Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5x rychlé a zdravé večeře: Za 20 minut hotovo!

5x rychlé a zdravé večeře: Za 20 minut hotovo!

5x rychlé a zdravé večeře: Za 20 minut hotovo!

8. září 2022 od Petra Lamschová

8. září 2022 5 minut čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Také se vám stane, že přijdete domů unavená, ale rodina čeká teplou večeři? Pak zkuste nakrájet ingredience, dát je péct do trouby nebo rychle orestovat na pánvi. I s přípravou vám to nezabere více než 20 minut času a budete mít čas si i chvilku vydechnout.

Pečená zelenina s brokolicí

Ingredience:
1 menší brokolice
1 čtvrtka červeného zelí
1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
1 velká červená cibule
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
šťáva z jednoho citronu
3 lžíce piniových oříšků
2 lžíce Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
150–200 g čerstvého kozího sýra
sůl, pepř
Pečená zelenina s brokolicí
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Mezitím rozebereme brokolici na menší růžičky, zelí nakrájíme na proužky, cizrnu slijeme a propláchneme vodou, cibuli oloupeme a nakrájíme na podélné proužky. Vše dáme do pánve a zprudka na lžíci olivového oleje orestujeme. Poté smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem, javorovým sirupem a zbylým olivovým olejem. Přidáme piniové oříšky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě asi 10 minut. Poté vytáhneme a posypeme čerstvým kozím sýrem.

Rybí rolky s prosciuttem a pečenou řepou

Ingredience:
200 g tresky
200 g prosciutta
4 menší řepy
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu)
2 jablka
rukola
směs salátů (řepné listy, dubáček, čekanka)
2 lžíce vlašských ořechů
sůl, pepř
Rybí rolky s prosciuttem a pečenou řepou
Postup:
Tresku nakrájíme na kousky asi 3 x 3 cm, které obalíme v prosciuttu. Řepu si buď předvaříme zhruba 20 minut ve vodě, nebo koupíme již uvařenou. Oloupeme ji a nakrájíme na měsíčky. V míse smícháme olivový olej, balzamikový ocet, čekankový sirup, sůl, pepř a našleháme. V této marinádě promícháme nakrájenou a oloupanou řepu. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky a přidáme k řepě do marinády. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, přidáme balíčky ryby a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15–20 minut. Poté vyndáme a smícháme s rukolou, směsí salátů a zbylou marinádou. Zdobíme nasekanými ořechy.

Masové koule s pečenou zeleninou

Ingredience:
2 plátky tmavého toastového chleba
1 vejce
1 cibule
1 malá sklenička sušených rajčat
2 lžíce hořčice
 
400 g mletého hovězího masa
150 g růžičkové kapusty
1 červená paprika
100 g hlívy
50 g schwarzwaldské šunky nebo libové anglické slaniny
Country life sůl himálajská růžová jemná (koupit v e-shopu)
pepř
Topvet Dýňový olej (koupit v e-shopu) na pokapání před podáváním
Masové koule s pečenou zeleninou
Postup:
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem. Rukama promačkáme. Přidáme nasekanou cibuli, na drobné kousky nakrájená sušená rajčata, hořčici a hovězí maso. Vše promícháme a tvoříme burgery o velikosti 5–6 cm. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Růžičkovou kapustu oloupeme a nakrájíme na půlky, přidáme na proužky nakrájenou a semínek zbavenou červenou papriku, na proužky nakrájenou hlívu a na kostičky nakrájenou schwarzwaldskou šunku nebo libovou slaninu. Promícháme a nasypeme na plech mezi burgery. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 15–20 minut. Před podáváním můžeme ještě pokapat balzamikovým octem a dýňovým olejem.

Kuře na zeleninové podušce

Ingredience:
4 porce kuřete
1 lžíce hořčice
2 cibule
1 kg malých brambor
2 velké mrkve
2 petržele
½ menšího celeru
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
100 g čerstvého špenátu
sůl, pepř
Kuře na zeleninové podušce
Postup:
Kuře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Malé brambory omyjeme, a pokud to jde, necháme ve slupce, pokud ne, oloupeme a nakrájíme na půlky či čtvrtky. Kořenovou zeleninu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory. Plech vyložíme pečicím papírem, na dno položíme zeleninu, kterou jsme předtím promíchali, a postříkáme ji olivovým olejem. Nahoru dáme kuře a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Mezitím si připravíme zálivku ze soli, pepře, javorového sirupu, citronové šťávy, olivového oleje a dijonské hořčice, kterou vyšleháme do kompaktní hmoty. Jakmile jsou zelenina i kuře opečené, promícháme zálivku se špenátem a pečenou zeleninou a nakonec vše položíme na kuře.

Losos s pečenou dýní a čočkovým salátem

Ingredience:
½ dýně hokkaidó
2 mrkve
½ celeru
1 svazek mladé cibulky
3 lžíce Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 pomeranče
3 porce lososa
200 g čočky belugy
1 menší svazek listové petrželky
sůl, pepř
Losos s pečenou dýní a čočkovým salátem
Postup:
Dýni zbavíme semeníku a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Mladou cibulku zbavíme konců a nakrájíme na větší kolečka. Vše promícháme s javorovým sirupem, olivovým olejem a šťávou z jednoho pomeranče. Lososa osolíme, opepříme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Kolem rozsypeme zeleninu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15–20 minut. Mezitímco se vše peče, si uvaříme čočku belugu. Ještě teplou ji přimícháme k pečené zelenině, přidáme nasekanou zelenou petrželku a na závěr na teplý salát položíme lososa.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít