Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 potravin, které v létě pomohou hydrataci pleti

5 potravin, které v létě pomohou hydrataci pleti

5 potravin, které v létě pomohou hydrataci pleti

6. srpna 2018 od Pavla Maříková

6. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

V létě může být pokožka extrémně dehydrovaná. Sluníčko, vítr a voda jí odebírají tekutiny, které nutně potřebuje k tomu, aby byla zdravá, pružná a netvořily se na ní přebytečné vrásky. Hydratovat ji můžete kosmetickými přípravky, ale také potravinami, které jí dodají vlhkost zevnitř. Které to jsou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

okurka

Okurka

95 % vody

Okurka určitě nepatří jen do salátu. Obsahuje téměř 95 % vody, navíc je bohatá na draslík, který působí příznivě na vodní rovnováhu v těle. Kromě toho má jen minimum kalorií, takže je ideální potravinou pro všechny, kteří chtějí zhubnout nebo mají problém se zadržováním vody. Přesto, ač to zní v kontextu s předchozí větou paradoxně, dodává okurka tělu velké množství vláhy a hodí se např. i jako pleťová maska nebo jako obklad při oteklých očích.

Tip redakce:
Skvělou pleťovou masku, která úžasně hydratuje a hojí i spálenou pokožku od sluníčka, si vyrobíte ze dvou lžic jemně nastrouhané okurky a našlehaného bílku. Z okurky vymačkejte vodu a vše smíchejte. Opatrně naneste na pleť a nechte působit 5-10 minut.

vodní meloun

Vodní meloun

90% vody

Meloun je téměř stejně vodnatá zelenina jako již výše zmíněná okurka. Vody obsahuje 90% a díky tomu jde o opravdu velmi nízkokalorickou potravinu. Meloun je bohatý i na betakaroteny (díky své červené popř. žluté barvě), ze kterých se v těle vytváří vitamin A. Ten zpomaluje degenerativní procesy v organismu, podporuje zdravý zrak a příznivě působí i na pleť. Ze všech druhů melounů obsahuje nejméně kalorií ten červený – ve 100 g sníte jen 117 kJ.

jahody

Jahody

90% vody

Také typicky letní ovoce – jahody dodají pokožce vláhy více než dost. Některé zdroje uvádějí 80% množství vody, jiné až 90%. Ovšem pouze v případě, že je jíte čerstvé – tehdy vám dodají také vitamin A, B, C a E, z nichž především posledně jmenovaný působí velmi příznivě na vitalitu pokožky. Tvrdí se, že je to nejlepší antioxidant, který zpomaluje proces stárnutí a zmírňuje jemné vrásky.

Tip redakce:
Skvělou a účinnou pleťovou masku na mastnou pleť si snadno vyrobíte z 2-3 rozmačkaných jahod a 1 lžičky citrónové šťávy. Vše dokonale promíchejte a naneste na vyčištěnou pleť. Nechejte působit zhruba 15 minut. Pak smyjte teplou vodou a následně opláchněte ještě studenou, aby došlo k uzavření pórů.

řapíkatý celer

Řapíkatý celer

95% vody

Jde o živinovou bombu, která je přímo nabitá vitaminy a minerály. Téměř 95% stonku tvoří voda, navíc obsažený draslík opět pomáhá regulovat množství vody v těle. Nejvýznamnější minerály, které stojí za zmínku jsou jód, zinek, železo, hořčík a již zmíněný draslík. O řapíkatém celeru se tvrdí, že má příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a podporuje mužskou potenci.

římský salát

Salát

94% vody

Nejvyšší podíl živin má ze všech listových salátů ten římský. Obsahuje velké množství vlákniny, z minerálů pak železo, zinek a draslík. V porovnání s ledovým salátem má zhruba 5x více vitaminu C. Jakýkoliv druh listového salátu je navíc skvělým pomocníkem i při dietě, protože ve 100g obsahuje jen 69 kJ.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít