Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej To pravé líčení pro kulatý obličej: Stínování a rozjasnění

To pravé líčení pro kulatý obličej: Stínování a rozjasnění

To pravé líčení pro kulatý obličej: Stínování a rozjasnění

7. října 2022 od Karolína Hornová

7. října 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Stínování a konturování je v poslední době velkým tématem. Přitom to vůbec nemusí být taková věda, jak se zdá. Kosmetická poradkyně Lenka Peške radí, jak na líčení kulatého obličeje a jeho optické vytvarování.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každý máme zcela individuální tvar obličeje. Přesto můžeme vyčlenit čtyři základní typy, určené geometrickými tvary, které rysy obličeje kopírují. Jedním z nich je kulatý obličej. I když obecně zmiňovaným „ideálem“ je obličej oválný, jako majitelky toho kulatého rozhodně nemusíte naříkat. Jednou z jeho výhod je, že si déle udrží přirozeně mladistvý vzhled – a to je bezpochyby benefit, který ocení každá žena.

3 tipy na líčení pro kulatý obličej: 


1. tip: Optické tvarování: Postačí make-up, pudr, bronzer a tvářenka

Kulatý obličej je charakteristický kratšími tvary, působí celkově širším dojmem a vyznačuje se také nepříliš výraznou, kulatou bradou. Obličej tak někdy může působit ploše. Pokud chcete tvar svého kulatého obličeje zkorigovat, pomůže vám konturování (jako ostatně ve všech případech optického tvarování).

Nelekejte se, není to žádná velká věda a už vůbec se nebudete muset složitě učit všechny ty odborně vypadající tahy různými odstíny konturovacích přípravků. Teď na chvíli zapomeňte na trendy nastolené celebritami a vraťte se ke starému dobrému pudru a bronzeru, který kromě optického vytvarování obličeje dodá i zdravě opálenou barvu.

 

Co všechno budete potřebovat: 


To pravé líčení pro kulatý obličej: stínování a rozjasnění


2. tip: Kulatý obličej zúží stínování podél spánků

  • Při samotném optickém tvarování pak naneseme konturu na vnější část obličeje.
  • Bronzer nebo tmavší pudr nanášíme na spánky a kolem uší po stranách obličeje. (2) Tak se tyto partie vystínují a opticky upozadí – obličej pak bude vypadat užší,“ vysvětluje Lenka Peške.
  • Trochu bronzeru radí přidat i pod lícní kosti. „Která žena by nechtěla zhubnout o pět kilo,“ směje se a vysvětluje, že díky stínu pod lícní kostí se to podaří během pár vteřin. Bohužel opět jen opticky. „Štětec uchopíme našikmo a lícní kost podkreslíme v linii od ucha ke špičce rtu. Bronzer nenanášíme na ni – tam je naopak místo pro tvářenku,“ radí Lenka Peške.


To pravé líčení pro kulatý obličej: stínování a rozjasnění

  • Dotvarovat kulatý obličej pomůže rozjasnění středu obličeje, který tak posunete do popředí a odvedete pozornost od jeho širších partií.
  • Rozjasňovač nanášejte do středu čela, na bradu a pod oči nad líčka. (1)
  • Na lících je pak místo pro zmíněnou tvářenku (3) – ideální partii určíte tak, že se usmějete a na nejvíce vystouplá „jablíčka“ tváří pak nanesete do ztracena tvářenku.
  • Podobný trik lze použít i pro podkreslování lícní kosti: tváře naopak vtáhněte dovnitř a bronzer či tmavší pudr naneste na horní okraj „misky“, která se na tváři vytvoří.


3. tip: Kontury důkladně roztírejte

  • Základem úspěchu je dokonalé rozetření stínování do ztracena. Proto také Lenka Peške doporučuje pracovat s tónovacím krémem až pokročilejším.
  • „Pokud s tvarováním obličeje začínáte, je určitě vhodnější variantou bronzer nebo tmavší pudr,“ říká. I tak ale dbejte na to, aby byl podkladový make-up již suchý a zafixovaný tenkou vrstvou pudru – jen tak nehrozí, že se vytvoří skvrnky.
  • „Používejte kvalitní štětce – postačí vám štětec na podkladový make-up, štětec na pudr a štětec na bronzer a tvářenku – s těmi zvládnete celou proceduru. Konturování se nebojte - není to žádná věda. Stačí se držet pravidel tvaru obličeje a dbát na perfektní vystínování do ztracena,“ ujišťuje odbornice.


Tip redakce:

- štětec na make up:  
Diva & Nice Professional kosmetický štětec na make-up (koupit v e-shopu)
- štětec na pudr: 
Diva & Nice Professional kosmetický štětec na pudr (koupit v e-shopu) nebo Gabriella Salvete Powder Brush (koupit v e-shopu)
- štětec na tvářenku a bronzer: Revolution Relove Queen Large Powder štětec na tvář (koupit v e-shopu)

  • Pokročilejším, které už mají líčení „v ruce“, radí použít místo bronzeru či tmavšího pudru tónovací krém, který se krásně spojí s již nanesenou vrstvou make-upu a dobře se roztírá. „Pleť pak vypadá svěže a je lehce zatónovaná,“ říká vizážistka.
  • Aplikujete ho tak, že si špičkou štětce na make-up nejprve předkreslíte konturu ve formě linky, kterou pak rozetřete do ztracena.
  • Úplně na závěr (ať už jste konturovaly bronzerem, nebo krémem) pak vše zafixujete pudrem v přirozené barvě své pleti, který všechnu vaši „práci“ sjednotí a zacelí.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít