovů jsou vhodné stopy stříbra, tyrkysu, akvamarínu či safíru.

Vodnářkám nejvíc sluší, když podtrhnou líčením pohled svých záhadných očí. Díky odvaze neustále experimentovat si mohou dovolit extravagantní líčení, a to i ve starším věku. Ony to prostě umějí nosit. Jakmile si ale Vodnářka najde styl, ve kterém se cítí dobře, bývá mu věrna řadu let. Což nijak nebrání tomu, aby šla vyzkoušet, jak ji nalíčí vizážistka při veřejném líčení třeba v drogerii nebo parfumerii. Nakonec zjistí, že nejlépe jí je v retro stylu 60. let.

Jejich jemné vlasy v kombinaci s neustálou změnou účesu vyžadují velmi kvalitní péči. Vodnářky milují nejrůznější vlasové masky, balzámy a séra, objevem snad přímo pro ně jsou v posledních letech velmi oblíbené vlasové oleje – jak ty pečující, tak i ty suché.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít