Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Seriál Obočí, díl 2: Kouzlení s obočím

Seriál Obočí, díl 2: Kouzlení s obočím

Seriál Obočí, díl 2: Kouzlení s obočím

14. září 2016 od Markéta Karvaiová

14. září 2016 5 minut čtení
Připravil/a Markéta Karvaiová

Nejste spokojeny se svým obočím? Nebo nevíte, jak na něj? Vždycky s tím jde něco udělat! Nasbírali jsme pro vás sérii užitečných tipů - a možná se budete divit, jak právě obočí může proměnit celkovou vizáž. Vyzkoušejte a uvidíte.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Základní rady

Tvar obočí nijak razantně neměňte. Příroda je moudrá a každý dostal do vínku tvar, který se k jeho obličeji hodí nejvíc. Vytrhejte pouze přebytečné chloupky, které rostou mimo hlavní oblouk, popřípadě v prostoru nad nosem mezi očima. Snažte se také tvarovat obočí pouze z jeho spodní strany. Vytrhávání z vrchní strany je riskantní, protože může velmi nepřirozeně změnit celý tvar. Chloupky vytrhávejte pouze pinzetou s ostrými hroty. Usnadníte si tak práci, chloupky nebudou prokluzovat a zabráníte zbytečně většímu podráždění pokožky. Než začnete, je vhodné obočí pročesat kartáčkem, aby byl dobře vidět jeho tvar. Vypněte ukazováčkem kůži v místě úpravy a chloupky vytrhávejte po směru jejich růstu.

Líčení

Pokud je to potřeba, můžete obočí ještě trochu zvýraznit nebo doplnit buď tužkou na obočí, nebo stínem v odstínu vašeho obočí. Tužku na obočí je někdy trochu těžší vybrat. Pokud je hodně měkká a dost pigmentovaná, výsledkem je silně nalíčené, nepřirozené obočí. Vybírejte raději tvrdší tužky na obočí s nižší pigmentací a samozřejmě pamatujte na to, že by tužka měla být před použitím ořezaná. Ideálním pomocníkem při dobarvování obočí je stín a štěteček, jímž se lépe koriguje množství barvy, které na obočí nanášíte. Také s ním precizněji dosáhnete požadovaného finálního tvaru. 

Fixace

Nakonec obočí ještě pročešte kartáčkem a tvar zpevněte. Možností máte opět více. Můžete vyzkoušet různé gely či vosk na obočí, nebo i trochu laku na vlasy. Užitečným trikem je použití průhledné řasenky, která chloupky rovnou pročeše i zpevní. Jen pozor na množství, abyste zbytečně nerozmazali pracně nanesenou barvu!

Permanentní make-up

Stejně jako si můžete nechat vytetovat oční linky nebo třeba konturu kolem rtů, je možné nechat si takto zvýraznit nebo dokreslit i obočí. Před tím, než se rozhodnete přikročit k této metodě, se ale důkladně informujte. Jednotlivé salony se nemusí lišit pouze kvalitou odborníka, ale i výraznými cenovými skoky. Jedná se o investici v jednotkách tisíců korun. A stejně jako u běžného tetování není snadné se později nepovedené aplikace jednoduše zbavit. Pozor si dejte hlavně na to, aby vybraná barva byla co nejpodobnější barvě vašich řas a přírodní barvě vlasů. 

O tom, jak obočí zahustit, jste se mohli dočíst tady

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Markéta Karvaiová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít